Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pregrijavanje - komp :(

148 pregleda · 15 odgovora · otvorena 05.05.2010. u 20:58

- dobro vece gameri/ce

- Ovako..

- Znaci imam problem sa kompom, tacnije pregrijavami se onaj dio gdje je ventilator po zadi procesora..
- bude max 1h upaljen i taj mi dio procesora totalno vruc, pa ga onda moram ugasit da se hladi...

- Prije 2 dana sam otvaro to i vidio da se stopilo nesto, otisao valjda kondenzator ...

- Sad mene zanima, posto se ne moze napravit, da to kupim..
Da mi kazete kako se to tacno zove ( taj dio po zadi gdje je ventilator, ugl. sluzi za hladjenje) i kolika je cjena "toga" ?
I da li postoji "taj" isti dio za sve procesore ili ja moram uzimat posebni, otvorit i vidit kako se zove "taj" dio !

Hvala unaprijed!

Nadam se da ste skontali i da nisam negdje pogrijesio...
Napajanje vjerovatno.Imas solidnih napajanja za 60-70KM.
ja mislim da je napajanje od 550w oko 30 35 km sve zavisi kakvo je
a
suiCidal je napisao/la:
Napajanje vjerovatno.Imas solidnih napajanja za 60-70KM.
imal nekih jeftinijih ? posto cu ubrzo kupovat komp za 1-2 mjeseca, da mogu neki jeftiniji kupit a da je solidan i jel mogu uzet bilo koje napajanje ili posebno ??
ms0 je napisao/la:
a
hah,ako postoji napajanje od 550w za 30 maraka onda je to najveće s*anje koje postoji na tržištu
kad se kupuje napajanje ide se na dobre marke,poput corsaira a ne na neke šrot proizvođače

@ možeš uzeti bilo koje napajanje,naravno treba biti dovoljno jako da ti drži komp

bilo bi dobro da nam kažeš konfiguraciju pa da ti izaberemo napajanje....

vidio sam u imtecu fortrona 400W,dosta povoljno
ako imaš neku stariju mašinu vjerovatno može i neko slabije
THE_BEST je napisao/la:
hah,ako postoji napajanje od 550w za 30 maraka onda je to najveće s*anje koje postoji na tržištu
kad se kupuje napajanje ide se na dobre marke,poput corsaira a ne na neke šrot proizvođače

@ možeš uzeti bilo koje napajanje,naravno treba biti dovoljno jako da ti drži komp

bilo bi dobro da nam kažeš konfiguraciju pa da ti izaberemo napajanje....

vidio sam u imtecu fortrona 400W,dosta povoljno
ako imaš neku stariju mašinu vjerovatno može i neko slabije
hahaha lol nisam ni rekao da ima novo napajanje za 30km
ms0 je napisao/la:
hahaha lol nisam ni rekao da ima novo napajanje za 30km
ne vjerujem da će netko prodavati napajanje kvalitetno napajanje od 550w za 30 maraka koliko god mu ono ne trebalo...

tako da ti post opet nije na mjestu

ali neka...
ms0 je napisao/la:
a
ahahhahhaha fino me nasmija 550w za 30-35km ahahaha to ne valja ni ku**u to ne bi dalo ni 300w snage...imaš solidnih coolermastera za 100-120 ili ovaj cx400 je odličan..
eo imaš ovo u plusu za 114km NAPOJNA JEDINICA COOLER MASTER 460W EXTREME POWER PLUS ne izgleda loše
farell je napisao/la:
imal nekih jeftinijih ? posto cu ubrzo kupovat komp za 1-2 mjeseca, da mogu neki jeftiniji kupit a da je solidan i jel mogu uzet bilo koje napajanje ili posebno ??
Ima naravno, koliko para toliko muzike.Ali pregori li ti nesto ili cijeli komp nemoj reci da te nisam upozorio.
suiCidal je napisao/la:
Ima naravno, koliko para toliko muzike.Ali pregori li ti nesto ili cijeli komp nemoj reci da te nisam upozorio.
ima ima za 5km na buvljaku....daj bolan zar ne možeš ovaj cx400 uzeti ??
Napajanje -.-' Pogledaj u Plusu u Skenderiji možeš naći za manje od 100 km da je normalan
Ja za cvaju od komsije kupio napojnu , neznam kolko vati , ugl bila je polovna i sve , i evo upaljen mi comp 15h min. na dan , i sve zvidi , kupljena prije 6-7 mjeseci
Otisao ti ventilator na napojnoj. Isto se meni desilo prije mjesec dana.

Cini mi se da sam za 55KM kupio napojnu u plusu (www.plus.ba). Solidna napojna 500W. Za moje potrebe mi ne treba vise. Pozdrav.

kemoR je napisao/la:
nemoj Codegen drnda ko traktor :r
MSI 550W za 55KM
ahahahahhahahahah ko traktor :D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.