Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 20 bodova

ADSL-konekcija,promjena

181 pregled · 6 odgovora · otvorena 02.07.2010. u 11:21

Na kompu je napravljeno da cim se upali konektovan je na internet,sad mi neko treba objasniti kako da to ukinem i stavim posebnu ikonu za konektovanje.To mi treba radi free zone.

I kako onda opet vratit da je konektovan cim se upali ?
freezona ce ti raditi ako sad pored toga napravis konekciju i na svoj user name dodas @bihnet i konektujes se preko nje ...
a inache da ukines stalnu konekciju ides na 192.168.1.1 u svom browseru, upadnes na modem .. tj logujes se vecinom user i pw su ti
admin-admin, poslije toga ides setupovat modem i samo umjesto routing moda stavi da radi modem u bridge modu i spasi promjene... novu konekciju nadam se da znas namjestiti ... cp, net. connections, new connection =)
100KAA je napisao/la:
freezona ce ti raditi ako sad pored toga napravis konekciju i na svoj user name dodas @bihnet i konektujes se preko nje ...
a inache da ukines stalnu konekciju ides na 192.168.1.1 u svom browseru, upadnes na modem .. tj logujes se vecinom user i pw su ti
admin-admin, poslije toga ides setupovat modem i samo umjesto routing moda stavi da radi modem u bridge modu i spasi promjene... novu konekciju nadam se da znas namjestiti ... cp, net. connections, new connection =)
Citiram samo prvi dio.
Jesi li siguran da moze da radi,pokusao sve sa new connection i to ko sto kazes username al uopste ne moze da se konektuje ?
Tako sam ja prije radio brate
najlakse ti je da provjeris tako sto ces odraditi tu konekciju
bla bla@bihnet i kad se konektujes pokusaj otvoriti npr google i ako ne moze pokusaj bhtelecom.. ako moze telecom to bi trebalo bit to .. bar sam ja tako radio
100KAA je napisao/la:
Tako sam ja prije radio brate :D
najlakse ti je da provjeris tako sto ces odraditi tu konekciju
bla bla@bihnet i kad se konektujes pokusaj otvoriti npr google i ako ne moze pokusaj bhtelecom.. ako moze telecom to bi trebalo bit to .. bar sam ja tako radio :D
jest al moram se diskonektovati sa ove klasicne da bi isao na free zonu ?
natu je napisao/la:
Ja nisam trebao, pa dobro ako ne moze onda odraditi ono sto sam napisao u prvom postu .. 192..... bridge mod .. =)
natu je napisao/la:
imas sa lijeve strane modema, malu rupicu i uzmi iglu i stavi unutra i drzi 10tak sec ( tako ces vratiti modem u bridge mod ) dok se ne ugase sve lampice na modemu, i onda sacekaj da se upali, napravi konekciju, ukucas u username tvoj usernamekonekcije@bihnet, password kucas password konekcije i ides na freezonu, kada hoces da vratis na stalno konektovanje ides 192.168.1.1 : username ti je admin, password admin i ides na Setup Wizard, tu samo nadji drzava- Bosnia and Hercegovina, samo ce ti podesit ostalo, i klik na next, onda ce ti izbaciti da kucas username i password pa confirm password i samo na kraju ides next jos jednom i vratit ce ti se konekcija u pppoe mod..

valjda si skontao, ako treba jos detaljnije objasnjenje - PM

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.