Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

4. Maj

493 pregleda · 31 odgovor · otvorena 04.05.2010. u 08:27

Prije svega dobrto jutro gameri/ce

Na današnji dan prije 30 godina preminuo je jedini i nezamjenjivi Josip Broz Tito. Poslije njegove smrti došlo je do "raspada sistema" te se Jugoslavija raspala na 6 zemalja. Znam da većina vas kao i ja nismo tada bili ni u planu ali volio bih čuti neka vaša mišljenja kao npr.
Što vam znači Maršal Tito , Da li biste voljeli da se ponovo ujedini Jugoslavija (mada je to nemoguće).

Molim da temu stavite u zanimljive

Ja mislim da se ne bih mogla ponoviti ExJU jer i ovako razdvojeni kao drzave se ne podnosimo,al cast izuzecima koji bi presli preko svega i zajedno se ujedinjili da se ojaca ova regija,al malo je njih koji bi prihvatili taj rizik, nacionalizam </3
Druze Tito mi ti se kunemo!

~Nista od sastavljanja Jugoslavije!Zasto?

-Jer su danasnji politicari obicna gamad , kojoj je samo stalo do novca a ne do naroda....Das im 10 000 Eura oni ce odmah pristati na ujedinjenje!
Ono sto danas pokusavaju u EU,to ej bila prije yuga ! :)
I ako nisam mogao dozivit vremena u kojem je Tito bio na vlasti u vremenima kojima je se uzivalo kada su svi bili ko jedno ... Mnogo toga sam cuo od roditelja kako je se u tim vremenima zivilo i samo sam mogao da uzivam i mastam o tome...

TITO IZ D MEEEEEN 9-)
svi ste vi komunisti gradjeni na kalup isti !!!

Brate on je bio jedan jedini, sto niko nikada nece biti ... Cesto raja spominje da je ovo Titovo vrijeme nebi bilo ovako ...

DO UJEDINJENJA JUGE NECE NIKAD DOCI JER MI NEMAMO OVAKVOG COVJEKA...

ON BI OTJERO SVE ONE SATRO MINISTRE, GOVNA SA VLASTI ...

JEDAN JEDINI !
Druze TITO mi ti se kunemo!!!

Takoder ni ja nisam zivio u tim vremenima al bi volio da jesam... Juga nikad vise nece doc jedino sto evo pokusavaju to je Europska Unija a Juga nema sanse jer svi izigravaju nekog jao vidi muslimana Balijoooo vidi hrvata Ustasooo Vidi Srba Cetnice .... ma daj dosta vas je vise ... A Juga je imala dobrih strana i negativnih al opet vise dobrih neg losih... svi su bar imali posao dok sad gledajte ovo koliko je ljudi da na birou ...
Bio je velik to je cinjenica,Za neke je bio heroj, za neke dobrotvor, za neke najveći sin naših naroda i narodnosti, za neke karikatura državnika, a za neke jednostavno zločinac. Trideset godina nakon Titove smrti, oni koji su živjeli u njegovo doba i dalje ga se žele sjećati. Uzimo je ljudima ali i davao...najbolje doba je bilo za vrijeme titove vladavine, najjaci diktator u ono doba...nije bilo ni ku**i ni pedera niti neke velike stope kriminaliteta, za svaku gresku je svak odgovarao, u ono doba opsovat tita; velik si mudonja trebao bit, zna se sta te ceka...eto milicije odma ujutro na vrata i u tvorza...

Miroslav Krleža je 1979. izrazio tadašnje zebnje koji su mnogi osjećali: »Dok je Tito živ, strane vojske neće gaziti po našem tlu, a kasnije će sve to ovisiti o nama samima, o onima koji ostanu, ili koji preuzmu vlast.« , a tako je i bilo...Kojem je jos predsjedniku u europi na sprovod doslo 209 delegacija iz 127 zemalja, i 700 000 ljudi? To je dokaz kolki je covjek bio.

Post dobio aplauz od KillaOR

Eto rodjen sam 1987. pa sam do raspada, te kobne 1992. godine uzivao u nekoj "Yugoslaviji"!

U svojoj sobi imam portret Tita! Imam dosta knjiga o njemu i bivsoj nam drzavi! Jednom rijecju recene, Yugonogastilcar sam! Kad se covjek dublje usudi u temu i analizu nase nam bivse, naseg predsjednika Tita, onda stvarno dodjes do zakljucka da je bilo bolje vrijeme. Slusas price starih i svakome su puna usta bivse nam. Mali broj ce reci "fak Yugu, fak Tito" ali su to ljudi kojima je sada bolje jer mogu da "hapaju", da sprovode svoje neke rezime, ljudi kojima je rat dao vise nego sto je uzeo... Ratni profiteri!

Neki ce ljudi reci da je Josip Broz bio diktator. Mozda je i bio neka vrsta, ali i ako je to bio, onda je bio u nekoj "lajt" izvedbi. Uzivao je luksuznim zivotom, ali ko ce mu zamjeriti kad smo zivili u vremenu da je svako imao?! Kad je bilo besplatno skolovanje, besplatno zdravstvo i mnoge druge stvari... Kad nam je bila uredjena drzava... I mnogo drugih stvari. Rahat si mogao leci pod drvo u sred parka niko ti ne bi nista.

Da nam je bogdo sad Yuge. Vjeru nisam namjerno spomenuo, jer mislim da je nepotrebno pricati o tome sta nam je rat donjeo...! A prije?! Prije to nije imalo veze!

I dan danas, kad se nadjem u nekakvoj situaciji sa nekim novim ljudima, pa zna doci do pitanja "sta`s ti", jednostavno odgovorim, JA SAM YUGOSLOVEN!

S posnosom u srcu sto smo imali takvo nesto, i tugom sto je sve to nestalo...

DRUZE TITO MI TI SE KUNEMO!

POcivaj u miru Predsjednice! Josip Broz TITO!

Post dobio aplauz od mirofa

Tito je krao al je nama dao, al ovi sad kradu al nista nam ne dadu. HAHAHHAHAHAH :)
I ja sam kao i vecina vas cuo od roditelja da je to tad bio zivot na nivou, sve je islo kao podmazano :)

Gledao sam na vijestima...
Za vrijeme njegove vladavine je pozitivno bilo to sto smo svi bili jednaki i imalo je posla, bolje se zivjelo. Iako je naravno, imalo i losih stvari. Ne bih sada da polemiziram i ulazim u pricu, pa cu ostati na tome.

Pozdrav, R.I.P

Post dobio aplauz od mirofa

apphex je napisao/la:

Brate on je bio jedan jedini, sto niko nikada nece biti ... Cesto raja spominje da je ovo Titovo vrijeme nebi bilo ovako ...

DO UJEDINJENJA JUGE NECE NIKAD DOCI JER MI NEMAMO OVAKVOG COVJEKA...

ON BI OTJERO SVE ONE SATRO MINISTRE, GOVNA SA VLASTI ...

JEDAN JEDINI !
Stim sto nemozes uspjet ako nisi u njegovoj partiji, a druga nije ni postojala 

Stari je bio tadasnjoj titovoj miliciji ili vojsci ne znam tacno,nevjerovatno kako nam sad kvare drzavu,a raja blene i nista ne poduzima,ali abd sad ce izbori .. 
Upravu je Kiluminati :D
Sve "politicare" na Goli otok :D
Čuo sam od starijih ljudi kakav je ovo čovjek bio.
Svakako da treba obilježiti dan , kada je umro jedan ovakav čovjek.
FireFix je napisao/la:

Stari je bio tadasnjoj titovoj miliciji ili vojsci ne znam tacno,nevjerovatno kako nam sad kvare drzavu,a raja blene i nista ne poduzima,ali abd sad ce izbori .. 
Nisam bas siguran da ce izbori ista dobrog donjeti...

Gledajuci na trenutnu situaciju, jednostavno, ne mogu biti optimista... Iz godine u godinu se prica kako trebamo izaci na izbore, glasati za nasu buducnost, glasati za neke "bolje", a zapravo, uvijek se vrti u krug... Svak` gleda svoj interes, kako sebi obezbjediti buducnost, a fakas nas obican narod... Zao mi je sto ovo moram reci, jer BiH nosim duboko u srcu, ali ovdje BUDUCNOSTI NEMA!
Burek_King je napisao/la:
Nisam bas siguran da ce izbori ista dobrog donjeti...

Gledajuci na trenutnu situaciju, jednostavno, ne mogu biti optimista... Iz godine u godinu se prica kako trebamo izaci na izbore, glasati za nasu buducnost, glasati za neke "bolje", a zapravo, uvijek se vrti u krug... Svak` gleda svoj interes, kako sebi obezbjediti buducnost, a fakas nas obican narod... Zao mi je sto ovo moram reci, jer BiH nosim duboko u srcu, ali ovdje BUDUCNOSTI NEMA!
Pa mi biramo kako ce da nam bude ... Ne moze se sve preko noci ostvariti,malo je ljudi koji oce da nesto promjeni,jer svi bjeze u inostrastvo,jer je tamo bolje,ali to sto kazes Bih svako nosi u srcu,ali ne zeli nista poduzeti za nju,jer ga iskreno boli ku**c ili je jednostavno lijen  Od omladine zavisi kako ce se ovo razvijati,a ne da stari ljudi koji su u kolicima pocnu da kamenjem gadjaju zgrade vlade,koje ce za popravku njima od penzija odbiti 

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.