Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 40 bodova

[Preporuka] Serija ili anime.

390 pregleda · 25 odgovora · otvorena 03.07.2010. u 18:38

Inace počeo raspust, pored filmova volim gledat' i serije. Omiljena serija mi je Dexter definitivno, ko nije gledao ne zna sta propusta. Evo ukratko sto sam pisao o Dexteru na BS forumu:

---------------------------------------------------------------------------
Glavnu ulogu ima Michael C.Hall. Njegovo djetinjstvo pocinje tako sto ga policajac usvaja jer su mu ubili majku pred njim i pred njegovim bratom. Taj policajac ga je nasao u nekoj luki, kao bebu, a nalazio se u jednoj velikoj lokvi krvi. Vjerovatno je zato i dobio nagon za ubijanjem. Taj nagon odma' na pocetku je njegov ocuh "usmjerio na pravi put". Postavio mu je kao nekakav "code of life" prema kojem mora zivjeti. A taj kod se sastoji od toga, da kad dobije taj nagon za ubijanjem, ubija samo one ljude koji zasluzuju to, bilo da su ubojice, ili neki drugi kriminalci.

Dexter radi kao Blood spatter analyst u Miami Metro departmentu, i bilo kojeg ubojicu kojeg njegove kolege ne otkriju, on je tu da dovrsi posao. Nacin na koji ubija- fascinantno; Nacin na koji razmislja - fascinantno. Njegova psiha - fascinantno, covjek nema osjecaja.

Da sad ne opisujem cijelu radnju seriju, to je prica za sebe, stvarno ko nije gledao treba pogledat', jednostavno must see. I radnja nije posebna za svaku epizodu. Nego se jedna radnja desava kroz cijelu jednu sezonu. A jedna sezona se sastoji od 12 epizoda, koje traju skoro jedan sat. A ima 4 sezone. 5. sezona pocinje u septembru, jedva cekam.

---------------------------------------------------------------------------

Eh sad, trenutno gledam:

Lost- Zavrsavam 5. sezonu, i da odgledam zadnju 6.
South Park-Skoro počeo, prejebeno.
Naruto Shippuden- Tu sam došao do 40. epizode, pa prekinuo zbog škole, i sad opet nastavljam.

Eh sad, trebao bi preporuku od vas za seriju ili anime. Nemojte mi samo Prison Breaka, neću to da gledam.

Eto navedite par serija, dajte neki opis, pozeljno je.
Heroes-ko voli anime sigurno ce voljeti i tu seriju !
sNiiz je napisao/la:
Heroes-ko voli anime sigurno ce voljeti i tu seriju !
E da, zaboravio sam napomenut: Heroes-stavio prije 2 dana, skidam upravo 4. sezone preko torrenta xD, 12GB pa ce potrajat.
Svi csi-i koji uspijes pohvatat , simpsonovi, bas sam vidio neki dan 'alo 'alo na bih pinku
e sad ako hoces da skidas onda imas: svi mrze krisa, svi vole rejmonda, seherezada kazu da je dobra
archie je napisao/la:
E da, zaboravio sam napomenut: Heroes-stavio prije 2 dana, skidam upravo 4. sezone preko torrenta xD, 12GB pa ce potrajat.
Što prije ne kažeš :D
aer0 je napisao/la:
Svi csi-i koji uspijes pohvatat , simpsonovi, bas sam vidio neki dan 'alo 'alo na bih pinku
e sad ako hoces da skidas onda imas: svi mrze krisa, svi vole rejmonda, seherezada kazu da je dobra
CSI, to povremeno pratim na TV-u, al' nisam neki ljubitelj, evo ovdje ti je objasnjeno:

XD

Simpsonovi, takođe pratio na TVu, kao i ostale koje si nabrojao, mislim to se ne propusta ^^ Chris, Raymond, jedne od najboljih serija ikad ^^ A i takođe vise volim serije koje nemaju posebnu radnju za svaku epizodu, volim da je jedna te ista tema kroz cijelu sezonu ^^ Kao Lost, Dexter, Heroes i to ^^
Odlično, nisi napisao ono što ti hoću reći.

Moj prijedlog:
Prison Break
Kratak opis: Momak po imenu Michael Scofield pokušava izvaditi svoga brata iz zatvora u kojem je nepravedno osuđen(namješteno mu)

To je prva sezona, dalje je sve zanimljivije.

Znači, inače prije nisam pratio nikakve serije, ali kada sam jednu epizodu pregledao, nisam se odvajao od Tv(ustvari na comu sam gledao )

Riječ "preprejaka" je ništa. Ako želiš reći ću ti par stranica gdje možeš gledat i skinuti.

Toliko od mene, nadam se da će ti se svidjeti

Post dobio šamar od Murilo

Ako tražiš anime serije tu su pored Naruto Shippuden i Bleach ili One Piece , a nije ni Katekyo Hitman Reborn! loša.
A ja volim sportske anime pa imaš tu npr. Captain Tsubasa: Road to 2002 ( fudbal ) ili Eyeshield 21 ( američki fudbal ) ili Hajime no Ippo ( box ).
To je od anime-a , a serije koje mene zanimaju su : Heroes , CSI ( bilo koji ) , gledam ponekad i Dexter , i po mom najjača serija Smallville
Sto se anime-a tice , Death Note i Claymore definitivno moras pogledat.

Od serija , Spartacus Blood and Sand i Dr. House.
ellyx je napisao/la:

Moj prijedlog:
Prison Break
Kratak opis: Momak po imenu Michael Scofield pokušava izvaditi svoga brata iz zatvora u kojem je nepravedno osuđen(namješteno mu)

Znači, inače prije nisam pratio nikakve serije, ali kada sam jednu epizodu pregledao, nisam se odvajao od Tv(ustvari na comu sam gledao )

Riječ "preprejaka" je ništa. Ako želiš reći ću ti par stranica gdje možeš gledat i skinuti.

Ti si stvarno slijep.

"Eh sad, trebao bi preporuku od vas za seriju ili anime. Nemojte mi samo Prison Breaka, neću to da gledam."

btw. Navy CIS, jedna od jacih serija. Tony DiNozzo FTW.
anime : Shaman King
One Piece
ellyx je napisao/la:

Moj prijedlog:
Prison Break

Vampire Diaries

pregledaj neces se pokajati

2 brata vampira jedan dobar jedan loš oko jedne trebe

PREJAKA !!!
Imas seriju OZ, po meni prejaka serija..
Opis: Radi se o zatvoru Oswald, tamo teski zatvorenici imaju po 2-3 dozivotne ovo ono, droga dilanje, star film ali po meni prejak

Adebisi ftw
Ja svaku noć na obn gledam Mućke isplacem se ko budala.
ReaT je napisao/la:
...
Jesi ti sta ti je ? :S Procitaj temu opet Bog te vidio, kako ste tako maloumni.
archie je napisao/la:
...
archie je napisao/la:
Naruto Shippuden ti je najbolji anime poslije DBZ-a
Neznam na kojoj stranici gledaš epizode, ali evo ti neke
dignaruto.com
narutoget.com
Anime koji bi ti još preporučio je Bleach, Dragon Ball Kai i Family Guy.
------------------------------------------------
Bleach je japanska serija u kojoj je glavni protagonist Ichigo Kurosaki koji dobije moć Soul Reaper-a (nešto slično Grim Reaper-u) moć Soul Reaper-a je da štiti Zemlju od Demonskih Duša.
------------------------------------------------
Za serije bi ti preporučio :
Doctor House (ime sve govori)
Seinfeld (jeste da je stara ali prejaka)
Heroes
NCIS
CSI
archie je napisao/la:
CSI, to povremeno pratim na TV-u, al' nisam neki ljubitelj, evo ovdje ti je objasnjeno:

XD

Simpsonovi, takođe pratio na TVu, kao i ostale koje si nabrojao, mislim to se ne propusta ^^ Chris, Raymond, jedne od najboljih serija ikad ^^ A i takođe vise volim serije koje nemaju posebnu radnju za svaku epizodu, volim da je jedna te ista tema kroz cijelu sezonu ^^ Kao Lost, Dexter, Heroes i to ^^
Anime:

Code Geass - Lelouch of the Rebellion (student koji ima moc kontrole uma i zeli da promjeni svijet, prejako)
Death Note (knjiga smrti, kada upises necije ime, za 40 sekundi umre od srcanog)
One Piece (seljaci mrtvi, umires od smijeha)
Devil May Cry (prejaka igra, prejak anime)

Serije:

How I met your mother (neil patrick harris glumi, ne trebam ti nista vise pisati )
Californication ( lik j**e sve sto stigne, prejaka)
Dollhouse
Stargate Atlantis
Stargate Universe

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.