Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Filtriranje zvuka ?

88 pregleda · 2 odgovora · otvorena 04.07.2010. u 16:11

Pozdrav uvažena gospodo ..

Pošto me nije bilo neko vrijeme online , posao i te zajebancije .. sad sam ponovo tu .. =) Pa da priupitam ovu našu zajednicu jedno pitanje =)

Ovako ..

Imam jedan video zapis .. traje nekih 42 minute .. Jako važan snimak

Ali na snimku se nevidi video , nego samo zvuk , jer je snimana jedna osoba na djelu sada je to manje više bitno..

Sav taj materijal je sniman iz daljine od 4-5 metara je znaci video kamera bila udaljena znaci , digitalna kamera .. video mi nije bitan koliko mi je bitan zvuk koji je snimljen na njemu.. radi se o veoma bitnom razgovoru !

Moje pitanje je sljedece :

Dali postoji neki program za filtriranje zvuka , kako bi ja mogao taj zvuk da izoštrim da mogu fino da čujem o čemu se radi , jer je u pitanju jedan razgovor.

Budući da nemam bodova , obezbijedit ću nagradu onom ko mi pomogne! Stojim iza ovih riječi!¨

Znači neki program za filtriranje zvuka!
To bila spijunaza
Evo download linkova ces dobiti na pm ako je to zabranjeno!

Edit : Evo jos sam nesto naso :

Problem je u sledecem.

Ako zelis bolji kvalitet,moras prvo prebaciti u Wav,pa onda u kompresovani oblik.

Naravno ne jedno posle drugog,vec uz obradu wav fajla.Koristim Magix audio cleaning lab deluxe vec neko vreme.

Sound forge ima opciju kao i magix - optimize volume.Znaci ako je original mp3 bio prejak,videces recimo kod nekih mp3 fajlova,on ga "smanji" odnosno zvuk je tisi,ali su basovi odn visoki tonovi jasniji.

Takodje ako je mp3 bio jako tih,opcija "optimize" ga pojaca.

Naravno bilo bi dobro da imas zvucnu (neintegrisanu) kartu,kad smo kod obrade zvuka.

Sound forge ima jos jednu simpaticnu opciju za osvezavanje zvuka sa ploca,sa njegovim algoritmima koji malo osvezavaju "plitak" zvuk koji poseduje muzika prebacena sa kaseta i LP-a.

Problem u praksi je sto kod fajlova od i ispod 96 kbps moze doci do veceg deformisanja zvuka,tako da treba malo zivaca za obradu (npr moze da se desi da takvi fajlovi pucketaju).

C/P
Headmyster je napisao/la:
To bila spijunaza :D
Evo download linkova ces dobiti na pm ako je to zabranjeno!

Edit : Evo jos sam nesto naso :

Problem je u sledecem.

Ako zelis bolji kvalitet,moras prvo prebaciti u Wav,pa onda u kompresovani oblik.

Naravno ne jedno posle drugog,vec uz obradu wav fajla.Koristim Magix audio cleaning lab deluxe vec neko vreme.

Sound forge ima opciju kao i magix - optimize volume.Znaci ako je original mp3 bio prejak,videces recimo kod nekih mp3 fajlova,on ga "smanji" odnosno zvuk je tisi,ali su basovi odn visoki tonovi jasniji.

Takodje ako je mp3 bio jako tih,opcija "optimize" ga pojaca.

Naravno bilo bi dobro da imas zvucnu (neintegrisanu) kartu,kad smo kod obrade zvuka.

Sound forge ima jos jednu simpaticnu opciju za osvezavanje zvuka sa ploca,sa njegovim algoritmima koji malo osvezavaju "plitak" zvuk koji poseduje muzika prebacena sa kaseta i LP-a.

Problem u praksi je sto kod fajlova od i ispod 96 kbps moze doci do veceg deformisanja zvuka,tako da treba malo zivaca za obradu (npr moze da se desi da takvi fajlovi pucketaju).

C/P
Uploadujem materijal pa ako neko moze da obradi to .. fakat evo patim se uopste mi neide za rukom...

EDIT :

evo download linka ..

http://rapidshare.com/files/404909494/CLIP3542.MP3

ako moze neko da ukloni strane zvukove i da izoštri zvuk razgovora ... bit ce nagrađen!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.