Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Counter-Strike Scene Revolution

1.305 pregleda · 25 odgovora · otvorena 26.03.2010. u 11:19

Pozdrav,

prije svega, naglasit cu, da je ovo tema za sve clanove koji su counter-strike osjetili kao disciplinu, a ne wannabe public shackl nack wackl proove.

ne-Ocekujem postove tipa, nema od toga nista, smjesno, kako moze neko to uraditi i sl.

- Da predjemo na stvar,
Tema je karaktera Counter-strike, i coffe shop. Odlucio sam je smjestiti u Counter-strike radi predrasude njene funkcije i same igre.

- - Dakle, neki od vas Znaju a neki ne, I.C. EKI Klub iz Sarajeva, sa vodstvom naseg Predraga 100ke. No nebitno, u njemu radi Samir Radmilovic, nekima takodje poznat a nekima ne.
U narednom tekstu, ne treba da se niko pronadje uvrjedzen od ovih iznad "nas" sto su sto se tice Counter-Strike scene, reprezentacija i sl.
Medjutim nas Samir, vec jedno izvjesno vrjeme posmatran sa moje strane se veoma zalaze za CS Scenu, iz pouzdanih izvora imam informacije da Samir ima Par sponzora, veoma jakih Sponzora kao sto su ( Crveni Taxi, Imel D.O.O, optika FOX TRADE ) i sl. koji njegovu revoluciju koju on jos uvjek taji pri svima guraju sa velikom svotom novca svakog mjeseca.
Naime, samir trenutno ima nekih 10tak-15 Servera, sto planira prosiriti na nekih 25-30 ovoga mjeseca ( malo reklame )

Sjedio sam sa njim prije par dana i pricao nesto u vezi svega, svi znate za turnir IC Eki planiran 11og na Ilidzi, odgodjen je radi toga sto Samir trazi adekvatan prostor za turnir ( Salu ) u kojoj ce da bude 30-40 Racunara, sto znaci da on vec zauzima poziciju europskih standarda.

Dalje, Samir je u predgovorima da odkupi ESWC Licencu koja je navodno "KUPLJENA" a od njega saznajem da nije vec da je bilo naglaseno da ce je kupiti ali sredstva su presjekla sve zelje. U toku je prikupljanje sponzora sa njegove strane da realizuje taj cin, i da prvi u Bosni odrzi eswc Qualiffy koji ce biti izuzetno dobro, naglasavam dobro pripremljen, krenuvsi od Interijera pa na dalje.

Predgovorima sa jos par sponzora, necu imenovati sada Samir pospjesuje svoju sumu novca, i planira, naglasavam planira, da pokusa biti neki od "Clanova" koji ce voditi ili pak gurati reprezentaciju CS-a. On, nije neki stalni igrac, vise je tu da nama napravi zanimljivu igru, ali pricao sam sa njim vec i kaze da zeli da pomogne nasoj reprezentaciji, ne pomogne kao MORALNA podrska koja ce se voditi da je u timu nego da pomogne u svakom smislu, krenuvsi od NOVCA, OPREME itd.
Znaci, svi znamo kakva je situacija u svijetu, koje sume novca se okrecu u rukama svjetskih imena Counter-strikea. Nasa Scena Stunira ? Nije reprezentacija skup momaka koji ce se voditi po imenu i biti pozvan na match, nego skup u koji ce se "je***o" ulagati da bi oni uspjeli, ulaganje ne samo tjerat ih da treniraju, nego naravno i novcano ih pogurati. Svi svoje interese realizuju u novcu, nazalost.

Vazno je napomenuti, Samir nije balavac koji zeli da ima ime u bosni, nego Covjek kojem ce uskoro i 30Godina koji zeli nas BALAVCE progurati. Hvala

Imate pravo napisati sve sto zelite, da li podrzavate njegove projekte ili pak mislite da je ovo BEZVEZE i saopstavate mu da se uhvati nekih drugih zajebancija. Uzivajte.
Samire ,ako napravis ovo ,idemo u podrum
ahahahah

Samo naprijed care

profajl

http://www.gamers.ba/profil/Insan
Ovo ce biti super, ako se uspije realizovati.
Podrzajem projekat 100%!
Normalno da ga podrzavamo, sve je to divno, krasno, bajno, ali je pitanje hoce li uspjeti u svojim namjerama? Nadam se da hoce.. Jer licno smatram da je veliki potencijal u gaming-u, posebno ovdje u BIH, gdje je gaming na veoma niskom nivou..

Mene samo zanima, zasto ti pises u njegovo ime, jer tako glupo zvuci.. Ti si mu kao neki potparol? PR menager?
Jel uvjek morate naci neku glupost, cuj zasto pisem u svoje ime. Jer covjek ne ZELI da se hvali radi svoj posao. Ovo sam napisao samo da bi ga i mi malo podrzali i pogurali da ne misli da je sve to sto on radi i trudi se, zalaze, bezveze.
Bilo bi lijepo kada bi se naslo nacina realizovati ovo..

posebno otkupiti ESWC licencu da se taj je***u qualify odrzi i kod nas...

GL.. naravno podrzavam njegovu namjeru 100%
E da jos nesto. On ne radi ovo samo Za counter-strike, njegovi planovi su jos veci. Da pogura cjelu gaming scenu, ali krenut ce od counter-strikea. Ako se odaziv pokaze i ako ga podrzimo, potkrjepit ce i ostale timove ( misleci na reprezentacije ostalih igara )
Ja Licno Znam Ovog Covjeka , I Podrzajem ga u Svemu .. I Znam da sve Sto Radi , Radi sa Nekim Ciljem , I da sve Sto uzme u ruke napravi Boljim ... Ima moju Podrsku u Svemu :) I bilo bi mi Drago Da uspije u Ovome :) Sve Najbolje :) <3 Samir
samo cu reci mozemo ga mi podrzati i zeljeti to a samke je kralj i tezi ka tome da sve ispuni kad obeca i tako da je do sad tako i bilo ali hajde da mi manje bitni malo presutimo da se ovi malo iskusniji jave tacnije reprezentativci i ljudi koji mogu da guraju to svojom igrom da vidimo sta oni misle [ Citaj ] npr . prophe7 entel soble laquilla nicky i ta kompanija da malo oni kazu sta imaju o ovome jer njihova misljena su preca nego nasa ...

GL Samke qme imas podrsku [ Pele brate i tebi takodjer ]
Svaka cast, pa se neko ovako dobrovoljno hoce i potruditi za nashu nikad ne procvjetanu scenu..

Potencijala u BiH ima, Samir je to primjetio, i covjek se bori da nas izvuce iz ove septičke jame..

Buraz podrzavam tvoj proekat, svaka ti chast.. sve najbolje zelim ti u daljem radu, i da ispunish svoje "Snove" zahjetve.. sta god to bilo..

Samo nemoj 100'ku ni pod koji razlog staviti ni blizu sebe.. :P :P

4 Insane!
Muuuu stoka muuuuuuu

Sto se tice ovoga ja se nadam da ce biti nesto od toga.
Koliko je samo bilo pokusaja da se kupi ta eswc licenca, pa da se organizuje neki veci turnir i svi su pricali da ce biti nesto i uvijek propadne.
Naravno nije lako kod nas nesto organizovati pogotovo u gamingu treba puno para a slabo ko zeli da ulaze u nesto sto nije 100% sigurno a da ce imati barem nesto od toga .
Naravno ako ima para na izvoz onda dobro
Nisam citao postove jer me ne zanimaju

Ovako, pricao sam i ja sa Samirom, prvi utisak 50% da ce uspjeti odraditi sve sto zeli.

Covjek nije dijete i to je ono sto mene veseli i daje mi snagu optimizma da se nadam da ce uraditi ono sto kaze.

Drugo ti sponzori, ako to uspije nabaviti preko ljeta ce u BiH biti 30 turnira, a u samom Sarajevu 5-10

Nadam se da ce uspjeti nesto napraviti od toga, jer stvarno krajnje je vrijeme

100% podrzavam Samire ljudino, SAMO NAPRIJED!
Bravo korele, super tema.Ja mislim da Samko moze sve ovo predeverati, npr. krenuli smo sa jednim serverom koji je bio ono eto da clanovi kluba imaju da se igraju sada taj playground ima nekih 15tak servera sto se mozemo i pohvaliti da imam epsov server za cw.
Uskoro planiramo i organizovati online ligu na tim serverima gdje bi igrale 32ekipe i finale bi se odrzalo na lanu u klubu, nagrade bi bile novcane najvjerovatnije a ucesce se nebi placalo.

A sad malo o repki, provodim dosta vremena sa malim bratom i znam sta je u mogucnosti i sta moze, mislim da bi bio veliki napredak kad bi se to desilo.Brat je pricao sa Nicky-em al Nicky je nesto isfuran sto se tice repke sto mozemo samo zakljuciti da je stanje katastrofa, bilo bi cool kad bi nam se javio neko ko je u mogucnosti da nas poveze sa tim liderima nekim skim treba da pricamo u vezi cijele te organizacije.
Ako neko ima neki kontakt nek ostavi meni na PM ili Samiru (insan) .
IDEMO DO KRAJA ILI NIKAKO hehee

pozz =)
Mene zanima sto si napisao da znaci vec je nasao par sponzora i zanima me jesu li ti sponzori za kupovinu licence ili su sponzori za turnir koji treba da se odrzi.Ako su za kupovinu licence sve mi je malo jasnije , ako su oni samo sponzori za taj turnir sto je odgodjen onda sam bez texta.

100ka molim te odgovoris ako nije problem.

Sve u svemu sto se tice licence za BiH necu nista da komentarisem jer do sada niko nista pametno nije postigao i kada napisu da smo je dobili bude je***a laz , sto se tice sakupljanja para od gamera da je uzmemo nebi toliko dugo trebalo ali s obzirom kakva smo govna nismo u stanju da nadjemo osobu koja bi te pare drzala i cuvala a ne spiskala.
Licno mi je drago sto cujem da se je jedna takva osoba upustila u jedan veoma tezak projekat. Sama cinjenica da planira promovisati komplet gaming a ne samo cs govori dovoljno o njemu. Dakle, nije to neki nalozeni kanteras koji bi volio igrati na eswcu. Svakako da ima prostora za napredak i u ostalim igricima - PES, warcraft, cod itd.
Ne slazem se da bi se trebali konsultovati samo naj igraci u BiH. Ovo je ideja u kojoj (na koncu) treba ucestvovati VECINA gamera u BiH. Samim tim, ti neki pomocni organizatori moraju biti raznorazni likovi. Takodjer ne vidim kakve pomoci covjek ima od cestitki, "bravo majstore", "sretno", "slazem se", "podrzavam". Njemu treba da dodje neko sa odredjenom idejom koja ce direktno donijeti korist za ovaj projekat. Dakle, svi oni koji zele da ovo uspije, precesljajte malo mozak, konsultujte se, zovite, trazite, grizite da bi na kraju mogli reci (samom sebi) da ste i vi doprinjeli jednom extra dogadjaju koji BiH dugo nije vidjela!
Podrzavam ga,

Jestel se raspitali ko je to kupio ESWC Licencu?
FIno , fino kada se bude org. kvalifikacije za eswc-e imaj te mene na umu da pomognem u organizaciji
Čovjek radi u internet klubu i hoće pogurat našu reprezenataciju, ima sponzore HAHA
Čovjek se trudi a svaki trud treba podržati i nagraditi bar moralnom podrškom ako nismo u mogućnosti drugačije.
Ono što moramo shvatiti je to da čovjeka niko ne tjera da radi ovo, već radi jer on to želi. Kao što si rekao nije to neki balavac, već sada čovjek koji možda čak ima i porodicu (vlastitu).
Bilo bi mi drago da se bar 80% svega ovoga ispuni jer bi tada i svjetska CS scena čula za malo više ljudi osim naših trenutnih reprezentativaca.
Sve u svemu, čovjeku svaka čast.
Neka bude sve, što prije nije ;)
shoT je napisao/la:
Čovjek radi u internet klubu i hoće pogurat našu reprezenataciju, ima sponzore HAHA
Ok mr. kompetentni, sad ladno prati ovu temu i ne javljaj se vise !
Da je sve ovo laz covjek se ponudio da da 3 servera hostana od strane KGB-a popuno besplatno za gamers.ba mix-ove.

Recimo da je sve ovo laz, on zbog tih servera (cije je iznajmljivanje 30KM smjesecno) i zbog svojih godina nije zasluzio da se ti tako ponasas prema njemu.

Svaka daljnja rasprava, omalovazavanje ovoga od strane bilo koga bice sankcionisana banom !

Napisacu post kasnije, tek sam dosao posto sam veoma upucen u sve ovo !
gj!
samo ima mali problem oko toga sponzoriranja repke, vani repke ne treniraju puno nego se skupe 2 dana prije i sve se vec zna jer su uigrani brutalno zbog svojih timova, bilo bi vam puno bolje da pogurate neki tim a ne repku
jer imas par turnira novcanih za repku dok timskih turnira imas svako malo
a i ako zelis gurat repku tu vam je problem jer skoro svi turnir imaju ogranicenje igraca iz jednog tima, a ako neki igrac ima ozbiljniji tim nece ti moc trenirat kao sto vi plannirate svakodnevno po 6h sa svojim timom i sa repkom.
gl

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.