Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Monitor[Problem gasi pali]

87 pregleda · 10 odgovora · otvorena 19.06.2010. u 14:49

Pozz drugari...

Imam sljedeci problem znaci Monitor je SyncMaster 940BW SAMSUNG

Sad mi se desava sljedece krene kao trepteriti malo po malo sve fino svjetlo i od jednom krene mi sve tamno biti...
Provjerio sam sve kablove nije niko nista diro samo od jednom se samo krenulo ovo desavati znaci kao sto sam reko svjetlo bude svjetlo tamno i cak se nekad ugasi monitor pa upali o5....

Bio bi mnogo zahvalan ako bi neko znao sta je =/

opet samo da napomenem sa kablovima je sve u redu pregledo 10x...
Pod broj jedan, može biti da ti grafička umire.

Pod broj dva, ako u opcijama monitora, mislim na one njegove tipke, dugmiće, ako tu imaš opciju Degauss ili nešto na onaj fazon da ga strese struja, tj. da ga prodrma, čitaj razbudi, pokušaš tako.

Možda zvuči smiješno, ali meni se boja počela gubiti na monitoru, i samo ga "stresem" strujom, i sve regularno. Možda i tebi pomogne.
iwdnplaysson je napisao/la:
Pod broj jedan, može biti da ti grafička umire.

Pod broj dva, ako u opcijama monitora, mislim na one njegove tipke, dugmiće, ako tu imaš opciju Degauss ili nešto na onaj fazon da ga strese struja, tj. da ga prodrma, čitaj razbudi, pokušaš tako.

Možda zvuči smiješno, ali meni se boja počela gubiti na monitoru, i samo ga "stresem" strujom, i sve regularno. Možda i tebi pomogne. :D
Grafička ne može umirati, LOL, može se samo pregrijati i potom riknuti.
MushRoom je napisao/la:
Grafička ne može umirati, LOL, može se samo pregrijati i potom riknuti.
Jes' siguran u to što tvrdiš ? Svaka komponenta može lagano odumirati, recimo moj stari Sempron procesor, 1.8GHz, prvo mi je na ekranu ispisivao neka čudna slova, veze s vezom, znači, znakove neke isto mrlje na ekranu, zatim ga poslije više nisam mogao ni upaliti.

Nemoj tvrditi nešto što nije.
1000000000% do kablova, ako ono ako zatreperi i onda se pojave čize na monitoru i onda ono kao "zatamni" malo.

Ja pomjerim kabal i vrati se sve u normalu
Kao sto je aza reko 100000000 % do kablova , imao sam slican problem samo sto je kod mene slika pozeleni i zamjenio sam ova dva kabla sa zada monitora i rijeso problem ;)
iwdnplaysson je napisao/la:
Jes' siguran u to što tvrdiš ? Svaka komponenta može lagano odumirati, recimo moj stari Sempron procesor, 1.8GHz, prvo mi je na ekranu ispisivao neka čudna slova, veze s vezom, znači, znakove neke isto mrlje na ekranu, zatim ga poslije više nisam mogao ni upaliti.

Nemoj tvrditi nešto što nije. ;)
Upravu je iwdnplaysson
Ako je do kablova sve u redu, onda je sigurno do grafičke, nema ništa drugo biti, jedino ako je nešto u monitoru pregorilo.
ako ti je WIN 7 nisi ga licenciro ;)
Moguce da ti je adapter od monitora otisao. Inace Samsung ima taj problem :) Poznajem dvojicu kojima se adapter na Samsung monitoru pokvatio.Popravka je oko 40 KM.
AZA je napisao/la:
1000000000% do kablova, ako ono ako zatreperi i onda se pojave čize na monitoru i onda ono kao "zatamni" malo.

Ja pomjerim kabal i vrati se sve u normalu :-[ ;D
oj ČIZE hahhahahahahahahahhahahah hvala ti sto si me nasmijao :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.