Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Monitor's

73 pregleda · 8 odgovora · otvorena 09.07.2010. u 19:36

Pozz postovani gameri imam sljedecih par pitanja...
Evo nakon sto sam bio postaivo temu ono da mi se gasi monitor itd bal bla bla, ljudi su govorili do kabla je ali nema veze sa kablom nego medutim je pregorila neka ploca u monitoru radi se o sljedecem monitoru Samsung BW940 LCD

Ne bitno to sad eto samo da najavim sta se desilo sa time x)
Sad hocu da sebi nabavim drugi monitor medutim dode taj problem za koji se odluciti imam ovdje dva monitora koji su mi zapeli za oci :)

Samsung T220

LG Flatron W2253TQ-PF

Naravno volio bi ako neko ima da mi preporuci neki drugi monitor ali gledajte da ne prelazi 500 KM cijenu jer ionako moram dizati kredit da uzme hahah ^^
Hvala svima koji mi pomognu a i oni koji ne pomognu a misle pomoci thx ^^
Ako neko zna kakva su ova dva monitora ili ih imaju tj znaju njihove mane itd nek samo navedu sve je dobro doslo.
t220 preporucam, T serija je jako kvalitetna kod samsunga, neces pozalit ako ga uzmes. .

zurim , moram ic,
posto vidim da si iz BL otidji u EuroSplet za 500 km pogledaj LG LED monitor...neces se pokajati. ;)
StormBL je napisao/la:
posto vidim da si iz BL otidji u EuroSplet za 500 km pogledaj LG LED monitor...neces se pokajati. ;)
Vidio sam taj led lg monitor samo ne znam kako je ta led tehnologija unaprijedena jel se kvari itd to me znima isto....
meni je momak rekao da je to do sada najbolji monitor koji su oni dobili...znaci odes do tamo i trazis da ti prikljuce vidis malo kakva je slika i tako to ... sto se tice LED LG msm da bolji ne moze biti :D
Ja uskoro uzimam sebi ovaj monitor.

MONITOR LCD LG W2361V-PF 23" 5ms 1920x1080 DC 50.000:1 Glosy Black DVI HDMI - 490KM

Znaci FULL HD i ima DVI i HDMI ulaz. Nije preko d-sub-a. Znaco monitor grmi.
Jako su lijepa oba, cak je ljepsi ovaj drugi...

- Da sam na tvom mjestu uzimao bi taj prvi.. nekako imam utisak da ti je taj najbolji :)
Rapter je napisao/la:
Ja uskoro uzimam sebi ovaj monitor.

MONITOR LCD LG W2361V-PF 23" 5ms 1920x1080 DC 50.000:1 Glosy Black DVI HDMI - 490KM

Znaci FULL HD i ima DVI i HDMI ulaz. Nije preko d-sub-a. Znaco monitor grmi.
Ovaj samsung t220 je 2ms odaziv ali zato 22 inch

ali 22 i 23 inch msm da nije velika razlika a ovaj ima dvi ulaz nema hdmi ali hdmi mi i ne treba ionako nemam ps3 ili tako te stvari jedino ne znam kakva je razlika sad hdmi prikopcati na comp jer vidim da mi graficka ima hdmi ulaz pa sad kakva je razlika izmedu hdmi i dvi ne znam ako mozes pojasni :]
Sora je napisao/la:
Ovaj samsung t220 je 2ms odaziv ali zato 22 inch

ali 22 i 23 inch msm da nije velika razlika a ovaj ima dvi ulaz nema hdmi ali hdmi mi i ne treba ionako nemam ps3 ili tako te stvari jedino ne znam kakva je razlika sad hdmi prikopcati na comp jer vidim da mi graficka ima hdmi ulaz pa sad kakva je razlika izmedu hdmi i dvi ne znam ako mozes pojasni :]
Razlika izmedju DVi i HDMI je ta sto HDMI prenosi i zvuk dok DVI samo sliku.

Ovaj Samsung ima max rezoluciju 1680 x 1050 / 60 Hz dok LG ima 1920x1080 (Full HD), Oba imaju 2ms odziva (ja sam fulo kad sam napisao da ima 5ms). LG ima bolji kontrast 50 000:1 naspram samsungovih 20 000:1. Razlika izmedju 22'' i 23'' je u 2.4cm.

Da ne mislis da pricam gluposti pogledaj linkove ispod.

http://www.lg.com/my/it-products/monitors/LG-monitors-W2361V-PF.jsp

http://reviews.cnet.com/lcd-monitors/samsung-syncmaster-t220/4507-3174_7-32976441.html?tag=mncolBtm;rnav

Meni je svejedno oces li ti kupiti Samsung ili LG, ja ti samo govorim o tome da je ovaj LG bolji.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.