Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

FA Logo design contest by Songy

446 pregleda · 6 odgovora · otvorena 16.03.2010. u 20:08

Kao prvo, zdravo svima...
Tema je odobrena od FA moderatora pod nickom Skala koji ce mi takodjer pruzati potporu u ovome (dijeliti samare i aplauze, „sredjivati“ banove onima koji se ne budu pridrzavali pravila itd.).
_

Eh, da predjemo na stvar. Radi se o Logo design contestu koji cu odrzati ja, licno i osobno.

Ja cu vam napisati par izmisljenih imena za gaming clanove, putne agencije i slicno, i vi cete moci odabrati samo za 1 predmet za koji cete uraditi samo 1 logo dizajn. Izmedju ostalog, evo imena:

Gaming klanovi
TraxMasters [TM/TxM] - multigaming klan (CS, CoD, WoW itd.)
LiveForNothing [LFN] – CS klan | Live – zivjeti, For – za, Nothing - nista
Saint46 [S46] – CoD klan | Saint - sveto
Cre3D [Cre3D/C3D] – WoW guild | 3 – e, da nisu koristeni brojevi ime bi bilo CreeD
WillFree [WF] – multigaming clan (CS, CoD, WoW itd.) | Will – volja, Free - slobodno

Agencije
FlyEye – putna agencija | Fly – letjeti, Eye – oko (organ)
Around the Globe – putna agencija | Around – oko, Globe ~ planeta

Special
SchroetCommando [SK] – multigaming clan (CS, CoD, WoW itd.)
Meet Your Makers [MYM] – multigaming clan (CS, CoD, WoW itd.)

Mozete birati samo 1 od ovih. Moguce je da neko od ovih imena postoji, jer mi je mrsko provjeravat' pa samo pisem sta mi prvo „padne na pamet“.
Special = vec postojeci gaming clanovi (iz razloga ako mislite da imate bolju ideju za logo jednog od navedenih)

Logo ne smije da bude na transparentnoj pozadini (bez pozadine). Najbolje bi bilo da bude bijela pozadina, ali mozete vi koristiti boje koje mislite da bi najvise pristajali koristenim bojama na logo-u.
Slika bi otprilike trebala da bude oko 1000x600px, manje-vise.
Samo sliku saljete meni iskljucivo na PM.

Contest traje do 21.3.2010 (Nedjelja).
Nakon sto ste svi poslali, ja cu odabrati 3 najbolja rada i napraviti novu temu za glasanje na kojoj ce svi moci ostaviti komentar i dati glas. Glasanje ce biti strogo anonimno:
Rad koji ste mi poslali NE smijete objavljivati na [PIC] temi prije nego li se glasanje zavrsi.
NE smijete nigdje da stavljate svoj nick na sliku logo-a.
NE smijete da postavljate svoj rad na ovoj temi s zeljom da dobijete odgovor na pitanje tipa: „Jesam li dobro poceo?“, „Valja li ovo cemu?“ i slicno.

Logo sa najvise glasova je pobjednik. Nagrade su sljedece:
1. 180 bodova za 1. mjesto
2. 50 bodova za 2. mjesto

Ocekujem da se prijavi pokoji FA moderator ako uspije pronaci vremena za rad.

Za vise informacije, imate PM i GB, pa me kontaktirajte u vezi bilo cega vezano za contest.

Otvaram contest cisto zbog toga sto mi je primarna zanimacija u svijetu GFX dizajna logo & web dizajn. No buduci da se rijetko ko bavi web dizajnom, ovaj put je kako vidite, Logo dizajn contest.
Sjecam se da je elDin jednom otvarao logo contest no nakon toga se vise ne sjecam da je iko razmisljao o tome, pa eto da ozivim malo „logo scenu“ na g.ba FA, predstavljam vam FA Logo design contest by Songy.

Toplo i uljudno bih zamolio bilo koga iz administracije da temu posalje u zanimljive kako se ne bi izgubila i da je ne zakljucava, jos. Iz razloga da bi mogao vidjeti sta ostali clanovi misle o ovome, mozda imaju koji prijedlog sta bi trebalo dodati ili oduzeti, i koliko ce vas ucestvovati, da znam ima'l vajde od ovog.

Songy,
songylesq.deviantart.com

EDIT:

Za inspiraciju imate:
www.logooftheday.com
www.99designs.com
www.logofury.com
www.deviantART.com
Mislim da je ovo dobra ideja da se ozivi g.ba Fan Art

Gl sa contestom, nadam se da ce se odrzati bez vecih problema
sretno sa contestom dobro si se sjetio ovo:D

ja sudjelujem;)
Takođe svi ucesnici ce dobiti aplauz, nebitno koje mjesto zauzmu. A i pobjednik ce dobiti jos 100 bodova od mene, a i drugo mjesto 50 bodova. Imate jos vremena, odradite nesto i posaljite, sto vise to bolje. Sretno svim ucesnicima.

Post dobio aplauz od ultranumb

archie je napisao/la:
Takođe svi ucesnici ce dobiti aplauz, nebitno koje mjesto zauzmu. A i pobjednik ce dobiti jos 100 bodova od mene, a i drugo mjesto 50 bodova. Imate jos vremena, odradite nesto i posaljite, sto vise to bolje. Sretno svim ucesnicima.
Zahvaljujem na potpori.
Za sada jako mali broj poslanih radova, nadam se da cete do sutra uvecer zavrsiti radove vi koji jos radite...
Zahvaljujem jos jednom.

Post dobio aplauz od ultranumb

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.