Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TuT] Movie Cover tutorial

198 pregleda · 8 odgovora · otvorena 13.03.2010. u 21:25

Evo jedan tut od mene o tome kako napraviti neki cover za movie (ovdje sam uzeo za primjer neko ime "Man of War" nebitno totalno ...)

Prvo kreirajte dokument custom veličine (ja sam koristio 505x750 zbog veličine stockova) i stavite neki gradient (crno-sivi) samo da možete raspoznavati stvari.
Zatim sa ovog stocka (morate biti regani da skinete u full veličini) izrežite ovog čovjeka ... Ne mora to biti neko specijalno rezanje (npr. možete zanemariti ove vrhove kose ili prste u lijeve ruke ako vam je mrsko rezati, i onako kasnije možete dodati malo blura ...) i stavite ga na rad. Ako želite malo adjust. promjenite i to je to.

(ja sam malo previše bluro prste, nemojte vi ovako ^^)

Sada je vrijeme da dodamo neki stock (većinom se koristi grad, neka bitka, priroda ili nešto važno za film.. ja sam uzeo grad za primjer )
Stavite ga ispod čovjeka. Sada nađite neki abstract c4d render i stavite iznad čovjeka sa overlay (moj c4d)
Sada idite na layer čovjeka, držite CTRL i pritisnite ga. Uzmite bilo koji selection tool i idite desni klik / select invers a zatim prebacite na layer c4d-a i kliknite delete.
Sada je vaš c4d samo na čovjeku.

Zatim nađite neki space stock na netu (moj) i da ga stavimo kao nebo. Zatim grubo sa pen tolom selektirajte nebo i izbrišite ga. Zatim resize svemir na otprilike veličinu grada i stavite ga ispod layera grada. Malo adjustajte nebo i probajte dobiti nešto ovako :

Sada nađete stock grada u ruševinama (moj) i stavite ga otprilike na veličinu grada i nađite najodgovarajući blend mode (prije toga obrišite oštre uglove slike, koristite brush (default) sa 0% hardnes.)
Neće puno promjeniti, ali daće k'o neki izgled gradu jel.
Sada se obično u neki dio stava cut iz filma, a pošto mi nemamo filma, nađite neku scenu na netu koja bi odgovarala nazivu covera. (moja
Postavite je negdje na sredinu, stavite black & white (Image - Adjustments - Black & White i ostavite kako jeste), ćoškove "skrešite" sa prethodno napravljenim brushem i to bi bilo to oko slike. Sada na ruke možete dodati kao neki efekat kugle ili čega već ... Vi to radite po svojoj volji (pošto mi je već photoshop uštopao, nisam se previše obazirao na ovaj dio)
Otprilike za sad je ovo :

Sada je vrijeme za text. Ovo je jedna veoma važna karika kod covera filmova kao i njena pozicija. Ja ću staviti ispod glavnog lika jer mi tako nekako bolje odgovara.
Dakle napišete naziv "Man of War" sa nekim custom fontom.
Nisam se previše trudio ni oko stila fonta, mada ako pravite neki profesionalni cover morate se dosta potruditi da bi dobili ono što želite. Ako želite dodate još šta od texta (tipa glavni glumci itd. ...) i to je to.
Ovo je moj movie cover za "Man of War"

Inače rad sa pen tool-om je veoma bitan, s toga vam preporučujem da ga naučite koristiti (imate negdje video tut od smokana čini mi se o radu sa pen tool-om).

Izvinjavam se na mogućim greškama u tekstu :)
Pravo jako buraz , ajde javi mi se na PM nesto
Predobar TUT. ;)
Prejak outcome,šteta što ne znam raditi u PS-u,ovo bih probao odmah.
Tutorijal je za svaku pohvalu

+1

Stavite temu u sticky
otvoren je novi server 188.40.57.132:27236 admin se moze dobiti lako
forum od servera je www.serverspro.webs.com
Zoran444 je napisao/la:
otvoren je novi server 188.40.57.132:27236 admin se moze dobiti lako
forum od servera je www.serverspro.webs.com
Zabranjeno je reklamiranje Non Steam servera

Slijedi ti ban

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.