Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

[ČITAJ!] Reforma IF-a, Tema 1 - vaši prijedlozi itd.

1.451 pregled · 45 odgovora · otvorena 14.06.2010. u 01:06

Eh ovako dragi gejmersljupci. Vidim proteže se svukuda neka rasprava o IF-u, pitate da vas se ubaci, a osjećaj je takav da je jedini razlog vaše želje da budete članovi IF-a ovo :

Nećemo tako Ja ću se potruditi da malo iscimam ovog moderatora IF-a, DeGraw-a, a na vama je sledeće.

Dajte prijedloge šta da se učini sa IF-om. I to ne da napišete nešto tipa "treba da se dižu pametne rasprave", nego isključivo teme tih rasprava. Prijedlozi tipa nagradnih igara malo teže dolaze u obzir, jer je mogućnost realizacije nagrada upitna. Bodovi nisu problem.

Nemote predlagati ubacivanje/izbacivanje članova iz IF-a, za to već pišem sledeću temu.

Svi postovi kraći od 100tinjak riječi će biti obrisani. Gluposti sankcionisane. =)

~ Ispred G.ba Administracije, u suradnji sa nera_f, v3Tr0x. Kao kreator pravilnika, G.ba Administracija zadržava svako pravo izmjene, do daljnjeg.

Treba izvrisiti reviziju If-a, isto onako kako je Bosko Ceko revizirao Poresku upravu. Dakle, izbaciti nepotrebne membere, status dodijeliti onima koji ga zasluzuju.
Raspisati konkurs za odabir bar jos jednog moderatora (koji je spreman raditi) i to je to.
I FA podforum je bio mrtav, dok nisu dosli ljudi koji znaju posao.
Uslov: Biti stariji od 18 god., biti aktivan na sajtu, pisati pametne komentare, biti gramaticki pismen (sv_gramatika 1).
Prva i posljednja stavka najvaznija,mada nije nuzno. Ako je IZABRANI, neka to i bude.

♥ dlakavo desno.... (zna Nermin)

EDIT: Daj mi imena, molim te, daj mi imena. Ima 10 ljudi na sajtu koji su mladji, a koji nisu tastatura huligani, wannabe mangupi i lopovi.
Deset mladjih osoba, koji se nisu posvadjala sa pravopisom, sa kojima mozes normalno komunicirati!

EDIT2: Volume, zabranjeni multi acc-ovi. xD _Edy_, bez uvrede, pogledaj Resadovu temu, pogledaj svoju. Sinoc sam ti rekao, to sto si dao su obicne zagonetke, samo je ono sa Mjesecom bilo logicko pitanje, pitanje u domenu logike!

EDIT3: Gazzele, je li to i na moj racun xD

EDIT4: MorgaN4mi[O]( moj prvi acc, star oko 5 godina, izbrisan zbog specijalnih znakova), Morgan2 multi acc zbog kojeg sam odlezao 14 dana u Banovicima. Ti drugi, pojma nemam.
Pa uvedite neka osvjezenja, tipa novih clanova, zanimljivih diskusija itd...

Kada kazem zanimljivih diskusija mislim bas na ono pravo znacenje te rijeci... Npr. teme o misljenju drugih ljudi o dogadjajima u svijetu, takodje o dogadjajima u svijetu gaminga Da se vidi ta neka zrelost tih clanova IF-a

Takodje mnogi contesti u vidu nekih zanimljivih prica, tema, izlaganja svojeg misljenja itd. da se pobjednici tih contesta uvrstavaju u clanove IF-a... Ta medalja predstavlja vecini "sve na svijetu" ali sam siguran da oni "pravi" clanovi IF-a, ne brinu zbog te medalje vec su tu da odrze taj forum... Po mojim nekim pretpostavkama vi sigurno na dan primite dosta molbi od clanova ovog sajta koji bi htjeli upasti u to drustvo clanova IF-a, medju njima sam naravno i ja Mislim da sam barem preko 50 puta smarao nadlezne da me prihvate Al' necu odustat dok nepostanem clan tog IF-a jer smatram da sam dovoljno zreo i pristojan da budem clan

kthxbai 8-)
Ja jedino sto bi volio jeste da se IF ne dijeli po ID'u nego po zrelosti i odredjenom dozom svhacanja toga.Vidim da su se mnoge diskusije pocele otvarati u tom forumu , nemam nista protiv toga , samo mi je nekad zao kad vidim da ne mogu iznjeti svoje misljenje.Nisam obracao paznju tko je u IF iskreno , niti me zanima , ali kako stvari stoje svak je svojim trudom i radom to zasluzio.

Primjetio sam da vi Banja Lucani ocigledno imate nesto protiv maloljetnje djece , samo mi to nije jasno.Uzet cu primjer 1. post.
Kakve veze ima koliko netko godina ima ? Nisu bitne godine , nego um.Ja tvrdim da ovdje ima sigurno 30% -18 god. , a da su zreliji od tebe(bez uvrede)al sebe ne uvrstavam tu jer se ne smatram nesto pretjerano zrelim.

+ 1 refresh
-Prvo što treba uraditi jeste poskidati svima koji imaju manje od 800-900 postova i to onih pametnih, a ne tipično spamerskih postova, pošto sam primjetio 2 člana koji imaju ispod 300 postova, ID preko 45k, pa sam se čudio otkud njima medalja.
-Pošto sam primjetio da mnogo, mnogo članova IF imaju i previše gramatičkih i pravopisnih grešaka, trebate to upratiti i sankcionisati.Ne smije se dozvoliti da ti članovi apsolutno sve glagole sa "ne" pišu sastavljenu uz tu rječicu.
-Naravno ko je od vas modova/globala aktivan i čita postove, treba uvidjeti ko piše pametne postove, diže zanimljive teme, koje bi inače trebale biti u IF.
-Poskidati medalje memberima koji je imaju, a postali su totalno neaktivni, ne samo u IF, nego općenito na forumu, a umjesto njih staviti onima za kojeje primjećeno da se trude.
-Treba dizati puno više tema u IF, znam da su zadnje dvije noći bile dvije teme, od tada i ne pamtim kada je prije bilo, a s obzirom da se dnevno otvori preko 50 tema, sramota da neko od "tih"članova ne može dići jednu za dobru i zanimljivu diskusiju.

by voLume kojem si sinoć slatko dao gag. :D :-*

EDIT:

@MorgaN

De ukucaj morgan u srč, šta izbaci? :D

Ovo što GAZZEL priča, jeste previše direktno i strogo, ali je tako.
Moje mišljenje je da treba više zakazalih logika i mozgalica uz odgovarajuce nagrade za prvo, drugo i trece mjesto naprimjer.

Zašto baš ta vrsta teme?

Zato što je na njih velik odaziv te imaju koliko toliko neku poučnu stranu.
Za sada su samo 2 usera na sajtu organizovali takve teme i to ja i Philosopher .

Mislim da su takve rasprave u najmanju ruku zdrave za mozak, a i dobro se zabavimo rjesavajuci neke zagonetke ili odgovaranjem na neka "logično ne logična" pitanja.

I na kraju primjeri tih tema:
1.
2.
IF medalja se u početku djelila kapom i šakom... viđao sam profile koji nisu logovani više od godine a imali su IF medalju....

u ovim raspravama u posljednje vrijeme što su dizane u IF bile su zanimljive, dao bi se neki post pametan tu napisat al jbg kad se na temu javlja 5 ljudi ot tih 5, 1 je global (v3tr0x) ostali ....

fino pregledati popis i izbaciti nepotrebne, neaktivne, spammere itd.

Ja iskreno mislim da bi ja trebao biti moderator IF-a iz samo jednog razloga , ne zato sto sam pametniji , ne zato sto bi se vise trudio , ne zato sto imam štelu , vec samo zato sto sam ljepsi od trenutnih moderatora IF-a. Kurcio bi se djeci po forumu , brisao teme i šamaro. Ne bi se trudio odrzavati IF niti dizati pametne teme. Eeee da sam ja ...
Ovako u ovom postu iskljucivo cu pricat o caffe shopu i Fan Artu
Sto se tice Caffi Shopa .. skoro je 0
Razlog
Nema tih tema koje bi probudile .. ovu Gamers.ba zajednicu
Treba se jos zalagat
Kako ?
Eh dok je spY bio bila je tema Pogodi igru
Valjda mozete opet organizarat.. i na toj temi je bilo relativno dosta postova
Bio je slikomat ...
Najachi kontest ubedljivo po meni .. bilo je smjeha,zajebavanja,misljenja itd
Takodje je spY jos jedanput organizirao .. tenutno neznam kako se zove ali .. u pitanju su bile nake animaciji .. ko bolje sastavi !!!
I to je bilo prilicno dobra tema !!!
FanArt
Prilicno lose
wHY ? zato sto niko od te danashe administranicije ne trudi se da malo probudi to
Na dam .. se krece jedna,dve,trije teme ponekad i vishe
na nijednoj temi u kojoj se ne nude bodovi nisam vidio nijedan post administracije zaduzene za FanArt
Gde da se on probudi ... kad ko fole naki archie .. zamolis ga da ti dodeli aplauz da samar ?(vi mislite da chete ovako probudit Gamers.ba forum)
Sto se tice contesta ograniziraju se .. ali mali broj se javi ..
Neznam zasto ?
eto .. to bi bilo od mene
Edit:uNbeatablee +1

Prijedlozi tipa nagradnih igara malo teže dolaze u obzir, jer je mogućnost realizacije nagrada upitna. Bodovi nisu problem.

Otvori neku temu sa BODOVIMA !!! Naprimjer
Najbolji SCOR u CS-u COD-u tema neka traje jedno 4-5 dana
Neke teme tipa
Zagonetke
Poslovice
ITD.
Javice se mali milijonchic !!!
Danas .. Gamers.ba zhudi za BODOVIMA !!!
Treba sve ovo izbaciti iz IF-a, po čemu je ovaj nakav o0ps zasluzio da bude u IF, treba ubaciti staru raju, a ne ovako, svi imaju IF.

Šta će neki TomY, j0ker, o0ps, _Edy_ i ostali u IF, ko im je dao taj status, što je mutav toliko ? Ako je IZABRANI FORUM onda je u pravom smislu te riječi, a ne neki o0ps, ima 12 godina maximalno i 2 iz Bosanskog jezika i knjizevnosti!

Et', jedino ovaj KilluminAti je ovdje zasluzio da bude, čuj da meni neki pametuje tamo ID mu 50k.
I ne znam što se Bojane praviš stručnjak ako već je bilo pokušaja za ovo, nisu drugi mogli, niko više nema volje, zašto bi ti mogao ?

Post dobio šamar od nera_f

Jedino me zanima kad mislite uves kolumne na portal sve ostalo je manje-vise nepotrebno, odlicnih tema moze biti i bez IF. Sto se tice kolumna tu je sirok spektar pojmova i gaming dogadjanja (ESWC,turniri u BiH, medjunarodna gaming dogadjanja itd...) o kojima bi se dalo dosta toga kvalitetnog napisati a i hvala Bogu ima vas dosta momaka koji volite duge i kvalitetne postove/teme napisati, pa eto uglavnom bi li moglo biti ista moguce od toga?
@xxxk
"Ja jedino sto bi volio jeste da se IF ne dijeli po ID'u nego po zrelosti i odredjenom dozom svhacanja toga"

Da si malo obratio paznju shvatio bi da se if nikada, i nikome nije dodijelio prema id-u, vec prema zrelosti tj dobrim odgovorima na diskusije, pa i na ostale teme. Pogledaj ko je u if-u, i sa kojim id-om, ima ih cak i preko 43k id? Zasto su oni clanovi if-a? Sta mislis? Jer daju dovoljno zrele, dobre odgovore na diskusije, tako i na ostale teme!!!

edit :
Najjace vrijeme mi je bilo kada je burek_king imao globala(proslo ljeto) i dizao je skoro pa svaki dan po jednu diskusiju, da hoce biti aktivan kao prije i da mu vratite status. Ali naravno shvatam da ima obaveza, posao itd...

Post dobio aplauz od ultranumb

I ja se pitam ko je njima dodjelio pojedincima IF , jer mnogi neznaju sastaviti dvije recenice kako treba djeca a neki stariji memberi nemaju iako ih boli neka stvar za to barem nece lupetati napisat ce pametan post iskustvo cini svoje XD
Treba se dizati sto vise zanimljivi tema u zadnje vrijeme ste ga malo ozivili naravno mislim IF ( XD ) I naravno mene ubaciti Basalo obavezno ako budes citao
Treba vise diskusija zanimljivi dizati i tako to toliko od mene uzivajte moji IF memberi i nebi bilo lose da se opet ponovo osvjezi administracija )
Nemam neke inspiracije sto se tice prijedloga, medjutim izabranom forumu fali kvalitetnih diskusija, ne onih "instant diskusija", nego onih o kojim se moze diskutovat 10-15 dana..

Diskusije u kojima ce argumenti preovladavati, a ne neki licni stavovi, misljenja etc..
Citiraću sam sebe iz teme :

Nemote predlagati ubacivanje/izbacivanje članova iz IF-a, za to već pišem sledeću temu.

Molim vas, ako možete da ispoštujete ovo. Hvala vam. =)

@ Gazmeister : Provjeri i sam da li su ti korisnici koje si nabrojao članovi IF-a.
Jeste, tačno je da je bilo više pokušaja za ovo. Jeste, tačno je i da su propali. Ali eto, možda bi bio red da i ja pokušam. Zašto bih ja mogao ?

Dokle god je ovog i Nermina, mogu da sprovodim apsolutno sve ideje i prijedloge koje većina bude smatrala dobrim i korisnim.

Ostale prijedloge sam pregledao. Neki se čine dobrim, neki korisnim. Za uvođenje još jednog moderatora bi smo morali sačekati da se Denis vrati sa Manjače.

Nastavite.

Te se, molim vas, nemojte citirati. Ako se vaš post odnosi na neki direktan post, koristite znak "@".

Hvala. =)
Nije mi jasno kako se od tolikih membera ne moze naci nekoliko normalnih ljudi koji ce biti samokriticni i biti moderatori sajta. Vecina ih dok dobije moderatora ili admina dobije neku ekstra umisljenost i od tog' momenta nista tudje nije dobro, i niko nije nacitan kao oni. Ja sam clan IF'a, ali bi se moglo reci skroz inactive. Zasto ? Pa kao prvo, teme koje se dizu u IF'u su vecinom sa blagom dozom retardacije i dignute cisto onako iz dosade, a da ja pokrecem neke diskusije nema mi smisla jer ce mi se javiti neki x likovi sa y odgovorima.
Ja bih prvo napisao listu minimalnih zahtjeva ako to tako možemo nazvati, tj, minimalni zahtjevi koje svak mora ispuniti bez obzira bio admin ili mod, platio ne platio, premium, ne premium:

1.da ima status pr0, tj, 300 gamers.ba bodova i više

2.da je stariji od 14 godina

3.da riješi sljedeći test intelegencije sa minimalnim brojem bodova od 90 ( ja sam osvojio 100, mislim da vi mozete i ovo)

http://www.iqtest.dk/main.swf

4.da ima medalju od 1.godinu provedenu na gamersu

5.da ima najmanje 20 napisanih vijesti(ne prepisanih), ovim bi se također povećao broj napsianih vijesti na indeksu a i dokazala kakva takva pismenost kandidata

To je moj prijedlog, ako vi imate nešto dodati, koristite @dreamboy

Et, nisam tražio rodni list i kućnu listu :p
Ja fino napisah da ja, kada bi imao moderatora, mogao bi lijepo odrzavati i malo aktivirati IF. Ali eto, obrisase.

Evo sta mogu raditi, ali mi ne pada na pamet da radim ako nemam moderatora. Zasto? Zato sto je mnogo jednostavnije kada sam mogu brisati, nagradjivati ili kaznjavati postove nego da moljakam nekoga da to uradi. Valjda ja znam bolje sta je odgovor na moju temu.

Et' da krenemo.
Gaming - Mislim da sam osoba koja najvise mjesecno igara predje ili proba na ovom forumu. Mogu otvoriti mali milion tema o raspravama, trikovima, fazonima vezanih za razne igre koje sam presao. Takodjer mogu pisati informacije o nadolazecim igrama. Ovaj podforum moze biti u IF-u da bi se moglo ozbiljnije raspravljati o igrama. Medjutim, problem ovo portala uopste je cinjenica sto rijetko ko igra vise od 3 igre. Svi ce reci kako su FF, DMC, LOZ, SSB*, SM, BS, MF, MP, MOH**, TEOS... prejake igre. Ali skoro niko na ovom forumu mi nece znati ni sta predstavljaju ove skracenice, a kamoli da su ikada odigrali. Toliko o tome koliko se stvarno moze raspravljati. Mozda bi se mogla i pokoja recenzija napisati. (necu da pisem recenzije ovdje, nego bi ih pisao i IF. Tako da narod ima sta da cita dok je ovdje.

Konzole - Igram cesto na Wii-u, nintendo fan boy sam, tako da mogu o tome dosta pisati. Mada je ovaj ovaj podforum potpuni promasaj jer ne postoji razlog zasto bi bio izabrani. Nema ama bas nikakvog razloga zasto bi neko u njmu otvorio temu osim da pokaze da je zlan IF-a. Ako hoces pomoc, jednostavno ces otvoriti temu na normalnom forumu. Vise odgovora=veca snasa da ces dobiti pravi odgovor.
Moj prijedlog, izbacite ovaj podforum.

Tehnicka zona - Promjeniti naslov u Techno Zone, za pocetak. Dalje, naci nekoga ko ce pisati redovno recenzije nekih tehnickih uredjaja. Pa ne mora cak biti ni njegova recenzija. Neka nadje 3-4 recenzije o istom uredjaju i neka nesto iskombinuje. Jbg. nemamo nikoga ko moze trositi pare da bi nam opisao neko parce tehnike.

Coffe Shop kao coffe shop. Sve i svasta, u sustini nista. Bezze zamisao foruma, ali uvijek treba takav jedan.

Sada nesto u globalu. Promjeniti ikonice foruma, pomjeriti IF na vrh liste foruma. Dodati novi link pored Forum linka (ispod logo-a) koji je voditi direktno do IF-a. Staviti da je taj link vidljiv svim clanocima.
Ako je neko clan IFa, njega link vodi do foruma. Ako nije clan IFa, njega vodi do neke stranice na koji ce biti uslovi za ulazak u IF.

Aplauz u IFu vrijedi 20 bodova, samar 20. Kada se otvori tema za pomoc, site nece uzimate nikakvu "proviziju".

Napraviti funkciju prebacivanja tema iz foruma u forum. Prebaciti sve ozbiljnije tutorijale u IF.

Imam jos mali milion ideja... samo treba.....
@predhodni post

Sviđaju mi se ideje oko šamara i aplauza, tj. da vrijede duplo vise nego inače za obične korisnike.Da se ne uzima provizija za pomoć kad se daju bodovi.

Volio bi kad bi opcija recenzija bila aktivna (aktivnija) te da se daju posebni modovi za pregledanje toga da nebi bilo sve na IF-forumu :S
dreamboy je napisao/la:
Ja bih prvo napisao listu minimalnih zahtjeva ako to tako možemo nazvati, tj, minimalni zahtjevi koje svak mora ispuniti bez obzira bio admin ili mod, platio ne platio, premium, ne premium:

1.da ima status pr0, tj, 300 gamers.ba bodova i više

2.da je stariji od 14 godina

3.da riješi sljedeći test intelegencije sa minimalnim brojem bodova od 90 ( ja sam osvojio 100, mislim da vi mozete i ovo)

http://www.iqtest.dk/main.swf

4.da ima medalju od 1.godinu provedenu na gamersu

5.da ima najmanje 20 napisanih vijesti(ne prepisanih), ovim bi se također povećao broj napsianih vijesti na indeksu a i dokazala kakva takva pismenost kandidata

To je moj prijedlog, ako vi imate nešto dodati, koristite @dreamboy

Et, nisam tražio rodni list i kućnu listu :p
I, zaboravio si nike air klompe od dvesta evra, sa džonom 45. !

- Poče'ću od zadnje tačke (5.) - Većina vijesti mora biti prevedena sa stranog jezika da bi bila prihvaćena ? Uskratio si mjesto 70% članova IF/a. Ako rastura engleski, njemački,etc, ne mora značiti da mu maternji ide. Pismenost, i gramatika nije jača strana većine membera. Složićeš se samnom, dosta sam puta pročitao pametniji post, koji u sebi nije imao dvije rečenice, gramatički tačne, a mnogo više korisnog si saznao, neg' u wanna be Ivo Andrića =]

- Prva tačka (1.) - Najgluplja tačka od navedenih. Zašto ? Bodovi su najmanje bitni.Misle što imaju po 3k bodova, da imaju neku reputaciju, i respect ? Ne, bar kod mene. =] Imaš likova koji su po pet godina na sajtu, a nisu prešli rank nap. A imaš i ove baje, sa ID/om 30-40k,s' preko 1k postova. Obični lešinar, koji refresha index svako 2 sec, da provjeri jel' dignuta tema, da odgovori.

- Tačka dva (2.) Većina će se složiti, većina ne. Ne poričem, ima napačene djece, ubio bi za šaku bodova, al' uvijek je prevladavao taj neki glas na mladje. To je ta dob, kad' sazrijevanje dostiže određen nivo, ako vidiš da se trudi, pokušava, treba pružit šansu, pa vidjet' dalje. =)

Tačke tri, četri (3.),(4.) nemam komentara.

Sutra ću da napišem, prijedloge , teme, etc, zaista sam umoran =]

pozić ;*
Gazmeister je napisao/la:
Treba sve ovo izbaciti iz IF-a, po čemu je ovaj nakav o0ps zasluzio da bude u IF, treba ubaciti staru raju, a ne ovako, svi imaju IF.

Šta će neki TomY, j0ker, o0ps, _Edy_ i ostali u IF, ko im je dao taj status, što je mutav toliko ? Ako je IZABRANI FORUM onda je u pravom smislu te riječi, a ne neki o0ps, ima 12 godina maximalno i 2 iz Bosanskog jezika i knjizevnosti!

Et', jedino ovaj KilluminAti je ovdje zasluzio da bude, čuj da meni neki pametuje tamo ID mu 50k.
I ne znam što se Bojane praviš stručnjak ako već je bilo pokušaja za ovo, nisu drugi mogli, niko više nema volje, zašto bi ti mogao ?
znas kako su zasluzili oni IF , isto ko i ti admina(il koji vec si status kupio).

Sto se tice teme,i IF ako vec nemogu odogovorit na temu jer nisam clan IF koji je ku*ac onda i vidim . Znaci da se to ukine, da ima neki posebni dio, a ne kad ja pokusam odg, da mi pise nisi clan IF-a.

I da, nije mi jasna politka ovog sajta ni malo, raznorazne statuse od admina,preko modova do IFa imaju NOVOPECENI clanovi, ID im je frisak ko jutarnji hljeb,cast izuzetcima.
Al eto tako je kako je.
Svaka cast momcima koji se trude.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.