Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Windows eror

82 pregleda · 10 odgovora · otvorena 21.06.2010. u 19:31

Zdravo gameri! Imam problem sa windows xp systemom.

Formatiro sam diskove , oba preko safe mode i sada hocu da pokrenem sa cd-a Windows xp .

Cim krene da se pali racunar odma mi izbaci ovaj eror:

EROR MSGBOOT

Pres: CTRL + ALT + DEL

Znate li sta bi moglo da bude :-O =?
Hajde ti uslikaj problem, pa upload, napisete nepotpuno ime problema i onda ne mogu naci rjesenje ??
zar bi se trebalo bootat kad si formatirao disk na kojem se nalazi win... -.-
instaliraj ga prije nego sto boota win.
STREBER je napisao/la:
zar bi se trebalo bootat kad si formatirao disk na kojem se nalazi win... -.-
instaliraj ga prije nego sto boota win.
Sve je obrisano sa diska i nisje instaliran WIndows , tek treba da ga botta pa da ga instaliram medzutim izbacuje ovaj eror
skyl1ne je napisao/la:
mozda nije u redu cd.probaj s drugim cd.
CD je 10'0% uredu obaran je system juce na drugom pc-u, a i sad sam ga probao kod sebe radi
Udji u bios , nadji boot sekciju .. uradi sljedece :

1st CD rom
2nd hdd
3rd floppy

Postavi tako boot sekciju pa onda probaj ubaciti bootabilan cd te ponovo dici sistem ..

Ujedno zavisi kako si ga formatirao , jesili isao quick format ili ono klasicno format hdd , jer ako si isao quick format nije ti ocitao bad sektore tako da bi do doga moglo biti ..

Uradi kako sam vec naveo pa javi ... :D
NightWalker je napisao/la:
Udji u bios , nadji boot sekciju .. uradi sljedece :

1st CD rom
2nd hdd
3rd floppy

Postavi tako boot sekciju pa onda probaj ubaciti bootabilan cd te ponovo dici sistem ..

Ujedno zavisi kako si ga formatirao , jesili isao quick format ili ono klasicno format hdd , jer ako si isao quick format nije ti ocitao bad sektore tako da bi do doga moglo biti ..

Uradi kako sam vec naveo pa javi ...
Tako je namjesteneo u biosu. Samo sto sam iso quick format pri formatiranju. Sada cu probat pa vam javim
Nedac4zr4il je napisao/la:
Tako je namjesteneo u biosu. Samo sto sam iso quick format pri formatiranju. Sada cu probat pa vam javim ;)
Quick format ne očitava bad sektore , tako da ti ne uradi dobar format , kao sto bi radio sa standardnim formatiranjem , jest da je sporije puno ali bolje po tvoj disk.

Uradi klasični format diska i digni sistem!
ubaci cd u komp restart komp i pritišći F8 il F12 sve zavisi koji ti je bios il već kojs tipka ti boota cd, i uradi normalan formar sa NTFS postupkom i bice sve u redu il ako ne pomogne daj sliku da to rijesimo

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.