Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Diskusija-Nasi Serveri

354 pregleda · 27 odgovora · otvorena 11.03.2010. u 23:41

Pozdrav.Zelio bih da bacimo jednu diskusiju o BiH Gaming sceni.Kao sto vidite iz dana u dan je sve vise i vise CS Servera,od kojih je polovina uglavnom prazna.Polako dolazim do zakljucka da je sve vise server a sve manje igraca.Prema statistikama GT.com i GT.rs vidim da dosta zaostajemo za nasim susjedima Srbijom,koja ima veoma razvijenu cs gaming scenu,koja ima veliki udio u svjetskom poretku najboljih CS servera.Prema gametracker.com Bosna i Hercegovina broji oko 150 cs servera od cega je samo 27 u top 1000,i 6 servera koji se nalaze u top200 u svjetskom poretku.Srbija ima 50 servera koji se nalaze u top 1000,i 16 servera u top 200 servera.Napominjem da u svjetu postoji oko 35000 servera.Sada me zanima vase misljenje o stanju u kojem se nalazimo,da li ste zadovoljni,na kojim serverima igrate,sta treba uraditi da bi parirali sa nasim susjedima srbijom.Zasto mi nemamu neku hosting kompaniju poput KGB?

Ko nema nista pametno da pise neka se ne provaljuje,a pametne postove,bi neko mogao nagraditi aplauzom.

Izvinjavam se ako ima gramatickih gresaka.

<3 Gamers.ba
kod nas ce tesko biiti hosting ko KGB mi nikad necemo imati servere ko oni a cuo sam da epn server pravi svoj hosting i da bi to mogo biti prvi korak na nasoj BH sceni :)
GAZZEL je napisao/la:
Imamo mi hosting kompaniju, nije to problem. www.BosniaHosting.biz
Quad Core, Xeon 4x3.0
100mb link BiHNet
8 GB Rama
2x250hdd

BosniaHosting

Nego, KGB ima monopol time što je prvi počeo raditi s' tim, te se raja boji preći s' KGB-a na neku našu hosting kompaniju..

Što se tiče ovoga, "zaostajemo za Srbijom", nije istina, zaostaješ po igraonama, tj. estetici. Sada gaming u BiH se nevjerovatno, ali jako razvija. Svaki mjesec imaju bar 2 turnira, što je za svaku pohvalu.

LoKi je pokretao temu isto diskusija, problem je što su serveri šes' maraka pa može svako je***o dijete da ga kupi, sramota.

Ne znam zašto pokrećeš opet istu temu, samo se opet nerviram radi ovakvih kao što je TomY.

BosniaHosting nije ni priblizno KGB-u :S ono serveri lagaju drama...
GAZZEL je napisao/la:
Direktno ima kupljen jedan link od 100mbita na sve mašine, 10 mašina x 10mb link, raspodjeli se. Išao sam u sve moguće ISP-ove širom BiH u ove zadnje dvije sedmice, nigdje nije iznad 3k, pa ti pričaj šta hoćeš. Mtel je do sada najskuplji, 2800 KM 10mbitni link, a pošto mi imamo 100mbita na raspolaganju (ne uvijek, zavisi ako ima 4898943 korisnika normalno da manje možemo vući). na 10 mašina.
BiHNet - 2.500 KM
Mtel - 2.800 KM
Logosoft - 2.500 KM
Team Solucije - 2.500 KM
Monet - 2.500 KM
Wirac - 2.000 KM ( Konekcija sranje )

Možeš mi se javiti i na msn imam i dosta predračuna što smo htjeli uzet', ali na kraju je najbolje ovo. :)
http://www.bhtelecom.ba/cjenovnik_akt_pdv0.html :) direktan link bht .. procitaj cijene :)
LinuX je napisao/la:
http://www.bhtelecom.ba/cjenovnik_akt_pdv0.html direktan link bht .. procitaj cijene
Pa nemaju u ponudi dedicated nikako : /

GAZZEL je napisao/la:
Pa nemaju u ponudi dedicated nikako : /

pricamo o mrezi na koju ce ti biti spojen dedicated server :D ... i govorim zasto kod nas nema pro hostinga :) ... kupit cu masine np ali ko ce mi platit net ? 100mb ? :D ...
Evo ja sam na relaciji bosna-srbija,igram i tamo i ovamo,kada udjem na server koji se hostuje kod bosniahosting-a pocinje lag,ping 90 a kad udjem na server kgb hostinga onda mi ping jedva predje preko 15 a cesto je ispod 10. Ako neko hoce da otvori hosting onda mu stvarno treba para da ulozi da to nesto valja,kgb to vec odavno radi i imaju para i ulazu i rezultati se vide,ja bih volio kad bi to i kod nas neko mogao,kad bi imao finanasija,da bude kvalitetno. Mislim da je isto problem sto bosniahosting ima nekakvu zastitu,sta li vec,za igrace iz drugih drzava. Admin sam na jjjkm pub i dm serveru,pub je na kgb hostingu,dm je na bosniahostingu, udjem na pub ping leti uzivanje igrati,a na bosniahostingu je 90+lag... A sto se tice administracije,najveci problem prave cini mi se su oni sto kupe admin,slabo ko od tih sto su kupili ima bas iskustva i onda banuju i zajebavaju igrace koji su profesionalci za njih. Svi mi grijesimo u administraciji,ali iskusni sigurno manje grijese....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.