Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Particija - problem

86 pregleda · 3 odgovora · otvorena 16.06.2010. u 20:49

Imam jednu particiju C:\ od 80GB na kojoj mi je trenutno instaliran Windows XP 64 bit. Oslobodio sam nekih 7GB da mogu instalirati Windows 32 bit, samo radi jednog programa koji zahtijeva isključivo 32 bitni Windows. Kako da sad tih 7 slobodnih gigabajta pretvorim u D:\ particiju, probavao sam i preko Computer Managementa, i sa CD-om od Windowsa, ali bezuspješno. Znači treba mi dual boot, a ne bih da formatiram 64 bitni jer taj koristim inače.

Zamolit ću nekog od modova za aplauz, fakat mi je hitno potrebno ovo jer radim na jednom nasty projektu.

/ off

EDIT : 70 bodova šaljem ko pomogne.
Partition Magic tut nadji na yt i to je to jednostavno je
meni je jednom par giga zafalilo na sistemskoj particiji pa sam 10 gb uzeo od D particije i samo spoijo na C mozes sa njim napravit koliko hoces particija bez gubljenja podataka ;)
skini ovo
http://download.cnet.com/Easeus-Partition-Master-Home-Edition/3000-2248_4-10863346.html

klikni na unallocated space i odaberi create

to je to,iako ti preporučam da uzmeš malo više od 7gb (preporučeno je 16 ako se ne varam)

to je postupak ako već imaš 7gb slobodno
ako nemaš ništa slobodno onda moraš kliknuti na :C particiju,smanjiti joj veličinu te kliknuti na unallocated space i napraviti novu particiju
Skini program koji sam predstavio ovdje Instaliraj ga.
Pokreni defragmenter i defragmentuj disk.

Pokreni ovaj program, izaberi "Resize" opciju i smanji C:\ particiju. Kada je smanjis, odaberi "Creat new Partition" opciju i kreiraj novu particiju na osnovu niskoristenog prostora.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.