Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 100 bodova

Taskbar zaledi

318 pregleda · 22 odgovora · otvorena 27.06.2010. u 01:00

Evo do prije neki dan bilo sve ok, prvo mi crkne matična, onda i procesor i napojna i sve ode u pm.
Sve sam to napravio i reinstalirao i od tad nastaje problem.
Evo već nekoliko puta moram da restartujem kompjuter na dugme.
Taskbar zaledi, ne može se ništa uraditi.
Npr. Zaštopa msn i ne može više ništa.Čak se više ni vrijeme na satu ne mijenja.
U početku mislio, pošto je slabiji procesor, da je zbog wmp, on mi ugašen, al' isto sranje.
Ono što je zanimljivo je da se gore sve može raditi.I na Chrome-u i na Desktopu, ali ako idem miimize na prozor, onda sam ga zajebo, ne mogu ga više vratiti gore.
Kada zaštopa program, ne mogu uopšte da otvorim Task Manager...
Evo sad skeniram sa avastom, vidjeću da li će naći išta.
Pomagajte.
Evo sad StealtH uđe na msn, i opet zaštopa, je**m ti... (ne zezam se )

EDIT:
Išao sam na Avast da scanira samo one osnovne stvari i našao 2 virusa, kaže da je ozbiljnost visoka. xD
EDIT:
U procesima nađoh file iu14D2N.tmp, na google-u piše da je nekakav virus.
Brate mora da si zajebao proritet programa...
Ae javi mi se na PM ja cu ti to da zavrim...;)
U racunaru imas virus koji ce jos malo pojesti i tebe !

Skini neki anti virus i update ga i skeniraj pc od virusa + format i to
Neko te drama j**o preko RAT-a

Pogledaj jel neko debil i vidi imaš li pokrenut proces server.exe...

Ako je virus samo ti formatiranje može pomoć', ako nije...

je napisao/la:
Džaba to, stoji dole signed in, morao sam opet upotrijebiti dole onu tipku.
@AZA
Nema tog procesa.
Rješenje
Moj poslednji problem na racunaru je bio upravo taj :)

Nisam znao sta je pa sam pustio da vreme ucini svoje i nakon nekog vremena mi je nestalo sve,samo je ostala pozadina i strelica koja je izgubila svaku fuknciju.

Formatirao sam ga i sve je bilo ok ;)

@Edit

Probaj skinuti neki dobar antivirus ( Trojan Remover) skeniraj,obrisi sto ne valja i mozda uspijes bez formatiranja.
voLume je napisao/la:
Džaba to, stoji dole signed in, morao sam opet upotrijebiti dole onu tipku.
@AZA
Nema tog procesa.
Polako ... nemoj jos formatirati

http://www.raymond.cc/blog/archives/2007/08/15/solutions-to-taskbar-hangs-or-freezes-in-windows-xp/

Uradi kako je Raymond napisao, mozda pomogne

~poz

=============================================

Jos nesto od mene, kako ja rjesavam stopanje kompa da ga ne bi morao restart ili priliko prevelikog koristenja CPU-a da smirim situaciju:
1. CTRL + ALT + DEL (pokrenuti TASK MENAGER)
2. Tab "processes" - END PROCESS (explorer.exe)
3. U TASK MENAGERU -> File -> New task (run) -> explorer.exe
4. Sada si resetovao eplorer.exe i znatno povecao performance, upravo restartovanje kompjutera radi isto

Hvala , p0z
Pokrenuo si neki program/virus koji se inject-ovao u explorer.exe, ne vjerujem da ce ti AntiVirus pomoci. Format.
Ma čini mi se da je virus, na to sam odma' i posumnjao.
Neku noć nešto pokušavao sa Ardamax Keylogger-om i javlja mi da ima virus, ja idem na disable i onda ga otvorim.
Sve dosad je bilo ok, valjda se tek proaktivir'o.xD

@fritzi
Nisi pročitao do kraja.
Ne mogu pokrenuti task manager...
voLume je napisao/la:
Neku noć nešto pokušavao sa Ardamax Keylogger-om i javlja mi da ima virus, ja idem na disable i onda ga otvorim.

@fritzi
Nisi pročitao do kraja.
Pokusaj sa Trojan Removerom
Nece mu pomoci, explorer.exe je system process, znaci je Read-Only, nece moci izbrisati virus.
bioniC je napisao/la:
Nece mu pomoci, explorer.exe je system process, znaci je Read-Only, nece moci izbrisati virus.
Ja sam to i rekao, sebi sam uradio format i samo je to pomoglo :)
Ja jos preporucujem prije komplet formatiranja i reinstaliranja sistema ... da probas REAPIR, znas vec ... kad dizes sistem imas opciju na "R" -> REPAIR da popravis greske i nedostatke, ako to ne uspije ne gine ti format ... GL

----------------------------------------------------------------------------------

EVO RJESENJA:

I found that trojan on my computer as well

I found out where it came from

It is downloaded from the internet by a program called clicktilluwin

if you check your registry (regedit search for 'clicktilluwin')

it has a link to explorer.exe http://www.2001-007.com/download/expl{deletethis}orer.exe if you are interested

Im not sure where the clicktilluwin program came from yet.

Pa vi nastavite "klikati dok ne pobjedite" ... open regedit ?? Ako ne moze citiraj ^^
FritzzYYYY je napisao/la:
Ja jos preporucujem prije komplet formatiranja i reinstaliranja sistema ... da probas REAPIR, znas vec ... kad dizes sistem imas opciju na "R" -> REPAIR da popravis greske i nedostatke, ako to ne uspije ne gine ti format ... GL

----------------------------------------------------------------------------------

EVO RJESENJA:

I found that trojan on my computer as well

I found out where it came from

It is downloaded from the internet by a program called clicktilluwin

if you check your registry (regedit search for 'clicktilluwin')

it has a link to explorer.exe http://www.2001-007.com/download/expl{deletethis}orer.exe if you are interested

Im not sure where the clicktilluwin program came from yet.

Pa vi nastavite "klikati dok ne pobjedite" ... open regedit ?? Ako ne moze citiraj ^^
Repair ne pomaže kada su virusi u pitanju.
Radim full scan sad, vidjeću šta ću poslije...

edit:
Bolan, nisam retardiran da klikam na ono. :S
Nije to.
voLume je napisao/la:

@fritzi
Nisi pročitao do kraja.
To što ti task manager ne radi, vjerovatno ti je neko uletio preko RAT-a na komp. i ugasio task manager pa se sad igra s tobom

Formatiraj PC
Oćeš ti da svrljaš po kojekakvim warez stranicama
torQ7u je napisao/la:
Oćeš ti da svrljaš po kojekakvim warez stranicama
Ma ovaj program mi odavno stoji na D:, dok sam C: formatirao milion puta.
Nešto mi naumpade da ga instaliram...i belaj.
voLume je napisao/la:
Brate treba znat koje warez stranice treba koristiti i koje si "sigurne"

Vjeruj mi format odvali, spasi muziku, slike i formatiraj
(Negine ti)
arane ovako...posto sigurno imas slab procesor od jedno 2 ghz bez dual core-a i jedno 512 - 1gb rama sigurno ti je vrlo spor a i ti si sigurno dosta cack'o i pojebo settings stvari...moj savjet...napravi backup systema sa norton ghost (provjeri TuT na gamers---ima negdje napisan) ... i formatiraj system i ponovo ga digni...bolje digni windows xp sp3....je**s 7-icu...ostalo znas sta ti je radit....to je moj savjet..najlaksi je jer bi se da radis ono ostalo i tezze vrlo zajebavao i nakraju ne bi imalo velikog ucinka a i grijesio bi u tim koracima... FORMAT AND BOOT AGAIN ...:D

BEST ADVICE
voLume je napisao/la:
Kakav avast instaliraj avg 9.0 premium (skini na warezu) i instaliraj udji u safe mode skeniraj pc radit ce sve ok.
Skini tuneup i na start manageru provjeri mozda ti puno programa i procesa se na startu pali ! ako je puno proecsa a malo slab komp ili procesor onda definitivno do toga.Probaj isto malo otvorit kuciste pa ocistit procesor.Nekima ovo z adnje pomaze,nekima ne!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.