Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

2 hdd

62 pregleda · 8 odgovora · otvorena 11.07.2010. u 17:34

Pozz all ...

Hoci da spojim 2 hdd u jednom racunaru ...Jedan je 40 GB drugi 60....E dali neko zna kako se to radi .... ATA hdd....

Hvala unaprijed..
Kod mene su isto dva hdd-a u compu...

Ima onaj kabal, onaj sikori, koji se ubaci prvo u jedan hdd, pa zatim u drugi...

Kod mene licno, ja sam izbacio disketu (hardware) te ubacio novi hdd i smijestio ga u prostor gdje je bila diskreta...

Mislim da ce se sam pojaviti novi hdd!
Samo skopcas onaj flat kabal u jedan pa u drugi HDD, skopcas kablove za strujno napajanje u oba i na jednom stvais jumper na Master (MA) a drugom na Slave (SA) ali samo ako su na istom flat kablu, vecinom je to primarni.
TitaniuM je napisao/la:
Samo skopcas onaj flat kabal u jedan pa u drugi HDD, skopcas kablove za strujno napajanje u oba i na jednom stvais jumper na Master (MA) a drugom na Slave (SA) ali samo ako su na istom flat kablu, vecinom je to primarni.
Izvini sto citiram...A treba li sta u sistemu namjestat?? Kako mi pokaze da imam 2 HDD
KONAMI je napisao/la:
Izvini sto citiram...A treba li sta u sistemu namjestat?? Kako mi pokaze da imam 2 HDD
Kad skopcas HDD-ove i upalis comp ne bi trebali nista da ti pokazuje, samo bi trebo da imas novu particiju kad otvoris My Computer, mada ti moze izbacit ono Found New Hardware ali ce ga windows sam instalirat.
TitaniuM je napisao/la:
Kad skopcas HDD-ove i upalis comp ne bi trebali nista da ti pokazuje, samo bi trebo da imas novu particiju kad otvoris My Computer, mada ti moze izbacit ono Found New Hardware ali ce ga windows sam instalirat.
A na obadva hdd-a imam instalisan windows xp...stacu sa tim jel to problem??
KONAMI je napisao/la:
A na obadva hdd-a imam instalisan windows xp...stacu sa tim jel to problem??
Sry sto se nisam ranije javio. nea to veze sto su ti oba XP-a.Kad ti se bude palio racunar pitace te koji da izaberes OS. A posto su u tebe oba XP-a ti izaberi koji oces.
TitaniuM je napisao/la:
Sry sto se nisam ranije javio. nea to veze sto su ti oba XP-a.Kad ti se bude palio racunar pitace te koji da izaberes OS. A posto su u tebe oba XP-a ti izaberi koji oces.
Da ali jel mogu namjestit da imam 1 OS.... Tako da na ova druga dva mogu samo spasavat....

Hvala sto si mi pomogao :)
KONAMI je napisao/la:
Da ali jel mogu namjestit da imam 1 OS.... Tako da na ova druga dva mogu samo spasavat....

Hvala sto si mi pomogao
Ma mozes namjestit da imas jedan OS. Kad te bude racunar pito koji ces OS izaberi onaj koji hoces da koristis i kad se upali racunar odes na My Computer, ides desni klik na drugi HDD i ides Format. File system nastimas na NTFS i Allocation unit size nastimas na default allocation size i ides format. I kad zavrsi formatiranje ovaj drugi HDD ce ti ostat prazan tako da na njega mozes stavljat podatke koje oces spasavat.

Enjoy!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.