Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija] Paranormalnost

783 pregleda · 55 odgovora · otvorena 10.07.2010. u 21:55

Vidim sinoć temu oko duhova, i tonu glupih i neozbiljnih komentara, pa sam odlučio da malo prodiskutujemo o tome.

Ja iskreno, ne vjerujem ni u kakav tip duhova, vampira ili bilo čega tome sličnog. Nisam nešto posebno ni religijozan ali u takve stvari ne vjerujem. Imam neke jarane koji znaju ispričat nešto čudno što im se dogodilo i vjeruju da je duh to uradio.

Vaše mišljenje ? Postoje li duhovi/vampiri etc. i ispričajte neki svoj događaj za koji vjerujete da je duh bio kriv.

Meni se naveče kad gledam TV sjena od lustera stalno miče, e sad jel to kako se scene u filmu/seriji mjenjaju pa tako i sjena il šta ja pojma nemam, samo me to užasno iritira i ne smijem u wc da odem mislim ima nešto u kući :/

Napomena : Nemojte krast Bojanove folove i govorit Imal šta paranormalnije od Seke Aleksić i ostalih narodnjaka.

Nadam se da je tema primjerena.
Dobra tema,nisam sinoć ili kad je već bila ta tema o tome al,,
ja nevjerujem u duhove ali jednom dok sam bio manji oko nekih 8-9 god probudio sam se u 3 sata ujutru,vrata od sobe su bila otvorena i u trenutku kada sam pogledao kroz vrata nešto mi se ukazalo na zidu kao neko čudovište,prvo sam mislio da je od store ali nije bilo 100% btw:kada sam se okrenuo na drugu stranu,,,,,,,,,,,,5 min kasnije opet sam pogleedao i tog sra*** višse nije bilo.
Da skratimo ja u to nejerujem,a ovo sto je meni se desilo nikad neću shvatiti šta je bilo

pozzz od mene
Duhovna bića postoje. To su meleki/ anđeli. Osim toga, postoje i džini kao duhovna bića. Džini mogu biti dobri i loši. Loši džini mogu napraviti čovjeku nešto što on ne može ni zamisliti. Istjerivanje duhova/ džina zaista, prema tome, postoji. Imam u komšiluku hodžu koji vrši istjerivanje džinova, i sam sam se uvjerio u istinitost njihova postojanja, jer sam vidio kako ženu vode četverica muškaraca i jedva je drže koliko se otima, a nakon istjerivanja džina ona sama izađe iz tekije. Toliko od mene.

Post dobio aplauz od Murilo

reLo je napisao/la:
Duhovna bića postoje. To su meleki/ anđeli. Osim toga, postoje i džini kao duhovna bića. Džini mogu biti dobri i loši. Loši džini mogu napraviti čovjeku nešto što on ne može ni zamisliti. Istjerivanje duhova/ džina zaista, prema tome, postoji. Imam u komšiluku hodžu koji vrši istjerivanje džinova, i sam sam se uvjerio u istinitost njihova postojanja, jer sam vidio kako ženu vode četverica muškaraca i jedva je drže koliko se otima, a nakon istjerivanja džina ona sama izađe iz tekije. Toliko od mene.
Izvinite na spamu, al moram se nadovezat.

A jest ti dobar taj hodža čuo sam ružno o njemu

Da i ja vjerujem naravno da postoje duhovna bića, al što Benjo kaže imaju oni svoja imena(melek/anđeo, šejtan/đavo)
Ja sam gledao jednu tursku seriju u kojoj se mnogo puta ukazao ljudima "duh-melek" ali nikada to nije zastrašujuće kao "duh" već je to obično u obliku čovjeka
A zaboravio sam napisati nešto najstravnije što mi se desilo. Jednu noć nisam mogao zaspati, a znate sami kad nemožeš zaspat, svaki šum čuješ, i valjda je to sve na mene i utjecalo i odjednom sam čuo kao da me neko zove imenom al ono kao u ritmu. Ja sam se sav preznojio, ustanem upalim svjetlo nigdje ništa. Ostavim svjetlo, i "otvorenih očiju" nekako zaspim, i sad se jezim kad mi to naumpadne
Juce napisa c/p
Vjerujem u te dzine, jer ta bica postoje, kratko jasno.
- Imao sam slicno iskustvo, nakon gledanja doticnog filma paranormal activity i paranormal entity sam u kuci, sa bassovima ono lupanje jeza, strah. Nakon toga jedno 5 dana nisam mogao nikako spavati, tv upaljen pola 3 ja uvjek cujem nesta lupa, skupim se od straha, onda poceo no lajfat, znaci max igram do ujutru u 6 cim zora ja legnem da spavam.
- Nakon toga, prije jedno 2-3 sedmice dolazi mi drug i pricamo mi o paranormalu on govori u 3 sata se otvaraju vrata, jarane kad se meni sama vrata otvore wtf, on poceo da vristi i pobjego kuci, ja ostao sam. I tako nisam razmisljao o tome, medutim prije 6 dana gledao film na Pinku odjednom vidim svjetlo u hodniku, izadem polako mislio neko mi provaljuje u kucu, uzeo palicu izadem sve normala, vidim zakljucano ali svjetlo upaljeno. Okrenem se opet otvorena ona vrata sto su se prije 3 sedmice sama otvorila, userem se od straha i uletim u sobu kod staraca, i zaspim na podu kod njih. Sutradan ispricam to jaranu, kaze da odem kod hodze, pricao mi da oni istjeruju te dzinove, pricao mi price o tome uglavnom ja umro od straha. Nocu zaspim oko 4h nemoguce da zaspim ikako, nece san na oci. I bas juce ja i rodjak otisli kod nane na sprat zezamo se mi, poceo ja njemu pricat mozda je to dedo rahmetli ovo ono, kako smo se prepali da smo odma pobjegli iz kuce, na ulicu ostavili sve to. Sada mi se cini da u toku noci neko hoda na gornjem spratu gdje nema nikog. Ali ja mislim da je to samo vugla, i da mi to sami sebi pretvaramo da je takvo, pricinjava nam se lupanje jer mislimo o tome i nabijemo sami sebi strah.
- toliko od mene, nije tema za zezat fino vam kazem, haj da to ne postoji nego postoji, i moze se svakom desiti. Drugo je prepast se nekog idola sa massacra i tih filmova ali ovo je nesto sto postoji, i u svakoj je kuci.
Hvala !
hmmmm
tema nako, šupljak...
istina je da postoje viša bića i entiteti, međutim vidljivi su samo u astralu i višim dimenzijama, jer je tamo sve stvar misli, čovjekova kreativnost i potreba za stvaralaštvom dolazi do izražaja, znači možete da vidite zelenu hobotnicu sa šarenim očima i kandžama tigra koja crpi energiju duhovno mrtvih ljudi

naravno, te priče oko ljudih opsjednutih Azzazelom, Asmodeusom, Baalom, Astaroth ili samim Luciferom su gluposti. isto tako egzorcizam i istjerivanje nekakvih "demona" su jedan veliki šupljak, zapravo to su ljudi sa mentalnim poremećajima nad kojim se tijekom "istjerivanja zlih bića" vrši hipnoza kako bi im se kao dao neki blagoslov, neka sveta voda pi**e materine,što je ustvari još jedan šupljak.

može bit da ima toga po kućama.........al ja živim u stanu i bmk........:r

Post dobio šamar od Murilo

jigsaw je napisao/la:
Juce napisa c/p
Vjerujem u te dzine, jer ta bica postoje, kratko jasno.
- Imao sam slicno iskustvo, nakon gledanja doticnog filma paranormal activity i paranormal entity sam u kuci, sa bassovima ono lupanje jeza, strah. Nakon toga jedno 5 dana nisam mogao nikako spavati, tv upaljen pola 3 ja uvjek cujem nesta lupa, skupim se od straha, onda poceo no lajfat, znaci max igram do ujutru u 6 cim zora ja legnem da spavam.
- Nakon toga, prije jedno 2-3 sedmice dolazi mi drug i pricamo mi o paranormalu on govori u 3 sata se otvaraju vrata, jarane kad se meni sama vrata otvore wtf, on poceo da vristi i pobjego kuci, ja ostao sam. I tako nisam razmisljao o tome, medutim prije 6 dana gledao film na Pinku odjednom vidim svjetlo u hodniku, izadem polako mislio neko mi provaljuje u kucu, uzeo palicu izadem sve normala, vidim zakljucano ali svjetlo upaljeno. Okrenem se opet otvorena ona vrata sto su se prije 3 sedmice sama otvorila, userem se od straha i uletim u sobu kod staraca, i zaspim na podu kod njih. Sutradan ispricam to jaranu, kaze da odem kod hodze, pricao mi da oni istjeruju te dzinove, pricao mi price o tome uglavnom ja umro od straha. Nocu zaspim oko 4h nemoguce da zaspim ikako, nece san na oci. I bas juce ja i rodjak otisli kod nane na sprat zezamo se mi, poceo ja njemu pricat mozda je to dedo rahmetli ovo ono, kako smo se prepali da smo odma pobjegli iz kuce, na ulicu ostavili sve to. Sada mi se cini da u toku noci neko hoda na gornjem spratu gdje nema nikog. Ali ja mislim da je to samo vugla, i da mi to sami sebi pretvaramo da je takvo, pricinjava nam se lupanje jer mislimo o tome i nabijemo sami sebi strah.
- toliko od mene, nije tema za zezat fino vam kazem, haj da to ne postoji nego postoji, i moze se svakom desiti. Drugo je prepast se nekog idola sa massacra i tih filmova ali ovo je nesto sto postoji, i u svakoj je kuci.
Hvala !
jbt ja se us** citajući ovo,svijumi sad me strah oće mi nesh uci u kuću ili nesh tako slicno,jer imo sam nezeljeno iskustvo sa tih.Bgm nije se sa tim zezati,a eo tvoja prica je jako dobra,najviše bi volio da nije istinita hehe al štaću,bolje da nisam ni proćito al nea veze imam bokser ispod jastuka,palicu kod kreveta i buraza od 20 god.HEHE
reLo je napisao/la:
Trebaš vidit takog jednog svojim očima da bi to 100 % tvrdio . ;)
Ne vjerujem u boga , ne vjerujem u horoskop jer je to sve slučajnost, ne vjerujem u duhove jer nikada nisam vidio dokaz da postoje, ustvari vidio sam samo KARABAJU :D
Sto se tice onih prica iz filmova, serija i ostalog, ne vjerujem nikako u ta s**nja, jer su to sve same izmisljotine koje se najvise isticu u Americi koja je uvijek pocetak svakog zla na ovo planeti. Vjerujem u postojanje meleka/andjela i sejtana/djavola kako god hocete, jer su jedni stvoreni da nam pomognu a drugi da nas navedu na pogresan put. Ako smo cvrst karakter logicno je da cemo krenuti boljim putem. A u duhove koji se pojavljuju da bi plasili ljude, da bi izazivali neke katastrofe i sl. definitivno ne vjerujem. Btw po mnogim religijama je i to zabranjeno, jer sto vise pocnes da vjerujes u sejtane/djavole to ih vise primamljuje i postajes njihov "sluga". Uostalom dzini se mogu pojavljivati i u ljudskim oblicima jer su to vecinom otpadnici od vjere. Takodjer jedna od velikih gluposti je vjerovanje i uzvisavanje Sotone. Ljudi sami sebi unistavaju zivot sa tim nekim "ritualom". Kad ih obuzme ta glupost pocnu da tresu glavama sve dok ne padnu u trans a i cesto se desi da i umru, a zasto? Zato sto su budale.

A evo ovdje imate diskusiju oko rock i pop muzike koja je u sluzbi djavola.

nandao je napisao/la:
može bit da ima toga po kućama.........al ja živim u stanu i bmk........:r
ahhahahahahahahahahah ♥
+1

Post dobio šamar od Murilo

Duhovi postoje ali ne u obliku kakvog ga većina čovječanstva smatra. Čitam sad ovog gore, što spominje astral. Nemoj se naći brate uvrijeđen, ali ja bih prije vjerovao da je postojala Trnoružica nego to tvoje.
Šejtani / Meleci (Anđeni / Demoni) nisu dostupni ljudima (tj. ne možete sa njima doći u kontakt), međutim sa Džinima možete. Bio sam svjedok jednog "rituala" istjerivanja tog zlog duha iz tijela. Kako taj hodža tvrdi, to je bol jača nego kada te opali struja od 25k volti.
Da ne pričam previše, ako ne doživite ili ne shvatite, povjerovati nećete.

reLo je napisao/la:
oj sigurno te je bilo strah ja bi se prepao :(
Frooteky je napisao/la:
Ne vjerujem u boga , ne vjerujem u horoskop jer je to sve slučajnost, ne vjerujem u duhove jer nikada nisam vidio dokaz da postoje, ustvari vidio sam samo KARABAJU :D
Ti ne vjerujes u Boga, i to je tvoja stvar. Vjerovatno ne vjerujes jer ga nisi vidio, ali zapitaj se nekad, kad ucinis nekom zlo pa ti se vrati, odakle to dodje? Samo od sebe nikako. I jos nekoliko stvari:

- Sutra uzmi kamen pa se dobro zvizni u glavu a kad te zaboli pogledaj oko sebe i razmisli da li vidis taj bol. Ne, ne vidis ga ali te ipak boli.

- Takodjer sutra, ako izadje Sunce pokusaj pogledati u njega. Neces moci izdrzati ni 5 sekundi a kako onda da vidis tako uzviseno bice kao sto je Bog. ;)
MAND4 je napisao/la:
Duhovi postoje ali ne u obliku kakvog ga većina čovječanstva smatra. Čitam sad ovog gore, što spominje astral. Nemoj se naći brate uvrijeđen, ali ja bih prije vjerovao da je postojala Trnoružica nego to tvoje.
Šejtani / Meleci (Anđeni / Demoni) nisu dostupni ljudima (tj. ne možete sa njima doći u kontakt), međutim sa Džinima možete. Bio sam svjedok jednog "rituala" istjerivanja tog zlog duha iz tijela. Kako taj hodža tvrdi, to je bol jača nego kada te opali struja od 25k volti.
Da ne pričam previše, ako ne doživite ili ne shvatite, povjerovati nećete. :)
A Hodžu opalilo 25K voliti pa zna xD

Post dobio šamar od ultranumb

reLo je napisao/la:
Znam kako je to. Stvarno je strahota gledati to a kamoli dozivjeti.
TitaniuM je napisao/la:
Ti ne vjerujes u Boga, i to je tvoja stvar. Vjerovatno ne vjerujes jer ga nisi vidio, ali zapitaj se nekad, kad ucinis nekom zlo pa ti se vrati, odakle to dodje? Samo od sebe nikako. I jos nekoliko stvari:

- Sutra uzmi kamen pa se dobro zvizni u glavu a kad te zaboli pogledaj oko sebe i razmisli da li vidis taj bol. Ne, ne vidis ga ali te ipak boli.

- Takodjer sutra, ako izadje Sunce pokusaj pogledati u njega. Neces moci izdrzati ni 5 sekundi a kako onda da vidis tako uzviseno bice kao sto je Bog. ;)
Bol osjetim, sunce vidim osjetim, vjetar čujem i osjetim, gurnem viljušku u struju :D neću je vidjeti ali ću je osjetiti

a Boga nikada nisam osjetio vjerovao sam u njega a onda sam samo prestao kad sam vidio da ne postoji da je sve to uzalud jer da postoji misliš da bi dozvolio da umiru nevina djeca u africi i ta sranja, da bi dozvolio da se retardi i debili kroz historiju ubijaju u njegovo ime da muče ljude u njegovo ime

a evo tebi pitalica: Ako je bog svemoćan može li napraviti kamen koji sam ne može podići :D
Frooteky je napisao/la:
Bol osjetim, sunce vidim osjetim, vjetar čujem i osjetim, gurnem viljušku u struju :D neću je vidjeti ali ću je osjetiti

a Boga nikada nisam osjetio vjerovao sam u njega a onda sam samo prestao kad sam vidio da ne postoji da je sve to uzalud jer da postoji misliš da bi dozvolio da umiru nevina djeca u africi i ta sranja, da bi dozvolio da se retardi i debili kroz historiju ubijaju u njegovo ime da muče ljude u njegovo ime

a evo tebi pitalica: Ako je bog svemoćan može li napraviti kamen koji sam ne može podići :D
Slusaj, kao prvo nije nase da raspravljamo o mocima Boga, a kao drugo, sto se tice te djece u africi, pa zar mislis da bi bilo interesantno zivjeti kad bi sve bilo idealno. Mi smo ovdje samo na iskusenju. "Idealno" postoji samo na onom svijetu i to samo za one koji su zasluzili. Uglavnom ti imas svoj stav, ja svoj i to je to.
MAND4 je napisao/la:
Da ne pričam previše, ako ne doživite ili ne shvatite, povjerovati nećete.
ka'em ti da je astral napravljen od misli, kad se koncentriraš na nešto (primjerice mač u ruci) taj mač će trajati koliko i tvoja koncentracija, nakon toga počne da se topi. ako se opet koncentriraš on će opet da dobije neku "čvrstinu", i tako u nedogled. tako da je i zelena hobotnicu sa šarenim očima i kandžama tigra sasvim moguća, dok si koncentriran ^^

ako te nešto zanima, da ne spammamo temu, imaš pm
http://www.gamers.ba/forum/37/113725/-if-paranormalna-iskustva/

IF-ovci sve objasnili =)

Nadam se da ce jednog dana ljudi vise koristiti mozak i logiku da shvate realnost nego li citat i vjerovat slovu i pricama pisanim u doba kad je pocela cvjetat umjetnost, knjizevnost, simbolika koji nemaju nikakvog dodira sa prirodnim zakonima, vec su obicna metafora, plod ljudske maste, kreativnosti koja je bezkonacna, ali i taktike za skupljanje masa. Nazalost vecina ljudi danas je stavila tu metaforu ispred sebe pa imamo predrasude koje nas dijele i ubijaju. Necemo daleko dogurat sa tim primtivizmom, ne budu li ljudi shvatili realnost, otklonili ta primitivna vjerovanja i simboliku, da se okrenu prirodnim zakonima i istrazivanju koja ce nam omoguciti da istrazimo ovaj golemi svemir, a ne se medjusobno ubijamo i pravimo predrasude zbog neceg sto uopste ne postoji.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.