Pozdrav.Zelio bih da bacimo jednu diskusiju o BiH Gaming sceni.Kao sto vidite iz dana u dan je sve vise i vise CS Servera,od kojih je polovina uglavnom prazna.Polako dolazim do zakljucka da je sve vise server a sve manje igraca.Prema statistikama GT.com i GT.rs vidim da dosta zaostajemo za nasim susjedima Srbijom,koja ima veoma razvijenu cs gaming scenu,koja ima veliki udio u svjetskom poretku najboljih CS servera.Prema gametracker.com Bosna i Hercegovina broji oko 150 cs servera od cega je samo 27 u top 1000,i 6 servera koji se nalaze u top200 u svjetskom poretku.Srbija ima 50 servera koji se nalaze u top 1000,i 16 servera u top 200 servera.Napominjem da u svjetu postoji oko 35000 servera.Sada me zanima vase misljenje o stanju u kojem se nalazimo,da li ste zadovoljni,na kojim serverima igrate,sta treba uraditi da bi parirali sa nasim susjedima srbijom.Zasto mi nemamu neku hosting kompaniju poput KGB?
Ko nema nista pametno da pise neka se ne provaljuje,a pametne postove,bi neko mogao nagraditi aplauzom.
Izvinjavam se ako ima gramatickih gresaka.
<3 Gamers.ba
Ko nema nista pametno da pise neka se ne provaljuje,a pametne postove,bi neko mogao nagraditi aplauzom.
Izvinjavam se ako ima gramatickih gresaka.
<3 Gamers.ba

bas me interesuje kako dajete 40 000- 50 000 km mjesecno za taj 100 mbps link
... Druga stvar, ne mozemo se poredit sa srbiom i njihovim telekomom koji se bori da omoguci sto bolje kvalitete korisnicima ... imaju 16 mb konekciju flat za nekih 80 km ... kod nas 1 mb flat 86 km
bas me interesuje kako dajete 40 000- 50 000 km mjesecno za taj 100 mbps link
... Druga stvar, ne mozemo se poredit sa srbiom i njihovim telekomom koji se bori da omoguci sto bolje kvalitete korisnicima ... imaju 16 mb konekciju flat za nekih 80 km ... kod nas 1 mb flat 86 km
.. isto tako njihov telekom ima osjecaj i za iznajmljivanje vodova... sto je slucaj sa KGB-om. Imaju iznajmljen vod od telekoma srbije i zato dobijate kvalitet servera mada dok do nas dode ofali to dobro ....