Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bios

67 pregleda · 6 odgovora · otvorena 13.07.2010. u 16:36

Zajebo kompjuter i uzeo da formatiram, probao instal xp, dao mi covjek win 7 i ja instalirao win 7, i sve namjestim opcijee u biosu, i poslje toga sam krenuo da instaliram win xp, ali sada nece jer kada god krenem izbaci error, i uvijek restartuje kompjuter, i covjek mi je rekao da nesto trebam promjeniti u biosu, ali ja neznam sta a ne zna ni on :D

Pomagajte molim vas
dr_house je napisao/la:
Je li ti dobar CD XP-a?
Jeste 100 %
vidi od koga drugi cd xp donesi.
Kad budes komp palio pritšći tipku ( eh sad neznam koji ti je bios ) il F8 IL F12 uglavnom te gor tipke su za bootanje cd.
Da nemoras nista mijenjat ti u biosu to je laksi nacin.
Otvori BIOS sa F10 , F2 ili DEL zavisi od racunara koji imas,zatim imas opciju Boot,imas Boot Device Priority,stavi prvi na CD/DVD ROM a drugi na HDD,kad zavrsis sa instalacijom vrati sve kako je bilo...
Moze LOCK snasao sam se uopste nije bilo do toga nego do nekih particija sto se tice cd-ova nije to 100% prvo kreuo win xp 3 service pack nije moglo pa mi dao drugi pa nije moglo pa win 7 instalirao i moze al mi prespor kompjuter pa krenuo ponovo instalirat service pack 3 i service pack 2 i nece i na kraju uzmem win xp ice i ne moze i onda uzmem experimentisati i imam 4 particije 1 particija pise C: 100mb samo :S druga E: 39gb D: 39gb i Unknow 10mb i izbrisem 1 2 i 4 i napravim jednu i nju formatiram i eo sad sve normalno radi sem dote :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.