Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[prijedlog] G.ba Hall of Fame

739 pregleda · 21 odgovor · otvorena 19.07.2010. u 00:33

Gamers.ba pored mnogih odlikovanja koje nudi, nedostaje jos jedno, a to je Kuca slavnih ili popularnije Hall of Fame. Sta i ko bi trebao predstavljati Hall of Fame? Svi oni koji su za BiH gaming i na portalu Gamers.ba odigrali kljucnu ulogu u vidu uspjesnosti onoga sto su cinili. Mozemo ih interpretirati kao legende, kao neponovljive, klanovi i igraci koji su bili temelj BiH gaminga, osobe koje su nekada cinili neponovljivo G.ba zlatno doba. Oni su gradili tada za nas danas, mnogi od njih su nas napustili i ostarili, rjetki su ostali active, dok neki su nas tragicno napustili. U znak postovanja i sjecanja bilo bi odlicno iskazati preko Hall of Fame.

Evo tri verzije kako bi se to moglo realizovat:

Verzija 1
Otvorio bi se poseban odjeljak http://www.gamers.ba/halloffame, gdje bi legende bile imenovane. Osim slika, postavile bi se informacije o legendi, zivotna gaming prica ili biografija, komentari ostalih oldsql-era o legendi. Ovo bi bilo odlicno jer osim sto bi sacuvali od zaborava, informacije bi odlicno dosle nadolazecim mladjim generacijama.

Verzija 2
Ova verzija bi bila puno izvodljivija od prve. Napravila bi se medalja za Hall of Fame, bio bi contest, slicno kao i za ESWC 2010. Okacila bi se medalja legendama na profil, a informacije o njima bi mogle biti posebno napisane negdje na profilu. Jedini problem je sto neke legende nemaju profil nit klan na G.ba zato bi prva verzija bila bolja.

Verzija 3
Treca verzija bi bila mix prve i druge. Otvorio bi se posebni odjeljak gamers.ba/halloffame jer kao sto smo rekli nemaju svi profile nit klanove na G.ba, a i informacije bi bile preglednije nego na profilima da su napisane. Napravila bi se medalja putem contesta i okacila na profile.

Ovo je samo prijedlog nije moranje.

Prije svega ova ideja mi je pala na pamet citajuci po netu o pokojnom "mi0", nek mu je laka crna zemlja...

Vasa misljenja?
Mislim da nije potrebano raditi ovo. Većina odavde zna ko je mi0, cage etc. Uostalom vidio sam već medalju "Za odabrane ljude sa BiH Gaming scene" mislim da je ona dovoljna.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.