Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Paranormalnost

783 pregleda · 55 odgovora · otvorena 10.07.2010. u 21:55

Vidim sinoć temu oko duhova, i tonu glupih i neozbiljnih komentara, pa sam odlučio da malo prodiskutujemo o tome.

Ja iskreno, ne vjerujem ni u kakav tip duhova, vampira ili bilo čega tome sličnog. Nisam nešto posebno ni religijozan ali u takve stvari ne vjerujem. Imam neke jarane koji znaju ispričat nešto čudno što im se dogodilo i vjeruju da je duh to uradio.

Vaše mišljenje ? Postoje li duhovi/vampiri etc. i ispričajte neki svoj događaj za koji vjerujete da je duh bio kriv.

Meni se naveče kad gledam TV sjena od lustera stalno miče, e sad jel to kako se scene u filmu/seriji mjenjaju pa tako i sjena il šta ja pojma nemam, samo me to užasno iritira i ne smijem u wc da odem mislim ima nešto u kući :/

Napomena : Nemojte krast Bojanove folove i govorit Imal šta paranormalnije od Seke Aleksić i ostalih narodnjaka.

Nadam se da je tema primjerena.
zdrawo... ja sam teresa figaldo.. danas je 26 godina od moje smrti,ako
owo ne posaljes na 20 adresa spawacu na twojoj strani od owe noci
zauwek! ako ne werujes ukucaj na gugl moje ime i widece

evo poslao mi sad ovo neki lik na fejsu.....hebo sam mu staru odmah:D
MAND4 je napisao/la:
Duhovi postoje ali ne u obliku kakvog ga većina čovječanstva smatra. Čitam sad ovog gore, što spominje astral. Nemoj se naći brate uvrijeđen, ali ja bih prije vjerovao da je postojala Trnoružica nego to tvoje.
Šejtani / Meleci (Anđeni / Demoni) nisu dostupni ljudima (tj. ne možete sa njima doći u kontakt), međutim sa Džinima možete. Bio sam svjedok jednog "rituala" istjerivanja tog zlog duha iz tijela. Kako taj hodža tvrdi, to je bol jača nego kada te opali struja od 25k volti.
Da ne pričam previše, ako ne doživite ili ne shvatite, povjerovati nećete. :)
Slazem se u potpunosti sa tobom.
Ili napušen hahaha

izvini buraz mor´o sam

@Titanium

Super znači ne smijemo ni misliti svojom glavom dok mi se ne DOKAŽE,pokaže bog ja neću vjerovati u njega

Pa ako je on tako dobar i svemoćan zašto ih pušta da ih pate????
nandao je napisao/la:

evo poslao mi sad ovo neki lik na fejsu.....hebo sam mu staru odmah
Hahahah koji idol XD
Frooteky je napisao/la:
Bol osjetim, sunce vidim osjetim, vjetar čujem i osjetim, gurnem viljušku u struju :D neću je vidjeti ali ću je osjetiti

a Boga nikada nisam osjetio vjerovao sam u njega a onda sam samo prestao kad sam vidio da ne postoji da je sve to uzalud jer da postoji misliš da bi dozvolio da umiru nevina djeca u africi i ta sranja, da bi dozvolio da se retardi i debili kroz historiju ubijaju u njegovo ime da muče ljude u njegovo ime

a evo tebi pitalica: Ako je bog svemoćan može li napraviti kamen koji sam ne može podići :D
DALI TI ZNAS DA POSTOJI NESTO OD BOGA STO SE ZOVE

ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE ISKUSENJE

DA SE TESTIRA COVJEK
nandao je napisao/la:

evo poslao mi sad ovo neki lik na fejsu.....hebo sam mu staru odmah:D
Treb´o si mu vratit je**m ti:"kewu na twojoj strani swako weće"

Post dobio šamar od ultranumb

Frooteky je napisao/la:
Ili napušen hahaha

izvini buraz mor´o sam

@Titanium

Super znači ne smijemo ni misliti svojom glavom dok mi se ne DOKAŽE,pokaže bog ja neću vjerovati u njega

Pa ako je on tako dobar i svemoćan zašto ih pušta da ih pate????
Pa pusta da ih pate zato sto ce na onom svijetu pacenici vjerovatno imati svu zgodu i ljepotu, dok ce ovi drugi vjerovatno gorjeti u dzehennemskoj/paklenoj vatri.
Frooteky je napisao/la:
Ili napušen hahaha

izvini buraz mor´o sam

@Titanium

Pa ako je on tako dobar i svemoćan zašto ih pušta da ih pate?
Zašto ih pušta da pate ?

Ovaj svijet je iskušenje, na njemu nam je ostavljena slobodna volja. Da je Bog htio da bude sve po njegovom, ne bi bilo danas idola koji vjeruju da su nastali od ameba i da im je drvo Bog.
WOPAAA je napisao/la:
Trebaš vidit takog jednog svojim očima da bi to 100 % tvrdio .
Ja sam u svome postu fino napisao da sam se sam uvjerio u to što znači da sam to i vidio.
MAND4 je napisao/la:
Zašto ih pušta da pate ?

Ovaj svijet je iskušenje, na njemu nam je ostavljena slobodna volja. Da je Bog htio da bude sve po njegovom, ne bi bilo danas idola koji vjeruju da su nastali od ameba i da im je drvo Bog.
Jarane vjera je nešto što imaš ili nemaš teško se to mijenja, ja jednostavno ne vjerujem ne govori mi ništa da taj bog postoji
Mogu da ispricam jednu pricu :
Pricao mi je moj jaran , ide na medresu u Mostar .
I tako to on je sad 3. razred te medrese , i sad kad je on bio 2 . razred on i njegova raja su zezali naravno ove iz 1 . razreda , nesto u fazonu prekriju se carsafom i sad ko oni duhovi strasili ove 1. razrede . I sad bio je jedan lik sjedio sam u sobi ovi se dog. da ga prepadno tako i on je skontao vec davno da oni to rade , i sad je on krenuo sa njima i usli su u jednu sobu dje nije nikog' bilo i na prozoru mu se ukazao djin ... kao sto je rekao jaran djin .. i sad on se od straha zagrlio sa onim carsafomi vikao ofo ono ... bio je mrsav mlad nejak , i sad kaze dosla su trojica momaka nisu mogla da ga odvoje od tog carsafa ..
MAND4 je napisao/la:
Zašto ih pušta da pate ?

Zaboravio sam samo jednu stvar da te pitam:

Kazes da je budalastina da je covjek nastao od nekog mikroskopskog organizma tipa amebe, pa te ja pitam od cega si ti dosao na ovaj svijet? Da ti pomognem, bijele je boje, ima ih oko 200 miliona ?
Frooteky je napisao/la:
Jarane vjera je nešto što imaš ili nemaš teško se to mijenja, ja jednostavno ne vjerujem ne govori mi ništa da taj bog postoji
Kako ti ne govori ništa. Šta te stvorilo ? Šta je stvorilo ovu planetu ? Ovaj svemir ? Jel se stvorilo samo od sebe ? Ne moguće da se stvorilo samo od sebe jer NIŠTA se ne može stvorit tek tako. Kao što zlatno pravilo fizike glasi : Rada se dobije koliko se rada uloži, ne moguće je energiju proizvesti iz ničega. Tako isto ovaj svjet nije mogao nastati iz ničega, neko ga je morao stvorit.
reLo je napisao/la:
Ja sam u svome postu fino napisao da sam se sam uvjerio u to što znači da sam to i vidio.
a da nam opišeš taj postupak?
elitewow je napisao/la:
Kako ti ne govori ništa. Šta te stvorilo ? Šta je stvorilo ovu planetu ? Ovaj svemir ? Jel se stvorilo samo od sebe ? Ne moguće da se stvorilo samo od sebe jer NIŠTA se ne može stvorit tek tako. Kao što zlatno pravilo fizike glasi : Rada se dobije koliko se rada uloži, ne moguće je energiju proizvesti iz ničega. Tako isto ovaj svjet nije mogao nastati iz ničega, neko ga je morao stvorit.
To je već filozofija :S

Vjerujem da ima sve objasnjeno kako je nastala planeta

Eh da te ja pitam kako je bog nastao mislim morao je nekako :r
elite je napisao/la:
Ne mogu, nažalost. Neda mi se.
Frooteky je napisao/la:
To je već filozofija :S

Vjerujem da ima sve objasnjeno kako je nastala planeta

Eh da te ja pitam kako je bog nastao mislim morao je nekako
Sad si me natjerao da se zamislim.. :/ Iskreno, nemam pojma
codex je napisao/la:

Kazes da je budalastina da je covjek nastao od nekog mikroskopskog organizma tipa amebe, pa te ja pitam od cega si ti dosao na ovaj svijet? Da ti pomognem, bijele je boje, ima ih oko 200 miliona ?
Uredu ... Iako nisam imao namjeru da išta više napišem na ovu diskusiju, tjeraš me.

Da je sva moć u toj bijeloj stvarčici, ja bih bio samo čovječija ljuska, baš kao i svi vi. Našim tijelom ne kontrolira srce ili mozak, već duh. Pri rođenju svaki čovjek dobije Duh (Dušu). Tu dušu sigurno ne dobije od bijele stvarčice. Dalje, kako god, mene čovjek napravio. On je zapravo dao dio sebe da bi mene napravio. Zar ne ? Isto tako kao što Bog daje dio sebe da se svi mi stvorimo. Dopusti mi da ti kopiram jedan tekst :

[i]What Happened Before the Big Bang?
Paul Davies
Well, what did happen before the big bang?
Few schoolchildren have failed to frustrate their parents with questions of this sort.

It often starts with puzzlement over whether space "goes on forever," or where humans came from, or how the planet Earth formed. In the end, the line of questioning always seems to get back to the ultimate origin of things: the big bang. "But what caused that?"

This simple, schoolchild query has exercised the intellects of generations of philosophers, scientists, and theologians. Many have avoided it as an impenetrable mystery. Others have tried to define it away. Most have got themselves into an awful tangle just thinking about it.
The problem, at rock bottom, is this: If nothing happens without a cause, then something must have caused the universe to appear. But then we are faced with the inevitable question of what caused that something. And so on in an infinite regress.[/i]

Nemam više, iskreno, volje da se zapuštam o raspravu sa jednom osobom čije je vjerovanje primitivno u tolikoj mjeri da mi suze same naviru na oči. Ako ću te usrećiti, ti si upravu .. Samo me molim te više nemoj citirati sa ovakvim, dječijim pitanjima.
Hvala.
codex je napisao/la:

Da, treba mi vremena da izmislim. Kad izmislim vratim se na ovu temu i napisem ti. Vazi?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.