Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Da li bi na ovoj konfi mogao igrati GTA4

231 pregled · 25 odgovora · otvorena 03.05.2010. u 13:37

Ev vako drug mi kupio nov komp
Intel Core 2 Quad Q8200 2.33ghz
4GB Ram
Asus HD 5450 512mb GDDR3
Windows XP Professional 32bit
Novi Catalysti 10.4
samo vas pitam da li bi na ovoj konfi mogao igrati GTA4 na 1024x768 na low-medium bez vsync i ostalih sranja.hvala unaprijed
Normalno da moze ;)
reci drugu da se dobro zahebao kad je kupovao komp jer je ta grafička više nego jadna
a i vjerovatno bi mu za igre bio bolji dneki amd dualac od 3,0GHz koji ne košta ništa više od od ovog core2quad (vjerujem čak da košta dosta manje)

što se tiče gta iv zahtjevi za igru ništa ne znače
to što njima piše da je potrebno imati neku jadnu grafu i dualca od 1,8GHz za igrati igru je laž

judi iz gamereporta su testirali igru na 8800gt i dualcu od nekih 2,5GHz i igra je išla na 15 fps-a na medium detaljima
a 8800gt je mnogo jači od te 5450

čuo sam da igra zahtjeva dosta jak procesor (ovaj jedino može nekako proći jer je quad) ali grafička je stvarno očajna,tako da ne vjerujem da može igrati gta iv
također,ljudi kažu da smanjivanje detalja i rezolucije u toj igri slabo pomaže tako da mu jedino ostaje nada...

mogao si je za te pare uzeti AMD Athlon II X2 250 koji je 500kn jeftniji od tog intelovog quada te potrošiti tih 500kn na bolju grafu
za te pare si je slobodno mogao uzeti 4850 koja je ne znam ni ja koliko puta bolja od te 5450
ako je već htio quada mogao si je uzeti AMD Athlon II X4 630 koji je 200kn jeftiniji od tog core2quad i za 200kn uzeti 4670 umjesto te 5450

ali gotovo je sada,mislim da se dobro zahebao ali šta je,tu je
harre je napisao/la:
- vidis odma da moze, a ako nisi siguran ode na can you run it i sve ti kaze moze li ili ne;)
Kao prvo ta stranica je smeće.
u minimum system requirements piše da je potreban dualac od 2,0GHz
ti npr. imaš dualca od 3,0GHz i piše ti failed
to se mnogo puta dogodi,najčešće sa procesorom ali ima takvih stvari i sa ostalim komponentama

osim toga,can you run it uzima system requirements i kaže ti zadovoljava li ti komp to ili ne (dosta puta krivo)
a svi znamo da su system requirements u gta iv netočni
ono što su oni naveli kao preporučenu konfiguraciju je zapravo jedva dovoljno (ili čak i nedovoljno) za normalnu igru na medium detaljima i maloj rezoluciji

kao dokaz ovome što sam ja napisao priložiti ću ovo
http://www.pcgameshardware.com/aid,670889/GTA-4-PC-Benchmark-with-7-Ati-and-Nvidia-graphics-cards/Reviews/?page=2

3870 je grafa koja se nalazi u preporučenim zahtjevima za igru
kao što možete vidjeti ona sa Core2EXTREME Q6850 3,33Ghz (http://ark.intel.com/Product.aspx?id=30789) ima prosječan fps 30 a minimalni 23 (šteka) koji ne samo da ima 1GHz veći takt od q8200 nego i duplo više cachea
a da ne spominjem opet da je 3870 jača od 5450 i to dosta...
3870 je otprilike kao 9600gt
a pogedaj koliko je jača od 5450 http://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/HD_5450/29.html
ovaj test je rađen na max detaljima,ali koliko se da zaključiti prema mnogim žalbama korisnika,smanjivanje detalja jedva da išta pomaže u povećanju fps-a

moje je mišljenje da ovu igru neće moći igrati kako treba sa tom konfom
procesor je po mom mišljenju zadovoljavajući (ali ništa više) a grafa je smeće

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.