raja imam veliki problem te molim sve one koji se razumiju da mi pomognu , prvenstveno da napisem svoju konfiguraciju , svoj kompjuter sam nedavno kupio. core 2 quad , 4 gb ram, windows 7, 2.4 ghz, 500 gb HD , graficka nvidia gforce 9500 gt 1 bg. Eh sad ove starije igre mi idu okej , ali npr gta 4 , na ovakvoj konfiguraciji nebi trebao stopati , ali ja koju god rezoluciju da stavim stopa mi uzasno , isti slucaj sa igrom just cause 2 , koju god rezoluciju stopa uzasno , naidjem na neki dim ili maglu u igri i tu pocne stopati , znaci konstatno koju god igru noviju kupim stopa mi . mozete li mi objasniti u cemu je problem , da ga zajedno rijesimo , jer na sve moguce nacine pokusavam rijesiti i ne moze stvarno mislim da na ovakvoj konfg. nove igre nebi smjele stopati ... Hvala vam puno unaprijed i ocekujem odgovore makar od 2 -3 reda .
Diskusija
racunar problem
83 pregleda · 5 odgovora · otvorena 04.05.2010. u 14:02
Da ti iskreno kažem grafička je owerkill za tu konfu, sve si ti napuco, al mogo si grafu bolju uzet, ako već imaš para, ili barem je probaj klokat, dobices mozda nekih 10% bolji performans...
crazy187 je napisao/la:
Da ti iskreno kažem grafička je owerkill za tu konfu, sve si ti napuco, al mogo si grafu bolju uzet, ako već imaš para, ili barem je probaj klokat, dobices mozda nekih 10% bolji performans...
prvo kažeš da mu je grafa overkill za tu konfu (prejaka u odnosu na ostale komponente) a onda kažeš da je slaba
grafička mu je usko grlo u kompu
core 2 quad je solidan,ali ova 9500gt uopće nije dobra grafa za novije igre
pošto svi na forumu igraju cs ta grafa je predobra,ali kad se pogleda kakavih sve ima ona je sada low-end
gta iv je problematičan sam po sebi dok su zahtjevi za just cause 2 jasno napisani
Minimum System Requirements
Processor: Dual-Core CPU (Athlon 64 X2 4200/Pentium D @ 3 GHz)
Memory: 2 GB
Hard Drive: 10 GB Free
Video Memory: 256 MB (NVIDIA GeForce 8800/ATI Radeon HD 2600 Pro)
Sound Card: DirectX Compatible
DirectX: 10
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive
Recommended System Requirements
Processor: Intel Core 2 DUO @ 2.6 GHz/AMD Phenom X3 @ 2.4 GHz
Memory: 3 GB
Video Memory: 512 MB (NVIDIA GeForce GTS 250/ATI Radeon HD 5750)
DirectX: 10.1
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive
8800gt je po performansama ista kao i 9800gt,što znači da je jača od 9500gt
ili ako hoćeš drugačije,9500gt je po performansama slična 8600gts koja je slabija od 8800gt
u svakom slučaju,procesor ti je dovoljan za današnje igre (kad bi ga još malo klokao bilo bi još bolje)
tebe ne koči procesor ni ram
tebe koči grafička
prodaj tu grafu i uzmi si neku bolju
THE_BEST je napisao/la:
ja tebe ne shvaćam
prvo kažeš da mu je grafa overkill za tu konfu (prejaka u odnosu na ostale komponente) a onda kažeš da je slaba
pošto svi na forumu igraju cs ta grafa je predobra,ali kad se pogleda kakavih sve ima ona je sada low-end
gta iv je problematičan sam po sebi dok su zahtjevi za just cause 2 jasno napisani
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive
ili ako hoćeš drugačije,9500gt je po performansama slična 8600gts koja je slabija od 8800gt
u svakom slučaju,procesor ti je dovoljan za današnje igre (kad bi ga još malo klokao bilo bi još bolje)
tebe koči grafička
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive
Keyboard & Mouse
DVD Rom Drive
tebe koči grafička
Gledaj, čovjek iskešira 300 i više km za proc, 200 km za ram i ostale gluposti i na kraju uzme grafu od 90km, i konta igrat sve na high, još GTA4, nidje veze, radije da je uzo duall core 2 gb rama, i karticu npr ko u mene imo bi bolje performance nego sad s takvom konfom cak i do 50%, još bi uštedio love, npr u mene just cause2 dere na max postavkama samo sa vsyc isključenim na rezi 1280/1024...
crazy187 je napisao/la:
jesi čuo za sarkazam?
Gledaj, čovjek iskešira 300 i više km za proc, 200 km za ram i ostale gluposti i na kraju uzme grafu od 90km, i konta igrat sve na high, još GTA4, nidje veze, radije da je uzo duall core 2 gb rama, i karticu npr ko u mene imo bi bolje performance nego sad s takvom konfom cak i do 50%, još bi uštedio love, npr u mene just cause2 dere na max postavkama samo sa vsyc isključenim na rezi 1280/1024...
a za to nije on kriv nego oni kreteni u dućanima što prodaju kompove sa jakim procesorima,dosta rama a u to uvale najjadniju grafičku koju nađu
znam da većini ljudi komp ne služi za igranje,ali mogli bi nekad da slože gotovu konfu sa nekom dobrom grafom a ne da se u konfu sa i7 stavlja neko smeće od grafe kao npr.ovdje
http://www.links.hr/index.php?naziv=Konfiguracija+LINKS+Windows7+Krypton+i5+750%2C+INTEL+Quad+i5+750+%282.66GHz%29%2C+4GB%2C+500GB%2C+DVD+RW%2C+ATI+RADEON+HD+5670%2C+1GB%2C+tipk.%2C+mi%9A%2C+zvuk%2C+Windows7+Home+Premium%2C++Kaspersky+AV+2010+%2B+poklon+Igra+DIRT+2&option=artikl&id_kategorija=0300102&id_artikl=030.010.075
pravi gameri bi si trebali sami sklapati konfiguraciju,ili barem neka to netko uradi umjesto njih
ovako ljudi dođu u trgovinu,ne razumiju se u komponente i vide neki komp koji košta puno
odmah pomisle:pa mora da je odličan za igre
a zapravo kupi odličan procesor,dosta rama a neko smeće od grafičke te može zaboraviti na gaming dok to ne promjeni
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.