Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[ČITAJ!] Reforma IF-a, Tema 1 - vaši prijedlozi itd.

1.451 pregled · 45 odgovora · otvorena 14.06.2010. u 01:06

Eh ovako dragi gejmersljupci. Vidim proteže se svukuda neka rasprava o IF-u, pitate da vas se ubaci, a osjećaj je takav da je jedini razlog vaše želje da budete članovi IF-a ovo :

Nećemo tako Ja ću se potruditi da malo iscimam ovog moderatora IF-a, DeGraw-a, a na vama je sledeće.

Dajte prijedloge šta da se učini sa IF-om. I to ne da napišete nešto tipa "treba da se dižu pametne rasprave", nego isključivo teme tih rasprava. Prijedlozi tipa nagradnih igara malo teže dolaze u obzir, jer je mogućnost realizacije nagrada upitna. Bodovi nisu problem.

Nemote predlagati ubacivanje/izbacivanje članova iz IF-a, za to već pišem sledeću temu.

Svi postovi kraći od 100tinjak riječi će biti obrisani. Gluposti sankcionisane. =)

~ Ispred G.ba Administracije, u suradnji sa nera_f, v3Tr0x. Kao kreator pravilnika, G.ba Administracija zadržava svako pravo izmjene, do daljnjeg.

Ma ovi govore po ID-u al meni smjesno ko govori od ID-u djeca ... e oni govore sto im je neko dao pw i username i oni govore sta ce meni ko govorit bla bla ... Pa sta njemu je ID 50k i sta ti znas jel on neki strucnjak i ta sranja ko meni rodjak nefura ovo sranje i nista nefura , a oko kompjutera,programa i oko svega razvaljuje i onda kad bi on nesto normalno napisao odma bi bilo sta ti pricas balavac i ta sranja ...

I sta govorite iznad 18 god da se djeli IF pa nema u IF nista perverzno da nesmijete gledati ... Sta ja nefuram nista i bmk za ovo internet prepucavanje al ima momka od 14/16 god koji spavaju na kompu i trude sto njemu nebi bio dodjeljen status IF-a koda je IF Admin bog te 

Dizete paniku bez razloga ...

A trebalo bi se fkt malo poraditi da bude malo zanimljivije jer je fkt postalo dosadno ovde 

btw : Ocel ici eu4ria na ESWC ?
Philosopher prijedlog je +1

Trebaju se malo cesce dizati teme u IF, recimo smoki kad je digao temu "jesmo li bili na mjesecu" samo je bilo 6 odgovora. Treba izbaciti neaktivne clanove, a pratiti postove membera u temama i po tome gledati jesu li zasluzili IF ili ne.

IF teme prvobitno trebaju biti dobre za diskutovanje i pametne, recimo ona tema od EDY-a nije bila losa al po mom misljenju ne bi trebala biti u IF forumu moglo je i u obicnom pa da se svi memberi zabavljaju .

Također neki dan je neko od IF membera stavio temu u IF da
mu se preporuci film :S

treba se napraviti pravilo kakve teme trebaju biti u IF-u

Toliko od mene pozz 

Edit: dreamboy

Nisu lose ideje, ali ne kontam sto bi trebali bodovi prevagnuti je li member za IF ili ne kao i koliko je dugo na Gamers.ba portalu.
Ono sto bih ja volio je sljedece.

Da vise mdoeratori,admini, prate obicne korisnike, npr. one koji su 2-3 mjeseca tu. Kao ja npr. ne sada da se predlazem za IF, jednostavno neznam nisam zreo za toga, nego hocu da kazem sebe za primjer. A ima SIGURNO puno inteligentnijih, zrelijih, pametnijih itd. od mene :)

Prije svega, sto se tice tih nagradnih igri, nema potrebe za njima, imamo FA conteste, MovieMaking Contest, u coffe shopu se postavljaju teme takmicarskog tipa, vicevi, klikovi na fejsu itd.
Za njima mislim da nema potrebe , ali ima za jednom vrstom.
Moj prijedlog je da se ona odigra jednom u 2 mjeseca.

Nesto sto je Denis prije radio :)

http://www.gamers.ba/forum/31/73595/g-ba-nagradne-igre-/

Mislim da treba to nastaviti ;)

...

Sto se tice, IF , bio sam jedno vrijeme u njemu dok je Schulz vladao. Nevjerujem da se nesto bitno mjenjalo tako da mislim da ga treba malo prosiriti, nekim malim igricama itd.

Upotpunosti se slažem sa IceWolfom, jednostavno kad vidiš kakve su teme i kakvi su odgovori pročitaš prva 2-3 posta i smuči ti se. Po meni jedino riješenje je malo filtrirati članove (vidim da ste to već uradili) te nekog zaposliti doduše ne mora on samo već par njih koji će malo voditi računa posebno o IF-u te postavljati kad-kad neke zanimljive teme =D. Takođe fina je ova ideja sa ovim "lajkom". =)

Keep up good work.
Treba izvrisiti reviziju If-a, isto onako kako je Bosko Ceko revizirao Poresku upravu. Dakle, izbaciti nepotrebne membere, status dodijeliti onima koji ga zasluzuju.
Raspisati konkurs za odabir bar jos jednog moderatora (koji je spreman raditi) i to je to.
I FA podforum je bio mrtav, dok nisu dosli ljudi koji znaju posao.
Uslov: Biti stariji od 18 god., biti aktivan na sajtu, pisati pametne komentare, biti gramaticki pismen (sv_gramatika 1).
Prva i posljednja stavka najvaznija,mada nije nuzno. Ako je IZABRANI, neka to i bude.

<3 dlakavo desno.... (zna Nermin)

EDIT: Daj mi imena, molim te, daj mi imena. Ima 10 ljudi na sajtu koji su mladji, a koji nisu tastatura huligani, wannabe mangupi i lopovi.
Deset mladjih osoba, koji se nisu posvadjala sa pravopisom, sa kojima mozes normalno komunicirati!;)

EDIT2: Volume, zabranjeni multi acc-ovi. xD _Edy_, bez uvrede, pogledaj Resadovu temu, pogledaj svoju. Sinoc sam ti rekao, to sto si dao su obicne zagonetke, samo je ono sa Mjesecom bilo logicko pitanje, pitanje u domenu logike!

EDIT3: Gazzele, je li to i na moj racun xD

EDIT4: MorgaN4mi[O]( moj prvi acc, star oko 5 godina, izbrisan zbog specijalnih znakova), Morgan2 multi acc zbog kojeg sam odlezao 14 dana u Banovicima. Ti drugi, pojma nemam.
MorgaN je napisao/la:
Treba izvrisiti reviziju If-a, isto onako kako je Bosko Ceko revizirao Poresku upravu. Dakle, izbaciti nepotrebne membere, status dodijeliti onima koji ga zasluzuju.
Raspisati konkurs za odabir bar jos jednog moderatora (koji je spreman raditi) i to je to.
I FA podforum je bio mrtav, dok nisu dosli ljudi koji znaju posao.
Uslov: Biti stariji od 18 god., biti aktivan na sajtu, pisati pametne komentare, biti gramaticki pismen (sv_gramatika 1).
Prva i posljednja stavka najvaznija,mada nije nuzno. Ako je IZABRANI, neka to i bude.

<3 dlakavo desno.... (zna Nermin)

EDIT: Daj mi imena, molim te, daj mi imena. Ima 10 ljudi na sajtu koji su mladji, a koji nisu tastatura huligani, wannabe mangupi i lopovi.
Deset mladjih osoba, koji se nisu posvadjala sa pravopisom, sa kojima mozes normalno komunicirati!;)

EDIT2: Volume, zabranjeni multi acc-ovi. xD _Edy_, bez uvrede, pogledaj Resadovu temu, pogledaj svoju. Sinoc sam ti rekao, to sto si dao su obicne zagonetke, samo je ono sa Mjesecom bilo logicko pitanje, pitanje u domenu logike!

EDIT3: Gazzele, je li to i na moj racun xD

EDIT4: MorgaN4mi[O]( moj prvi acc, star oko 5 godina, izbrisan zbog specijalnih znakova), Morgan2 multi acc zbog kojeg sam odlezao 14 dana u Banovicima. Ti drugi, pojma nemam.
Ja sam '94 godište, a nisam nikada nikoga scammao, nikome ne prijetim preko tastature i nikome se nisam kurčio preko tastature, pravopis mi ide od ruke a i smatram da se sa mnom može komunicirati.
Što se tiče teme, ne poznajem nikoga ko ispunjava uslove da postane čaln IF-a.
Jedino možda timmysa http://www.gamers.ba/profil/timmysa/]. Pametan je momak, ali ga puca neki trip u zadnje vrijeme pa spamma.

Po mom mišljenju IF više nije ono što treba da bude. Vrlo rijetko viđam diskusije među temama (bilo u IF bilo na običnom forumu), a i te diskusije se brzo zagube jer nema dovoljno ljudi koji su u mogućnosti da daju pametan komentar na temu iste. (u te ljude ponekad ubrajam i sebe, jer zaista nemam namjeru da se pravim pametan na nekoj diskusiji o čijoj temi nemam pojma, ako mi se sviđa diskusija pratim, eventualno postavim pitanje. Ako ne, ne spammam tako da svi pomisle da sam imbaultraOMGWTFZOMG pametan, diskusije na gamersu traže vaše mišljenje ili mišljene potkrepljeno citatima sa interneta, a ne mišljenje koje će te naći kucanjem imena teme u google.)

Uhh jbt, ja sam skrenuo sa teme, nemojte mi zamjeriti :)
If ... Dobra ideja izgubljena u vremenu. IF ne treba imati nekih uslova da bi se ušlo u njega, sem naravno da nisi glup k'o ulično pašče, ali ta godišta, ID-ovi, broj postova, bodova ... Nije svakome do postova i bodova, to morate shvatiti ... Neki samo odgovaraju na normalne diskusije i na neke teme gdje mogu pomoći. Čitam, neki dan se otvorila tema u IF-u, traži lik da mu preporučite film jer će navodno u IF-u dobiti "više" "pametnih" odgovora (ako ko ne konta što sam oboje stavio pod navodnike zasebno, može uzeti pištolj pa skočiti sa mosta). Uglavnom, poenta ovog mog posta je ta da IF treba hardcore revoluciju (maloprije gledam sliku svih članova, i mogu da ti kažem da je po pravopisu i kakvom-takvom znanju nih 25% odande zaslužilo i ostati tu, ali pošto si rekao da ne navodim nickove, neću ..), i to revoluciju u smislu da se opet krene od 0 ! Resetujete cijeli IF, pobrišete sve članove, i pratite. Dobro se sjećam prije, wicky-u pošalješ pm u roku od 10 minuta si u IF-u, bio ti pametan ili ne.
Stay in peace and love^^
KajotY je napisao/la:
Philosopher prijedlog je +1

Trebaju se malo cesce dizati teme u IF, recimo smoki kad je digao temu "jesmo li bili na mjesecu" samo je bilo 6 odgovora. Treba izbaciti neaktivne clanove, a pratiti postove membera u temama i po tome gledati jesu li zasluzili IF ili ne.

IF teme prvobitno trebaju biti dobre za diskutovanje i pametne, recimo ona tema od EDY-a nije bila losa al po mom misljenju ne bi trebala biti u IF forumu moglo je i u obicnom pa da se svi memberi zabavljaju .

Također neki dan je neko od IF membera stavio temu u IF da
mu se preporuci film :S

treba se napraviti pravilo kakve teme trebaju biti u IF-u

Toliko od mene pozz 

Edit: dreamboy

Nisu lose ideje, ali ne kontam sto bi trebali bodovi prevagnuti je li member za IF ili ne kao i koliko je dugo na Gamers.ba portalu.
+1

U potpunosti se slazem sa tobom i sa tvojim prijedlogom!

- Da se nadovezem na taj dio sto si spomenuo za smoki-a i njegovu temu...

To sto je bilo 6 (ili vise) odgovora na tu temu, rezultiralo je manjak aktivnih clanova IF, pa i tako nezrelost pojedinih clanova IF.. Vecina ima pristupu izabranom forumu, vecina ih ne zna gramatiku ( svoj, maternji jezik ), pa kad napisu recenicu koja nema smisla, bez tacke, zareza, navodnika itd.. U skoli prolaze 2 ili 3, nije ih briga za skolu, za znanje, za svoj buduci zivot, pa kad odrastu, kad se budu trebali hranit svojim novcem trazit' ce pomoc od drugih :S

Ima dosta momaka koje sam zapazio da imaju IQ veoma velik i dovoljno su zreli, a ima i onih koji im je IQ manji od broja cipela, i garantujem da sam ja pametniji i zreliji od dosta membera koji imaju 18+ godina.

I zapazio sam jedan prijedlog vezan za bodove, da se daju za pametan post +20, a za "bezvezni" komentar -20...

- Ono sto bi ja volio jeste da se brisu oni postovi koji imaju manje od "nekoliko recenica ili slova" ( naravno, taj prijedlog se veze za teme koje su u IF..

- Ako je neko dao vec ovaj prijedlog, izvinjavam se, nemam puno vremena za citanje, zurim na pripremne nastave, tako da mi ne zamjerite..

Da, i tesko mi je kad vidim, kad se digne pametna tema, hocu da odgovorim, a nemam pristup IF.
Evo moje mišljenje, ja mislim da bi trebali gledati po forumu ko pise dobre postove , koliko je puta pomogao , ne javlja se na svaku temu,ne psuje po forumu itd...

nidje veze da je neko "IF" a vidis njegov post na svakoj temi a nije nikad pomogao nekome.

Tolko od mene pa vi razmislite.
Đeste ELITA HAHAHA. Sam koncept if-a je smješan, djeca žele u if ko da on povećava njegov koeficijent intelignecije, znači imam medalju glavni sam, ko da je pokupio svu pamet svijeta. U IF-u nema niko skoro aktivan, teme stare po pola godine. Nisam redovan na g.ba i ne pratim teme kao prije, samo ove što su u zanimljivim.Teme su svakim danom iste vrte se k'o beskonaćna petlja.Teško koristiti opciju traži. Vidim budućnost: "G.ba pretraživać" kupio google
Ovo mi izgleda ko jadni pokušaj da ostane koji "normalan" member aktivan na g.ba kad kemo pusti emag na kojem će se valjda samo preko pozivnice moći registrovat i neće biti debila kofol.

Samo ne kontam kako je ovaj ENTEL u iF-u kad je to jedan obicni spammer koji piše postove tipa "extra, sviđa mi se", "dolazim na turnir, cu come". Odgovara na teme ko oni botovi što pišu uvjek isto na say u CS.1.5 ([P*D] Zappi say's: Shaban cheater )

G.ba je propo ko žeton i nema se šta tu govorit. A sad bye!
Kratko i jasno sa moje strane. Šta treba promjeniti kako bi situacija u IF-u krenula na bolje.

- Izbaciti neaktivne članove iz IF-a
- Postaviti još jednog moderatora za IF
- Moderatori, Globali, Admini trebaju voditi računa o temama i postovima na IF podforumu.
- Da se članstvo u IF-u ne rasuđuje po tome koliko korisnik ima bodova i koji je ID.
- Status člana Izabranog foruma davati članovima koji ga stvarno zavrijeđuju i to razlučivati po sljedećim kriterijama :

1. Da je aktivan član gamers.ba portala
2. Da ne psuje, ne vrijeđa i ne svađa se sa memberima foruma.
3. Da redovno odgovara na diskusije koje su na gamersu i na istim da da je kvalitetan i prikladan odgovor na dato pitanje/temu.

Eto ga, što se tiče mene, mislim da je dosta. I da, još nešto. Predlažem, tj. poručujem svim moderatorima da se ugledaju na neru, v3Tr0xa, mirofu,... i ostale, te da se po uzoru na njih svi aktiviraju kako bi gamers.ba krenuo na bolje.

v3Tr0x je napisao/la:
Citiraću sam sebe iz teme :

Nemote predlagati ubacivanje/izbacivanje članova iz IF-a, za to već pišem sledeću temu.

Molim vas, ako možete da ispoštujete ovo. Hvala vam. =)

@ Gazmeister : Provjeri i sam da li su ti korisnici koje si nabrojao članovi IF-a.
Jeste, tačno je da je bilo više pokušaja za ovo. Jeste, tačno je i da su propali. Ali eto, možda bi bio red da i ja pokušam. Zašto bih ja mogao ?

Dokle god je ovog i Nermina, mogu da sprovodim apsolutno sve ideje i prijedloge koje većina bude smatrala dobrim i korisnim.

Ostale prijedloge sam pregledao. Neki se čine dobrim, neki korisnim. Za uvođenje još jednog moderatora bi smo morali sačekati da se Denis vrati sa Manjače.

Nastavite.

Te se, molim vas, nemojte citirati. Ako se vaš post odnosi na neki direktan post, koristite znak "@".

Hvala. =)
Samo zelim da znam jeli razlog sto sam izbacen iz izabranog foruma(a bio sam medju prvim tamo)sto sam se usprotivio tvom kurcenju???

hvala

Post dobio šamar od ultranumb

Prvo postaviti temu koja ce biti 5-6 dana u zanimljivima sa prijavama svih clanova za IF . Da napisu zasto bi oni htijeli da budu clan IF a nase je da pregledamo postove ,teme i da pratimo pojedine osobe dodajemo i skidamo iz IF ...To smo uvijek trebali raditi ali dzabe kad ja ukinem nekoga iz IF sto se glupira i vidim sledeci dan nekoga drugi vratio u IF .

IF treba da ima vise podforuma i da ima vise clanova kako bi bilo vise tema , vise postova naravno .
Ali odabrati normalne likove vec sam napisao o tome na pocetku teme ...

U IF treba da se manje pise o neki ljevim stvarima koje nemaju veze sa racunarom .

Jednostavno treba nastimati IF da se i ostali clanovi bore za njega a svi se bore samo eto da se vodi da je u IF-mu i da imam medalju i on je glavni na sajtu !

Primjetili ste da u poslednje vrijeme ima nekih promjena ali to nije nista to je sve "sitno" jer evo pisem post a vamo desno Pravila foruma : ... nigdje veze .

Drago mi je bojane sto ste ti i nermin ovo pokrenuli i nadam se da ce te u sledecim stvarima obratiti se i ostalim clanovima administracije kako ne bih ispalo da ostali nista ne rade   . (Opet neki msn sastanak da se podjelimo oko novih tema i sta ce ko da radi i to ..  )

Kao prvo smijesno je ko ima, a ko nema IF, dalje nema razloga diskutovati, mislim da ovo izabranog foruma sto ima, je stvoreno lokalnim karakterom (to jest vezama)...

Ovdje sam od samog nastanka ove stranice, uoci prvog ESWC-a u BiH gdje sam i ucestvovao kao wc3 igrac, imao sam 3 acc-a : ovaj (4god), _PrOfA_™ (5god), _PrOfA_ (star ko grcka negdje oko 5-6 god) i moj prvi acc, koji je davno izbrisan...
Ali to nije bitno, bitno je napomenuti kako se IF clanovi ne mogu birati random ili zato sto to je neko tom adminu drag. IF Clanovi se biraju iskustvom i mogucnoscu kompetentnog odgovora u svakoj situaciji...

Mislim da je ovo dobar potez u svakom slucaju i mislim da bi takodjer bio dobar potez da se ovo malo raspustene djece dovede u red, te tad g.ba stane ponovo na noge, hvala!
taRiQue je napisao/la:
znas kako su zasluzili oni IF , isto ko i ti admina(il koji vec si status kupio).

Sto se tice teme,i IF ako vec nemogu odogovorit na temu jer nisam clan IF koji je ku*ac onda i vidim . Znaci da se to ukine, da ima neki posebni dio, a ne kad ja pokusam odg, da mi pise nisi clan IF-a.

I da, nije mi jasna politka ovog sajta ni malo, raznorazne statuse od admina,preko modova do IFa imaju NOVOPECENI clanovi, ID im je frisak ko jutarnji hljeb,cast izuzetcima.
Al eto tako je kako je.
Svaka cast momcima koji se trude.
Za sve što ti nije jasno imaš riddl'a
Nekad davno sam ja imao običaj dignuti barem jednu normalnu diskusiju dnevno... I tako sam radio dok nisam dobio informaciju od pojedinih članova da "smaram" sa temama. No, dobro, znam da mnogi ovdje ne vole da budu pametni, a uprvo zbog toga i postoji izabrani forum. Dignem pametnu temu u izabranom forumu, a onda mi se javljaju likovi preko pm i gb i pitaju me: "A zašto si postavio temu u IF, želimo i mi odgovoriti na nju, pa da ima tema što više odgovora", a ja odgovorim: " Digao sam u IF zbog toga što znam da će se javiti neko dijete, spamati temom i potpuno mi se usrati u ćejf. Bolje mi je imati jedan normalan odgovor na temu nego 100 stranica retardiranih postova."

Ovim sam i dao neki svoj prijedlog što se tiče oživljavanja IF-a. Meni nije nikakav problem skockati po jednu temu dnevno, ali je fazon u tome što tih tema treba biti više,a barem 2-3 dnevno, pa da drugi vide kako je dobra stvar biti u izabranom forumu, te da svakodnevno možeš pametno diskutovati i odgovarati na pametne teme. Dakle, osnovni problem "zamrlosti" izabranog foruma jeste upravo nedostatak tema, odnosno diskusija.
Znaš kako kaže naš narod, "Ako nisi brži, onda znaš sve prečice". =)
v3Tr0x je napisao/la:
znaš ti kako buš kaže " 90% stvari koje amerika uvozi, dolazi iz inostranstva"
nea veze s ovim,ali ipak dubokoumno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.