Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Ajeti Iz Kur'ana Ispisani na Bebi

532 pregleda · 55 odgovora · otvorena 23.03.2010. u 20:10

Mozda neko zna za ovo mozda ne, pa nije na odmet podijeliti sa ostalim clanovima

Na koži devetomjesečne bebe iz ruske regije Dagestan pojavili su se ajeti iz Kur'ana. Rečenice iz svete muslimanske knjige ispisane su po leđima, rukama, i nogama malog Ali Yakubova. Rečenice koje se pojave na tijelu dječaka se neprestano smijenjuju, a pojavljuju se ponedjeljkom i petkom, te nestaju nakon tri dana.

Sve je počelo samo nekoliko sedmica nakon rođenja djeteta, odnosno kada se na njegovoj bradi arapskim slovima ispisala riječ 'Allah'.

Ruski liječnici su bili u potpunosti zbunjeni, odbacujući sumnje da neko ispisuje te riječi na djetetovoj koži.

Majka i otac dječaka nisu bili vjernici sve dok se na koži njihove bebe nisu počeli ispisivati odlomci iz Kur'ana.

Na samom početku nisu nikome govorili o tome šta se dešava s njihovim djetetom, no najzad su se odlučili posjetiti doktora, te rečenice na djetetovoj koži pokazati imamu.

"Ovaj dječak je čisti dokaz postojanja Boga. Allah ga je poslao u Dagestan kako bi se zaustavile napetosti u našoj republici", kazao je Akhmedpasha Amiralaev član tamnošnjeg parlamenta.

"Znakovi se pojavljuju dva puta sedmično, tačnije ponedjeljkom i u noći s četvrtka na petak. Kada se to dešava Ali se uvijek osjeća loše i neprestano je pod temperaturom. Nemoguće ga je držati u tim trenucima jer je tada zaista nemiran i radi toga ga tada smiještamo u krevetac. Teško je gledati tu patnju kroz koju on prolazi", kazala je majka devetomjesečne bebe.

Lokalni imam Abdula kazao je mještanima kako je i u Kur'anu zapisano da će se pred sudnji dan pojaviti ljudi na čijim će tijelima biti ispisani ajeti iz Kur'ana.

Imam također tvrdi da je na dječakovom tijelu bila ispisana rečenica "Ne skrivajte ove znakove od ljudi!".

Ova vijest izazvala je veliku pažnju javnosti, ali i vijernika koji dolaze u kuću malog Alija kako bi vidjeli 'božije čudo'.

------------------------------------------------------------------------------------

Šta vi mislite nemojte neke komentare, ja ovo ja ono / mozda vjerujem / ne vjerujem!
Limmaa je napisao/la:
neznam govorili su da je YT zabranjen

ali ev..

Ispisani ajeti na bebi
Dje snimak ispisivanja ovdje, dje ? Imaju fotoaparat a nemaju kameru da snime jel ?

Meni je samo zao djeteta sto su ga zigosali zbog gluposti, znaci na mrtvo bi ih ubio da preko djeteta rade te gluposti.

Znatel vi kakve se sve stvari rade na ovom crnom svijet za moc, pare, vlast ? Jel vam ikad palo na pamet da ta prorocanstva iz svetih knjiga ustvari ljudi ispunjavaju kako bi dokazali autenticnost svoje religije ? Ne bih dalje, zalosno.
Da, gore je neko napisao nema svrhe da ubjeđujemo jedni druge i tako je. Ako je neko učen od malih nogu da Bog ne postoji, ti njemu, koliko god pričao i dokazivao, ne možeš objasniti ili on ne može to shvatiti.
Vjerujem u ovo ... Iako znam roditelje koji bi sve uradili da se domognu medija, po licima ovih roditelja se vidjelo da oni to ne žele. Sami su rekli da su tek 2-3 mjeseca nakon pojave ajeta otišli kod doktora, te da do tada nisu vjerovali u Allaha.
Sve nam je pruženo na dlanu, to da li neko to želi prihvatili ili ne, to je naša slobodna volja, jedino što nam je Bog ostavio da imamo a da nije predodređeno ...
codex je napisao/la:
Dje snimak ispisivanja ovdje, dje ? Imaju fotoaparat a nemaju kameru da snime jel ?

Meni je samo zao djeteta sto su ga zigosali zbog gluposti, znaci na mrtvo bi ih ubio da preko djeteta rade te gluposti.

Znatel vi kakve se sve stvari rade na ovom crnom svijet za moc, pare, vlast ? Jel vam ikad palo na pamet da ta prorocanstva iz svetih knjiga ustvari ljudi ispunjavaju kako bi dokazali autenticnost svoje religije ? Ne bih dalje, zalosno.
Malac ima koznu bolest koja ima tamo neko svoje strucno ime koje ja neznam ni izgovorit. Malo jacim stiskanjem koze stvaraju mu se crvene otekline , modrice kako li vec . Roditelji znali , iskoristili , zaradili ...
voLume je napisao/la:
Niko tebe ni ne tjera da povjeruješ u ovo. Nema razloga zbog kojeg je ovo izmišljeno, fino stoji da su roditelji bili nevjernici prije ovoga i da su prešli na Islam. Svako ima svoje mišljenje i ne trudite se mijenjati ga ovako, preko interneta.
Ma ja i usput zgrnuli kamaru para
codex je napisao/la:

Da ponovim što maloprije rekoh
Ajeti su se svaku noć mijenjali u Akšam, znači nisu tetovirali, a vidiš da je dnevnik prenosio je***a ti xD
Rekao sam ja da će se javiti mangup i reći da su roditelji istetovirali dijete. Pogriješio sam, javilo se par mangupa.

@codex
Mlijeko je crno, ne možeš me ubijediti da je bijelo.
voLume je napisao/la:
Da ponovim što maloprije rekoh
Ajeti su se svaku noć mijenjali u Akšam, znači nisu tetovirali, a vidiš da je dnevnik prenosio je***a ti xD
Nemoj vise pisati, vidis da su se zapetljali da neznaju ni sta pisu.
Sad izmisljaju neke nove bolesti sa kozom.
reLo je napisao/la:
Rekao sam ja da će se javiti mangup i reći da su roditelji istetovirali dijete. Pogriješio sam, javilo se par mangupa.

@codex
Mlijeko je crno, ne možeš me ubijediti da je bijelo.
Ja maloprije vidio da je šućmurasto :r

piC je napisao/la:
Ja maloprije vidio da je šućmurasto

Ma j**i ga jarane... Sve je, samo crno nije.
Ovom codexu sad da si dijete donio pred oči, i da svojim očima vidi šta se dešava, rekao bi da je to laž. Takvi su to ljudi. Kaže Allah dž.š u jednom ajetu: "Oni doista znaju da su na krivom putu, ali su toliko oholi da to ne žele priznati i čine sve kako bi to opovrgli."
Frisk je napisao/la:
Nemoj vise pisati, vidis da su se zapetljali da neznaju ni sta pisu.
Sad izmisljaju neke nove bolesti sa kozom.

A vidio si sinoć na temi koju sam ja postavio :
http://gamers.ba/forum/10/103293/-ovjek-imao-viziju-pakla/
Preko 160 odgovora, samo se svađali bezveze, a čini mi se da i ovo vodi tome. Ko je kršćanin ostaće kršćanin, ko je ateista ostaće ateista, ko je musliman ostaće musliman i to je to.
ma svako ima svoje misljenje nebi ni otvarao temu da je samo procitate, nego i da napisete sta mislite o ovome..

mene mozes ubjedivati u nesto drugo, ali neces uspijeti..

Ja vjerujem u ovo i ostat cu pri tome...
kucka je napisao/la:
lol smijesno covjece :| ... sta covjek samo nece izmislit , i za laz treba pocet davat nobelovu nagradu .. ;)
Brate, hiljadama ljudi vidjelo i potvrdilo.
A ti Vlado, normalno da ne vjerujes.
Nisi te nacionalnosti. :)

Vjeruj u Allaha.
9-)
LoKi je napisao/la:
I gdje ovdje je snimljeno kako se ispisiva ? :r

sve i da urezu ajete u kozu djeteta , nebi mogli kasnije to da izbrisu, a kako sam ja procitao javljaju se 2 puta sedmicno , nakon toga sami nestaju , zar ti mislis da ako tebi nesto neko ureze da to moze nestat preko noci??
Vi meni dajte video tog 'samog od sebe' ispisivanja i mjenjanja ajeta na djetetu, znaci na tom videu da vidim kako nastaju sami od sebe i ja cu rec da sam najveci retard na svijetu, ako mi ne nadjete taj video znate sta ste. Ajd...
reLo je napisao/la:
Ma j**i ga jarane... Sve je, samo crno nije.
Ovom codexu sad da si dijete donio pred oči, i da svojim očima vidi šta se dešava, rekao bi da je to laž. Takvi su to ljudi. Kaže Allah dž.š u jednom ajetu: "Oni doista znaju da su na krivom putu, ali su toliko oholi da to ne žele priznati i čine sve kako bi to opovrgli."
Ali ipak u neku ruku je teško gledati kako čovjek vjeruje da je nastao slučajno, da mu je svrha života da umre, da mu je majmun pradjed, da se sve veliko i čudno u svijetu dogodi slučajno, da za svaki predznak Sudnjeg Dana postoji racionalno objašnjenje, da je nauka potukla postojanje Boga (neka mi Allah oprosti što ovo navodim ali tako je), da je "dokazano" da je svemir nastao iz nekog "velikog praska" ... Teško je gledati toliku masu u zabludi koja se nada da će se pronaći eksilir života i da će vječno uživati u životu.
Ali eto, molim Boga da im otvori oči i da im pokaže put koji sam ja, hvala Bogu, kao dijete otkrio.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.