Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Sitan problem u photoshopu

102 pregleda · 6 odgovora · otvorena 01.06.2010. u 22:54

Pozdrav svima,

pošto vidim da ovdje ima silu fotošopera (što pravih što onih wannabe) odlučio sam da baš ovdje postavim temu, da vidim jel zna ko :D...

Forum nisam pretraživao jer ne znam kako da problem opišem u par ključnih riječi a vjerujem da sam i prvi koji pita ovako nešto. Naime, stvar je tehničke prirode više. Nije znači sad da tražim pomoć u vezi primjene nekih efekata ovo ono već me interesuje sljedeće:

Koristim Photoshop CS4 Portable i prije kad god otvorim neki PS fajl (već postojeći ili novi) dočeka me ovako nešto (slika je u pitanju)

što je i normalno jelde... ALI .. u zadnje vrijeme kad god otvorim PS da radim nešto (znači bilo novi ili već postojeći fajl) dobijam ovako nešto :D

Znači sve to na desnoj strani mi je zbijeno i tako svaki put. Znam ja to raširiti, nije u tome stvar već me pomalo smara što se svaki put zaletim da kliknem nešto (jer sam navikao) i onda skontam da moram prvo gore da spustim to pa tek onda da kliknem. I tako svaki put namjestim, a kad izađem pa uđem - opet isto.

Znači pitanje, da li znate za neku "kvačicu" u opcijama koja će mi vratiti ovo "na staro", znači da ne moram stalno podešavati jer, kao što sam rekao.. ide mi na... na živac to što stalno moram štimati... :D

Prioritet ovog pitanja od 1 do 5: 2
Hvala :D
noBru
Probaj kada uđeš Windows - Workspace, pa nađi koji ti odgovara ... Zaista ne znam što ti se to dešava, a preko Workspacea brže raširiš ... Valjda
Imas onih workspaceva milion

Workspace -> Default workspace owna

Lik sastavio roman, k'o da Karadžića traži.

Odi gore u Window, od štrikiraj sve štrikirane, pa štrikiraj opet, zatvori PS, otvori, pa vidi radil'...
jacky je napisao/la:
Imas onih workspaceva milion :)

Workspace -> Default workspace owna

što "više" :D.. .prvi put to spominjem u temama koje postavljam :D

a šta god da postavim od onih workspaceva opet mi ih sve zbije u par redova tako... nikad da ih "razmota" prilikom pokretanja PS :D

a za ovog iznad što spominje roman, šta ću kad brzo kuckam :P
noBru je napisao/la:
što "više" :D.. .prvi put to spominjem u temama koje postavljam :D

a šta god da postavim od onih workspaceva opet mi ih sve zbije u par redova tako... nikad da ih "razmota" prilikom pokretanja PS :D

a za ovog iznad što spominje roman, šta ću kad brzo kuckam :P
U pisanju nije stvar brzina :) neki se romani decenijama pisu pa ne zavrse 9-)
korel je napisao/la:
U pisanju nije stvar brzina :) neki se romani decenijama pisu pa ne zavrse 9-)
Nije ni ovo gore roman, ne udaljavaj se od teme :P

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.