Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 40 bodova

[Preporuka] Serija ili anime.

390 pregleda · 25 odgovora · otvorena 03.07.2010. u 18:38

Inace počeo raspust, pored filmova volim gledat' i serije. Omiljena serija mi je Dexter definitivno, ko nije gledao ne zna sta propusta. Evo ukratko sto sam pisao o Dexteru na BS forumu:

---------------------------------------------------------------------------
Glavnu ulogu ima Michael C.Hall. Njegovo djetinjstvo pocinje tako sto ga policajac usvaja jer su mu ubili majku pred njim i pred njegovim bratom. Taj policajac ga je nasao u nekoj luki, kao bebu, a nalazio se u jednoj velikoj lokvi krvi. Vjerovatno je zato i dobio nagon za ubijanjem. Taj nagon odma' na pocetku je njegov ocuh "usmjerio na pravi put". Postavio mu je kao nekakav "code of life" prema kojem mora zivjeti. A taj kod se sastoji od toga, da kad dobije taj nagon za ubijanjem, ubija samo one ljude koji zasluzuju to, bilo da su ubojice, ili neki drugi kriminalci.

Dexter radi kao Blood spatter analyst u Miami Metro departmentu, i bilo kojeg ubojicu kojeg njegove kolege ne otkriju, on je tu da dovrsi posao. Nacin na koji ubija- fascinantno; Nacin na koji razmislja - fascinantno. Njegova psiha - fascinantno, covjek nema osjecaja.

Da sad ne opisujem cijelu radnju seriju, to je prica za sebe, stvarno ko nije gledao treba pogledat', jednostavno must see. I radnja nije posebna za svaku epizodu. Nego se jedna radnja desava kroz cijelu jednu sezonu. A jedna sezona se sastoji od 12 epizoda, koje traju skoro jedan sat. A ima 4 sezone. 5. sezona pocinje u septembru, jedva cekam.

---------------------------------------------------------------------------

Eh sad, trenutno gledam:

Lost- Zavrsavam 5. sezonu, i da odgledam zadnju 6.
South Park-Skoro počeo, prejebeno.
Naruto Shippuden- Tu sam došao do 40. epizode, pa prekinuo zbog škole, i sad opet nastavljam.

Eh sad, trebao bi preporuku od vas za seriju ili anime. Nemojte mi samo Prison Breaka, neću to da gledam.

Eto navedite par serija, dajte neki opis, pozeljno je.

House MD
Opis:

Dr Gregory House (Hugh Laurie) lišen je njege pacijenata i ne bi uopće pričao s njima kad ne bi trebao.
Suočavajući se s vlastitim, stalnim, fizičkim bolovima, on koristi štap koji na prvi pogled prikriva njegovu
brutalno iskrenu narav. I dok njegovo ponašanje graniči s humanim, House je tvrdoglav liječnik nošen racionalnim
razmišljanjem i surovim instinktom koji su mu donijeli veliku dozu respekta. On je dijagnostičar koji voli izazove u obliku
medicinskih slagalica koje mora riješiti ne bi li tako spasio živote. Spisak Houseovih slučajeva sadrži one
neočekivane koje drugi doktori nisu u stanju riješiti te je zbog toga okupio ekipu mladih medicinskih eksperata
koji mu pomažu pri rješavanju medicinskih misterija. Tu je također i povremena kemija između Housea i dr Lise Cuddy,
upraviteljice bolnice. Cuddy je u konstantnom konfliktu s Houseom zbog njegovih ponekad čak i suludih postupaka,
ali čak i ona mora priznati da je on možda najbolji doktor od svih ostalih. Houseove metode se možda čine sumnjive i sulude,
no rezultati govore sasvim drukčije...

Žanr: drama, misterija

IMDB
TV.com

Najava:

http://www.youtube.com/watch?v=LH5Ih4T0QGE

najbolja!!!!

How I met your mother

5 prijatelja, i njihove zgode. Slicno je Prijateljima, ali puno mocnije, od sala, spustanja, prica, itd.

A SouthPark, odmah pocni !!!
Rješenje
Burn Notice - U ovoj seriji se radi o Americkom spijunu Michaelu Westernu, koji pokusava da se vrati u agenciju kao spijun.Naime neko ga je prijavio agenciji da je vrsio razne napade na neduzne ljude i prodavao informacije konkurentima. On sada pokusava da otkrije ko mu je to ucinio i razlog, a na tom putu mu pomazu bivsa djevojka Fiona Glenanne (zaludjena oruzjem i explozivnim napravama ) i bivsi FBI agent Sam Axe. Serija je planirana u 6 sezona, trenutno se u Americi prikazuje 4 sezona ,tacnije 5 epizoda je izasla u cetvrtak. Neces pozalit ako ovo pogledas vjeruj mi

Chuck - Vjerovatno si gledao na RTL-u ali ako nisi obavezno skini i pogledaj. Naime radi se o obicnom momku koji radi u softverskoj kompaniji. Njegov "bivsi" drug (koji mu je spavao sa curom i izbacio ga sa Stanforda) mu jedne noci salje email koji Chuck pregleda i sada u njegovoj glavi se nalaze sve drzavne tajne. 2 agenta ga prate u stopu i rjesavaju misije non stop.

The Mentalist - po meni najbolja serija koju sam ikada gledao. Naime ovde se radi o Patricku Jane-u i njegovom lovu na Red Jonhna (serijski ubica koji mu je ubio zenu i dijete zbog toga sto ga je Patrick prozivao u javnosti). Sada se Patrick pridruzio kalifornijskom timu CBI i daje im savjete u rjesavanju slucajeva. Njegove metode su uvijek upitne i nisu po pravilima CBI-a ali uvijek rijesi slucaj. Trenutno ima 2 sezone a treca je planirana. U finalnoj epizodi druge sezone, Patrick se napokon susretne sa Red Johnom, dok je bio kidnapovan i zavezan za stolicu. Naime neki tinejdzeri su imitirali Red Jonha , kidnapovali su ljude,ubijali ih i snimali to kamerom pa kasnije kacili na Internet. Dok je Patrick bio zavezan i spreman da umre tada se pojavio Red Jonh i ubio te tinejdzere i rekao jednu od njegovih zagonetki Patricku i zatim odlazi. I tu se zavrsava sezona 2.

Nista od ovoga nije c/p, sve sam odgledao sto sam napisao
Kralju najjaci anime svih vremena :Shaman King,DBZ obicni i GT ,Rurouni Kenshin - Reminiscence (iz 1999 godine preporucujem ti da ovo pregledas :) )
Fullmetal Alchemist - Jos jedan dobar anime iz 2003 godine :)

Serije :The lost Room ,Traveler,Supernatural...

GL :) HF gledanjem :)

archie je napisao/la:
E da, zaboravio sam napomenut: Heroes-stavio prije 2 dana, skidam upravo 4. sezone preko torrenta xD, 12GB pa ce potrajat.
Ako želiš mogu ti ja dati link koji nije torrent na PM.Skinuo sve epizode veličina 7 GB.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.