Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Anime

178 pregleda · 9 odgovora · otvorena 09.05.2009. u 01:09

Eo nes gledam po yutubu ima dosta animova ovih cuda... pa ako bi mi neko pokusao bar pokusati objasniti kako da nes napravim ... nis ozbiljno ni veliko samo ono osnovno i programe koji trebaju

De link pa da vidim koji fazon ?:)
Ma adultgamehub.com i gledaj , pravi po tom fazonu xD
Nedy je napisao/la:
De link pa da vidim koji fazon ?
Pokemoni, digimoni ta cuda znas...
Cja ba pravio bi ja adulte neg neznam jebote
pokusaj u sony vegasu... xD ><
lol hoce pravit anime AHHAHHAHHA

ako imas prijatelja japanaca neka ti pomognu ... :P
pod br. 1 moras super crtati,

pod br.2 moras imati materijal za anime,

pod br. 3 moras znati raditi u programima i

pod br.4 odma odustani od toga jer je to za tebe prosto nemoguce. Jedino bi mangu mogao napravit nista vise. Mada mislim da bi i ona frljavo ispala.
nacrtas sebi svoje likove na a4 papir, napravis jedan stav lika. to skeniras i prebacis u npr. corel draw x4.. tu sad imas milion opcija, koje je tesko ovdje napisati, da napravis mnoge frameove za lika... al to da se objasni i kako da to uradis bi trajalo malo vise, i ne bi bilo najbolje da se to ovdje pise jer to je teksta i teksta.. eh kad to uradis, odes u adobe after effects i tu onda uzmes sve one slike sto si napravio i napravis sebi "video" al i to je posebna prica..

sve u svemu kao sto je neko iznad mene rekao, kani se toga, ako nemas nikakvog iskustva, tesko je to radiiti.. lahko je gledati kako to neko na youtube uradi 9-)
Mozes pravo crtat a imas i onaj anime studio, ja sam probao i uspio sam samo 1 sliku nacrtat nije mi se dalo vise.
Uglavnom u tom programu se skoro nista necrta ( ti mozes ako oces) vec dodajes oci nos i svakakvi djelovka koji ti vec dodu a mozes ih skinut sa neta, onda mu mozes promjenut pozu kako hoces itd...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.