Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[Diskusija]Anime

193 pregleda · 11 odgovora · otvorena 12.03.2010. u 07:45

Nisam vidio ovakvu temu pa eto da dignem. U ovoj diskusiji pišite svoja mišljenja o anime-u.Ja ću sad staviti nekoliko pitanja da vam olakšam,ali nemojte stavljati 1. pa odgovarati već nek vam ova pitanja pomognu da napišete text.
1.S koliko godina ste počeli gledati anime?
2.Koji su vam bili najdraži anime filmovi/serije?(Pokemon,Dragon Balls,Naruto...)
3.Dali ste prestali gledati anime?
4.Dali mislite da ste vi prestari da gledate anime?
5.Ako imate curu dali ona misli da je djetinjasto od vas što gledate anime?(ako ga gledate/ako imate curu).
Ja ću napisati novi post radi bolje preglednosti.
Zamolit ću nekog Coffe Shop moderatora da puca aplauze finim i "normalnim postovima".
kao malii bas
2.Koji su vam bili najdraži anime filmovi/serije?(Pokemon,Dragon Balls,Naruto...)
Naruto i Pokemon,digimone i dragon balls nisam volio
ne,evo doso sam do pola bleacha
kad je covjeku dosadno svasta radi
5.Ako imate curu dali ona misli da je djetinjasto od vas što gledate anime?(ako ga gledate/ako imate curu).
nemam curu
Ja sam počeo gledati anime dok još nisam znao čitati.Gledao sam razne animirane serije koje su na stranom jeziku a imaju prijevode iako nisam znao čitati.Jedna od tih je bila serija " Dragon Balls".Sjećam se onog dede i kako se uvijek likovi fajtaju. Nisam imao pojma šta govore ali ipak sam gledao jer mi je bilo zanimljivo.Poslije kad sam naučio čitati gledao sam razne anime serije koje nisu sinkronizirane.Vjerovatno moja prva anime serija koja je bila sinkronizirana je bila Pokemon.To je bilo prije nego sam se preselio u Ljubuški,dok sam još živio na selu.Sjećam se da se moja cijela obitelj "navukla" na Pokemone. Ja još gledam anime i mislim da neću nikad biti prestar da ga gledam.Nitko mi se na to ne žali,a i da se žali ne bih se obazirao na to.Prije 2-3 dana našao sam zanimljiv blog (totaltvs.blogspot.com) i na njemu sam počeo gledati Pokemone.Sad ću baš završiti 44 epizodu.
@epicinho: Pa rekao sam da ne odgovarate na pitanja već da vam ona pomognu da napišete neki text.
@optimus:Sjetio si me.Ja zaboravio na digimone. Sjećam se dok sam živio na selu svaki dan u 20:00 mi bi otišli u sobu(ja,sestra i rodica) i gledali bi Digimone.
Uh anime sam poceo gledam hmh ,neznam tacno al znam da gledam otkako znam za sebe =)
najdrazi anime na pocetku mi je bio Digimoni (A) ,al onda sam poceo gledati Dragon Ball Z i jednostavno se zaljubio =)
Znaci kao jako mali sam naucio razumiti dosta stvari na njemackom (posto sam pratio crtic preko satelitske).
Takoder je bilo milion svadja s roditeljima , posto mi se potrefilo da se Dragon ball Z prikazivao bas u vrijeme dnevnika i bas zavrsavao kada je i kraj dnevnika :/ pa sam stalno vodio borbu s roditeljima oko gledanja =)

evo i danas dan iako imam 20 godina volim pogledati... nije sad da pratim Dragon Ball ali jednostavno je jace od mene pa pogledam koju zanimljivu borbu
A to da li sam prestar da gledam anime :r hmh moj odgovori je da nisam =) sta fali se malo vratit u djetinstvo ... to dode kao jako osvjezavajuca stvar i odmor od silnih obaveza

a za djevojku , posto pogledam jednom mjesecno neki anime ,vjerujem da mi djevojka ni nezna da uopste volim to pogledat ... a nisam joj se hvalio da volim anime (ona misli samo da nju volim <3 )
pomognu da napišete text.
1.S koliko godina ste počeli gledati anime? Pfff, kad sam djete bio....
2.Koji su vam bili najdraži anime filmovi/serije?(Pokemon,Dragon Balls,Naruto...) Volio sam da gledam skoro sve Anime, znaci bas sve, nisam pravio razliku...
3.Dali ste prestali gledati anime? Ne, sad gledam Suđer Boba... xD
4.Dali mislite da ste vi prestari da gledate anime? Ne
5.Ako imate curu dali ona misli da je djetinjasto od vas što gledate anime?(ako ga gledate/ako imate curu). Nemam curu hvala bogu...
Sjecam se da kod nas na domu kulture, dosli neki stranici, stavili neke mocne antene i svi imali dzabe kablovsku, ne ko ovu sad, nego neku mamojebacku vuce sve moguce, i onako ko mali, gledao svako jutro digimone, poslije njih budu pokemoni pa presjeku s tom' dzerijem i sjecam se da su bile one curice male, ne sjecam se kako se zove crtani, ima ga i danas uglavnom bilo je finih anime'a za gledat.
DBZ sjecam se da sam ga gledao, skidao poteze i u osnovnoj, imali onaj step by step nacin rada, u skoli u papama kuliras, sjecam se da smo se tamo pucali dbola i da sam vazda glumio da sam vegeta, goku mi nikad nije bio kul
da, prestao sam gledat anime, mozda bi ga i gledao, da ima neki normalan anime na tejveu, mozda bi i gledao da palim tejve uopste, nemam vremena za tv, sem ako igra mančester
nema osobe koja je prestara za nesto, pogotov ne za gledanje anime-a, niko se ne zamara dok gleda crtane, stavise' bas opusta, cesto pogledam crtane neke, dok doruckujem, pa oni crtani, draze mi to nego neka spanska retardirana serija.
na ovo zadnje, ne gledam anime, cisto sumljam da bi joj smetalo

1. Mozda 7-8
2. Dragon Balls, Beyblade i Yugioh
3. Nisam prestao , pogledam nekad ali rijetko jer nemam toliko vremena
4. Nisam prestart gdje cu biti

Uh, sjecam se i sad dana kad je stari kupio satelitsku '99. godine. Meni je tad bilo 5-6 godina i tad sam se i navukao na anime kao sto je pokemon Digimon, Pokemon, Monster rancher, kasnije Yu-Gi-Oh, Chin-Chan, One Piece, Detective Conan, Dragonball i vjerovatno svaki crtani koji je bio na Tele 5, Super rtl i Rtl 2. Naravno gledanje njemackih kanala po 2-3 sata dnevno ima i "lose" efekte", pa sam tako negdje u 4. osnovne znao tecno njemacki govoriti, ali sam tada smanjio gledanje animea na minimum, jer sam bio pglu i smatrao to djetinjastim.

I tako sam od petog osnovne do prvog srednje gledao samo neke anime koji su bili na vec pomenutim kanalima i animaxu. Sad se kajem zbog toga, jer je drustvo uticalo na mene, drustvo koje i nije bilo bas "fino". I u prvom srednje sam se zbog S3phirotHa i jos par prijatelja na fb navukao, te sad gledam po 2-4 sata anime dnevno. I opet mi anime pomaze, jer japanski dub sa eng subovima me "natjerao" da samo u dvije godine naucim engleski uz neko malo predznanje.

Hja, bilo je to bas davno. Mozda negdje sa 4-5 godina.
Znam da nisam ni u osnovnu isao, ali sam gledao.
Zivio sam tada u Njemackoj, pa sam imao gdje i da gledam.

2.Koji su vam bili najdraži anime filmovi/serije?
Od anime serija, najdrazi su mi Death Note i Code Geass.
Od anime filmova Princess Mononoke.

3.Da li ste prestali gledati anime?
Nisam prestao i dok god ima zanimljivih animea, ne planiram prestajati. Sto bi prestao sa necim sto volim?

4.Da li mislite da ste vi prestari da gledate anime?
Ne.
Zar mozes biti prestar za nesto sto nema starosne granice?
Svaki anime ima svoju ciljnu grupu. Pokemoni i Digimoni su za mladju djecu.
DBZ i Bleach su vec za teenagere, a Death Note, Code Geas su vec za odrasle, kao sto si u echie anime.
Je li za djecu anime gdje detaljno prikazuje kako postavi pistolj liku na celo i opali? Nebih rekao.
Anime je isto sto i film. Ima svoju pricu, svoje "glumce" i svoju ciljnu grupu. Jedina je razlika sto je anime nacrtan i stoga je fantazija mnogo lakse i ljepse predstavljena nego u filmovima.

5.Ako imate curu, da li ona misli da je djetinjasto od vas što gledate anime?
Imao sam cura ranije, sada nemam.
I sve i jedna je mislila da je to neozbiljno sa moje strance.
Mada mislim da je to i razlog zasto su uopste bile samnom.
Inace sam jako ozbiljan, ali kada to nije potrebno znam biti i jako neozbiljan. Velika kontradikcija, ali u pravim trnutcima. Znam kada trebam biti ozbiljan, znam kada ne trebam.
Nazalost, nijednu nisam uspio nagovoriti da pocne gledati samnom.
Negdje prije 15-16 godina sam pregledao prvi (dragon ball ofc) a poslije onda ostale ..
Svi što su bili prikazivani na OBN-u xD
Da.
Da
Imam curu, ponekad zajedno šta pogledamo i to je to ^^
Jače se ljubit neg' plakat kad se ono dvoje na crtiću neće da poljube ^^

1. 10-11
2. Nana, Dragonaut - The Resonance, Macross Frontier
film Origin: Spirits of the Past
3. Ne
4. Ne
5. Bivsa je mislila da sam budala jer gledam previse ^^
Ja ću napisati novi post radi bolje preglednosti.

1.11
2.Naruto,Bleach,One piece
3.ne
4.ne
5.A sto cu joj govorit sta kazem
Ako ste fan naruto-a evo vam jedan forum(na engleskom) koji se samo posvetio Naruto-u
www.naruto-forums.com

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.