Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Ajeti Iz Kur'ana Ispisani na Bebi

532 pregleda · 55 odgovora · otvorena 23.03.2010. u 20:10

Mozda neko zna za ovo mozda ne, pa nije na odmet podijeliti sa ostalim clanovima

Na koži devetomjesečne bebe iz ruske regije Dagestan pojavili su se ajeti iz Kur'ana. Rečenice iz svete muslimanske knjige ispisane su po leđima, rukama, i nogama malog Ali Yakubova. Rečenice koje se pojave na tijelu dječaka se neprestano smijenjuju, a pojavljuju se ponedjeljkom i petkom, te nestaju nakon tri dana.

Sve je počelo samo nekoliko sedmica nakon rođenja djeteta, odnosno kada se na njegovoj bradi arapskim slovima ispisala riječ 'Allah'.

Ruski liječnici su bili u potpunosti zbunjeni, odbacujući sumnje da neko ispisuje te riječi na djetetovoj koži.

Majka i otac dječaka nisu bili vjernici sve dok se na koži njihove bebe nisu počeli ispisivati odlomci iz Kur'ana.

Na samom početku nisu nikome govorili o tome šta se dešava s njihovim djetetom, no najzad su se odlučili posjetiti doktora, te rečenice na djetetovoj koži pokazati imamu.

"Ovaj dječak je čisti dokaz postojanja Boga. Allah ga je poslao u Dagestan kako bi se zaustavile napetosti u našoj republici", kazao je Akhmedpasha Amiralaev član tamnošnjeg parlamenta.

"Znakovi se pojavljuju dva puta sedmično, tačnije ponedjeljkom i u noći s četvrtka na petak. Kada se to dešava Ali se uvijek osjeća loše i neprestano je pod temperaturom. Nemoguće ga je držati u tim trenucima jer je tada zaista nemiran i radi toga ga tada smiještamo u krevetac. Teško je gledati tu patnju kroz koju on prolazi", kazala je majka devetomjesečne bebe.

Lokalni imam Abdula kazao je mještanima kako je i u Kur'anu zapisano da će se pred sudnji dan pojaviti ljudi na čijim će tijelima biti ispisani ajeti iz Kur'ana.

Imam također tvrdi da je na dječakovom tijelu bila ispisana rečenica "Ne skrivajte ove znakove od ljudi!".

Ova vijest izazvala je veliku pažnju javnosti, ali i vijernika koji dolaze u kuću malog Alija kako bi vidjeli 'božije čudo'.

------------------------------------------------------------------------------------

Šta vi mislite nemojte neke komentare, ja ovo ja ono / mozda vjerujem / ne vjerujem!
Vjerujem u ovo al baš..
Jedan od dokaza da bog postoji !
BUYAKA je napisao/la:
Vjerujem , ovo je 100% istina , znaci da ce ubrzo Sudnji Dan , u to budite sigurni , svi ce odgovarati za svoja djela , ovo niko nece moci izbjeci , pa vi vidite sta radite !
Vidi Buyake velikog vjernika , do juče j**o Boga 1337 puta na dan , sad lafa fin , hahahahaha ...
Frisk je napisao/la:
Pa jesi ti normalan, niko nije posizio da svome dijetu to radi.
Pa milione ljudi je vidilo to, ali ti neces da prihvatis.
ljudi ubijaju svoju djecu zbog gluposti
uzimaju djecu i lupaju ih od zid

Vidis taj ti argument nikako ne stoji
Limmaa je napisao/la:
ovo dijete je bilo na posmatranju... i gledano kako se ispisuju ajeti na dijetetu

"Znakovi se pojavljuju dva puta sedmično, tačnije ponedjeljkom i u noći s četvrtka na petak. Kada se to dešava Ali se uvijek osjeća loše i neprestano je pod temperaturom. Nemoguće ga je držati u tim trenucima jer je tada zaista nemiran i radi toga ga tada smiještamo u krevetac. Teško je gledati tu patnju kroz koju on prolazi", kazala je majka devetomjesečne bebe.
nemoj se ljutit, ali ti si mentalni invalid
ovo si napiso

Šta vi mislite

i kad neko napiše da ne vjeruje, ti mu soliš pamet kako je to istinito. koji je tebi ku**c?

OT
ne vjerujem jer je šupljak
Yanni je napisao/la:
Glupost
Joj jesi glup ko konj vrati se u 5. razred pa se edukuj, a nemoj otic na gamers i prosipat tvoja glupa misljenja s' nama, i ako vec moras nesto opovrgnuti dodaj dokaza i argumenata za to jer prvo pravilo glasi "1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se." (izvinite na uvredama, rijecniku uopste, al' sam morao)

Znaci ovi sto ovo sad smatraju kao laz ne vjerujem da su npr. kao ja procitali i bibliju i Kur'an (inace sam musliman ali to nema veze sa ovim)
Takođe pohađam skolu dje imam i historiju religija na kojoj jos ucim o njima i stvarno mislim da ova tema nije za najmanje 70% gamersa, sada ja ne podcijenjujem nikoga Ne d'o Bog samo kazem da nasa informisanost i IQ nije dozreo ovoj vrsti rasprave jer ce sve na kraju zavrsiti kao svadja i samo cemo izac' povrjedjeni iz nje.
Hvala !
Ko hoce nek prihvati, ko nece nemora,
ne znam zasto ubjeđujete jedni druge kad svako ima pravo da vjeruje u sta hoce :)
LoKi je napisao/la:
ljudi ubijaju svoju djecu zbog gluposti
uzimaju djecu i lupaju ih od zid

Vidis taj ti argument nikako ne stoji
Pa onda nebi isli kod doktora i imama , da pokazu to.
A da je namjesteno mislis da bi ovoliko sajtova , televizija i novina to prenosilo.
codex je napisao/la:
Jesu li snimili video da vidimo kad mu se ajeti pocnu pisat ? Ako imaju fotoaparat da uslikaju ove slike sto si postavio da vidim video ?
uze mi rijeci iz usta
Frisk je napisao/la:
Pa onda nebi isli kod doktora i imama , da pokazu to.
A da je namjesteno mislis da bi ovoliko sajtova , televizija i novina to prenosilo.
Oj boze da ti sve znas sta ljudi rade iz licnog interesa zacudio bi se

Nemoj mislit da se sad nesto pusem al prosao sam puno stvari koje su mi pokazale na sta su ljudi sve spremni

I stvarno ne zelim da se rasoravljam
Jednu cu ti stvar reci, svijet pokrece novac pa skontaj
codex je napisao/la:
Jesu li snimili video da vidimo kad mu se ajeti pocnu pisat ? Ako imaju fotoaparat da uslikaju ove slike sto si postavio da vidim video ?
neznam govorili su da je YT zabranjen

ali ev..

Ispisani ajeti na bebi
Limmaa je napisao/la:
neznam govorili su da je YT zabranjen

ali ev..

Ispisani ajeti na bebi
I gdje ovdje je snimljeno kako se ispisiva ?

LoKi je napisao/la:

nisam to jos nasao ali ima snimljeno, ali nije mi jasno vide se ajeti normalno.. nemogu nikako da vas shavatim
Limmaa je napisao/la:
ovo dijete je bilo na posmatranju... i gledano kako se ispisuju ajeti na dijetetu

nemoj se ljutit, ali ti si mentalni invalid
ovo si napiso

Šta vi mislite nemojte neke komentare, ja ovo ja ono / mozda vjerujem / ne vjerujem!

i kad neko napiše da ne vjeruje, ti mu soliš pamet kako je to istinito. koji je tebi ku**c?

OT
ne vjerujem jer je šupljak
LoKi je napisao/la:

Ma pusti ih bola , vidiš da ne razmišljaju ...
nuX je napisao/la:
Neko je dao juce link na temi...Pakao u zemlji...Moguce je
Ja dao link na jučerašnjoj temi xd, ali je ovo odavno, već i ranije je bilo tema o tome.
100 % tačno, jedan od predznaka Sudnjeg Dana
Ajeti su se svaki dan mijenjali u vrijeme Akšama, nije namješteno...
Limmaa je napisao/la:
nisam to jos nasao ali ima snimljeno, ali nije mi jasno vide se ajeti normalno.. nemogu nikako da vas shavatim
Druze vidio si kako snime filmove naucne fantastike da pomislis da je stvarno Pa onda one montaze krugova u poljima, pa i letecih objekata pa onda ona slika polumjeseca gdje su dodali i zvijezdu, ( nije da udaram na islam cisto navodim primjere ) i nebrojeno mnogo primjera.

Ja ti kazem cisto prijateljski, ne vjeruj onome sto pise u novinama/ prikaze se na TV-u itd itd ... koristi vlastitu glavu
BUYAKA je napisao/la:
Vjerujem , ovo je 100% istina , znaci da ce ubrzo Sudnji Dan , u to budite sigurni , svi ce odgovarati za svoja djela , ovo niko nece moci izbjeci , pa vi vidite sta radite !
O jadni mi , svi cemo pomrijet'.

Kao sto je vec neko rekao - fejk.
Ima i objasnjenje al' mi mrsko pisat
ALLAHU EKBER ču nevjeruju vi ste ludi budale jedne, al sam se prepo sudnji dan, što sam se ja moro rodit taman u sudnji dan joj
LoKi je napisao/la:
Druze vidio si kako snime filmove naucne fantastike da pomislis da je stvarno Pa onda one montaze krugova u poljima, pa i letecih objekata pa onda ona slika polumjeseca gdje su dodali i zvijezdu, ( nije da udaram na islam cisto navodim primjere ) i nebrojeno mnogo primjera.

Ja ti kazem cisto prijateljski, ne vjeruj onome sto pise u novinama/ prikaze se na TV-u itd itd ... koristi vlastitu glavu
Niko tebe ni ne tjera da povjeruješ u ovo. Nema razloga zbog kojeg je ovo izmišljeno, fino stoji da su roditelji bili nevjernici prije ovoga i da su prešli na Islam. Svako ima svoje mišljenje i ne trudite se mijenjati ga ovako, preko interneta.
znam za ovo fkt kad god procitam najezim se
cuda postoje, bozije davanje, neki vjeruju drugi to negiraju ali zapravo ne znaju razlikovati istinu od neistine

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.