Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Diskusija - Igre -

697 pregleda · 14 odgovora · otvorena 02.06.2010. u 11:50

Dobro jutro , nadam se da ste se naspavali. 

Da malo diskutujemo o Igrama , po vama najboljim.

~ Vasih 5 najboljih igara.
~ Odaberite 1 igru i opisite ukratko zasto vam se dopala.
~Nekoliko screenshotova

Molio bih Moderatore da ne brisu temu , sve postove koji nemaju veze s temom, da DELETE.

Da pocnem prvi:

Igre : - GTA SA
- NFS MW
- 18WS
- CS 1.6
- UNDERCOVER

Screenshots :

Igra koja mi se najvise dopala jeste NFS Most Wanted , veoma dobra igrica, grafika je odlicno uradjena.
- C.S. 1.6 - Svima dobro poznata igrica. Mislim da nije potrebno da stavljam scr shot.

- CoD 2 - Isto tako igrica poznata svima. Za svoje vrijeme jako napredna igrica.

- CoD MW2 - Mnogo jak gameplay i prica.

- Rise of Nations - Jedina RPG igrica koju sam igrao. Igrica uz koju se ono bas mogu odmoriti.

- NFS Underground 2 - Najbolji NFS, sve poslije ovog naslova je trash. Nema vise te zari napucavanja auta i stavljanja neonki u motor i gepek.

- Brothers in Arms Hell's Highway - Prica predobra.

Post dobio aplauz od KillaOR

Vasih 5 najboljih igara(PC):

-Call of Duty 4
-Grand Theft Auto 4 (PS3)
-Assassin s Creed 1,2 (PS3&PC)
-Battlefiedl: Bad company 2
-Dawn of War

Bad company 2

Ova igrica je bukvalno zakopala MW2 koji je veliki fail (Bugovi, glitcevi, greske, sad i glupi DLC pakovi koje cete morati placati a da negovorimo o mali mapama i glupim perkovima :S ) bio svim igracima, bio sam napisao temu vezanu za Bad company 2 da izkazu misljenje ali ovi sa g.ba ocigledno i nisu toliko zainteresirani za ovu igru, recimo na bugovom forumu (bug.hr) samo na battlefield temi ima preko 100 stranica odgovora. Vjerovatno ovi nasi samo za CS1.6 znaju 

evo teme sto sam pisao pa bujrum

Klick

evo in-game ss

Top 5:
~ Just Cause 2
~ Assassins Creed 2
~ Dragon Age: Origins
~ Battlefield: Bad Company 2
~ Splinter Cell: Conviction

~ Just Cause 2
~ Igra koja ima najotvoreniju prirodu, čak uz puno akcije i 5/5 grafike svaki igrač je treba odigrati 

Screenshot:
Just Cause 2

Za mene su bolje offline igrice,jer imaju pricu i ogranicene su ;)

Top 5:
1.Shadow of the Colossus

2.Final fantasy 7

3.Prince of Persia-Warrior within

4.Final fantasy 12

5.God of war 2

Shadow of the Colossus(PS2) mi je jedna od najboljih igrica zato sto je bila prva igrica koja je bila potpuno razlicita od drugih koje sam igrao.Radi se o tome da ste vi lik,koji odlazi u jedan napusteni svijet(bukvalno napusten-nema nijednog zivog bica,osim gustera i ptica) da bi spasio svoju curu(ili zenu,nisam siguran) tako sto cete ubiti 16 Colossusa.Ti Colossusi(giganti) nisu njemu nista skrivili al opet ih ubijate i na neki nacin i to ispada tuzno,ubiti nevino stvorenje.Na kraju on spasava djevojku al zato on umire,al je bio i svjestan toga...Igrica se isplati igrat i ja vam je preporucujem :)

Napisat cu najbolje igre zadnjih 2 godine, jer sam odigrao mnogo dobrih igara tako da nisam u mogucnosti da ih sve napisem.

Dakle po meni najbolje igre:

-Assassins Creed 2

-Crysis

-Bad Company 2

-Dragon Age Origins( sa expanzijom)

-Uncharted 2

-Killzone 2

Eto 6 sam stavio : )

Assassins Creed 2 me odusevio, zapanio svojom raznolikoscu. Ispravili su sve iz prvog dijela posebno monotonost u misijama i linearnost same igre. Uveli su ekonomiju, tako da si mozete kupovat iteme, mozete razvijati svoj grad, uveli su mnogo side questova i mnogo varijacija istih. Igru sam odigrao u jednom dahu a nakon toga sam se bacio na osvajanje platine: ) ....uspio sam.

TOP 5:
Just Cause 2 (predobra igra grafika 5/5 isto tako i akcija)
Assassins Creed 2 (Priča veoma dobro uradjena,zahtj. velika)
Call of Duty : Modern Warfare 2 (Prica dobra,kratka kampanja,odlican multiplayer)
Counter Strike 1.6 (najpoznatija On-Line pucacina)
Tom Clancy's : Splinter Cell Conviction (kratka kampanja ali odlicna igra)

Top 5 :

- Batman Arkham Asylum
- The Godfather II
- NBA 2K9
- Dragon Age Origins
- Virtua Tennis 3

Najaca od svih igrica je definitivno Dragon age.Obavezno probati ko nije 

C/p sa jednog foruma.

Kraljevstvo Ferelden našlo se u nezavidnoj poziciji zbog ljudske pohlepe. Čarobnjaci su svojim eksperimentiranjem potaknuli zlo i postali čudovišta znana kao Darkspawn, stavivši pritom Zemlju u neposrednu opasnost. Ipak, ljudi su uspjeli izvući pobjedu u ključnim bitkama ponajprije zahvaljujući odredu zvanom Grey Wardens. Skupina najboljih ratnika svih rasa suzbila je prijetnju tzv. Blighta, no četiri stoljeća kasnije, neprijatelj se vraća još snažniji, koristeći narušene odnose u društvu Fereldena. Grey Wardens skupina ponovno se udružuje kako bi uz kralja Cailana dovršila borbu jednom za sva vremena, ali kraljev pomoćnik Loghain vara obje strane te ih prepušta nemilom neprijatelju. Nakon bolnog poraza u bitci, drevni odred biva optužen za izdaju, a na igraču je da opravda njihovu čast, spriječi građanski rat, ujedini narod i krene u konačnu bitku s mrskim protivnikom.Kratki opis Dragon Ageovog zapleta može vam dati dojam da priči manjka originalnosti ili pak čvršćih oslonaca, no nemojte da vas to zavara – ova igra definitivno ima jednu od najbogatijih fabula uopće. Prije samog zapleta očekuje vas uvod kroz šest različitih podloga, odnosno porijekla. Ovisno o rasi i klasi koju odaberete, vaš put u veliku avanturu počet će drugačijim scenarijem. A kad je već tako, treba li uopće spominjati da igra nosi i više mogućih završetaka? Bilo kako bilo, svijet Fereldena je iznimno dobro osmišljen, a svaki njegov segment detaljno razrađen. Povijest, religija, ideologija i mitologija ovdje daju prekrasnu sliku virtualnog okruženja, za što je svakako trebalo mnogo truda.

Ali Dragon Age ide i dalje od toga, postavljajući masu zanimljivih likova i lokacija čije će pojave jednostavno okupirati vaše misli, htjeli vi to ili ne. Način na koji BioWare oslikava atmosferu mučnog vremena kroz napetost i netrpeljivost u društvu, postupak je kojemu se možemo samo diviti. Kroz priču se tako provlače filozofske niti jer gotovo svaka odluka u pitanje dovodi poimanje moralnosti. Posljedice vašeg djelovanja trajno utječu na svijet te definiraju daljnji razvoj priče, a kako vam je izbor uvijek na raspolaganju nerijetko ćete vagati ponuđene opcije. Pohvala ide i zanimljivim referencama na mnogobrojna bića, stvari i pojave iz stvarnog života, koje su često izvor simpatičnog humora unutar igre.Posebna priča su vaši suborci, odnosno likovi koje regrutirate kao Grey Wardene. Osim što svi imaju čitavu hrpu interesantnih pripovijetki iza sebe, ti likovi aktivno reagiraju na zbivanja i vaše stavove, pa stoga imaju i vlastito mišljenje o svemu tome. Valja istaći i činjenicu da se vaša ekipa neće uvijek idealno slagati, što znači da nećete moći ugoditi baš svakom individualnom članu. A ukoliko vas to odvede u krajnosti, takva situacija promijenit će priču odsustvom lika ili pak dodatnim zapletom. Sve u svemu, poprilično je teško ograničiti doživljaj Dragon Agea na tek nekoliko rečenica kada isti ima enormnu podlogu izvrsne kvalitete. Stoga ne treba okolišati – ovo je epska avantura koja s pravom ide ravno uz bok najvećim RPG serijalima u povijesti video-igara.

Moj top 5:
1.Frets On Fire

2.GTA 4

3.NBA 2k10

4.GTA San Andreas

5.Fallout 3

Igra koja mi se dopala:
Igra koja mi se najvise dopala je Frets On Fire.Ta igrica je slichna Guitar Hero.Sviras note koje dolaze,ima dobroh pesama,mozes ubacivat pesme i tako to...preporucujem vam da skinete Frets On Fire
evo i LinkZa download

i evo screenshota

TOP 5
1 ~ CS 1.6 [Igra je svima poznata , ss netreba]
2 ~ Fable [Gameplay vrh , grafika extra , a igra je stara , full]
3 ~ Nfsmw [Grafika , gameplay , sve vrh .]
4 ~ Nfsundergrund 2 [Za svoje vrijeme , najbolja igrica je bila]
5 ~ Motogp2 [ Motori, vrh , full ]

♥
#1 Trackmania
#2 Trackmania
#3 Trackmania
#4 Trackmania
#5 Trackmania

Screenshot:

Vasih 5 najboljih igara(PC):

-Call of Duty 2
-Counter-strike 1.3
-Counter-strike 1.6
-Far Cry 1
-Super Mario

Far Cry : po meni najjaca igrica sto se tice grafike.Mnogi su pricali da je Crysis nadjacao,ali ipak kada pogledate na drugim sajtovima koji objasnjavaju svega sto se tice igrica i usporedjuju ih Far Cry 1 se istice daleko na vrhu od drugih igrica.Po meni grafika je za cistu 10.Oruzije isto cista 10.Radnja je odlicna,na pocetku kada sam poceo igrati niti nisam znao sta me ceka,i nakon,8-15 sati igranja na Hardu pocinje biit zanimljivo kada te zivotinje one ganjaju  heheh.

Ocjena igrice: 9.6 

Igre :

# Legend of Zelda: Ocarina of Time
# Call of Duty 2
# NFS Most Wanted
# Medal of Honor: Allied Assault
# Call of Duty

Legend of Zelda: Ocarina of Time

~ Jedan od najboljih RPG-ova u historiji gaminga.Sto se tice grafike ne moze se uporedjivati sa danasnjim igrama,normalno za igre koje su izasle 1998.
Igra se odvija u 2 starosna doba glavnog heroja,medju kojima se kasnije moze birati.

Screenshot:

CS 1.6 (nema potrebe da je komentarisem nit da stavljam ss svi znaju za ovu igru)
Devil May Cry 3 : Dante's Awakening Special Edition ( Znaci prejaka igra,ima 20-ak misija)
Need For Speed Most Wanted (Isto prejaka igra,zanimljiva je prica,kako vraca svoje auto, i kako osvaja teritorije)
Pro Evolution Soccer 2009 (Igra prejaka,grafika dobra,igra je realna)
Call Of Duty 2,4 (Preso oba2 igrice,super su grafika super uradjena)
1. Diablo II
2. Warcraft III ( Frozen Trone )
3. NFS Underground II
4.Stronghold Crusider
5.The Sims:-[

svaku od navedenih ste sigurno igrali, klasika, vjerovatno igrice koje su mi oduzele i ponajviše vremena provedenog za računarom, davno je to bilo....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.