Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

IG-League Info

409 pregleda · 0 odgovora · otvorena 14.07.2006. u 02:48

Kao prvo, zelio bih istaknuti da sebi dajemo za pravo da ovdje postamo sve informacije o International Gaming League iz razloga sto Gamers.ba hosta oficijelni site lige koji je jos uvijek u izradi, ali ce biti gotov do samog pocetka lige koji je planiran za 24. juli. Ovom prilikom se zelimo zahvaliti Gamers.ba portalu na pomoci u realizovanju lige.

Par prethodnih tema cu povezati ovu jednu i dodati par informacija. Dakle, bilo je rijeci o prijavama za Non-Steam ligu, medjutim na vrijeme smo shvatili da takva liga ne bi mogla proci bez neozbiljnosti i cheatera pa smo odlucili ponistiti prijave ekipa koje nemaju Steam accounte, a sacuvati prijave onih koji posjeduju Steam accounte. Ali, nije samo to promjena u odnosu na prvobitnu zamisao eventualne Non-Steam lige, vec je i porastao broj ozbiljnih ekipa sto je sasvim logicno. Uveli smo limit za prijave ekipa u zemljama koje ce imati svoje predstavnike u IG League, sto ste mogli primijetiti u prethodnoj temi koja se odnosila na ekipe koje su do sada poslale svoje prijave.

Sistem takmicenja

Sto se samog sistema takmicenja tice, bice zastupljena grupna faza nakon koje slijede eliminacioni matchevi, tj. 1/4 finale, 1/2 finale i na kraju veliko finale.

Bice izvuceno 6 grupa, a u svakoj od njih po 5 ekipa.

Svaka grupa ce imati nosioca, tako da je 6 nosilaca, odnosno po jedan iz svake drzave.

Prvoplasirana i drugoplasirana ekipa iz svake grupe automatski prolaze u dalji krug takmicenja, a zbog max. broja prijavljenih ekipa koji iznosi 30, jos 4 najbolje treceplasirane ekipe ce imati cast da im se pridruze.

To bi izgledalo otprilike ovako:

Grupa A Grupa B Grupa C
1. TBA 1. TBA 1. TBA
2. TBA 2. TBA 2. TBA
3. TBA 3. TBA 3. TBA
4. TBA 4. TBA 4. TBA
5. TBA 5. TBA 5. TBA

Grupa D Grupa E Grupa F
1. TBA 1. TBA 1. TBA
2. TBA 2. TBA 2. TBA
3. TBA 3. TBA 3. TBA
4. TBA 4. TBA 4. TBA
5. TBA 5. TBA 5. TBA

Nakon zavrsene grupne faze izvlace se parovi 1/8 finala.

Sada, par rijeci o terminima odigravanja matcheva. Planirano je da se liga zavrsi u roku od mjesec dana, 24. juli - 24. august. Vjerovatno se odmah pitate zasto tako kratko, ali odgovor je dosta jednostavan. To smo uradili samo u korist ucesnika, ne zato sto je nama tako lakse. Naime, skola pocinje 1. ili 4. septembra u zavisnosti od toga gdje je pohadjate, a tada bi se termin za igranje lige zaista tesko mogao naci, uzimajuci u obzir da i admini idu u skolu i nemaju bas toliko vremena za administriranje matcheva.

Matchevi se igraju od ponedjeljka do cetvrtka, cisto iz razloga da bi ucesnici mogli iskoristiti petak i vikend onako kako su to i zamislili.

Tih mjesec dana je ovako isplanirano:

Grupna faza:

24.07. – 25.07. - 1. kolo, de_dust2
26.07. – 27.07. - 2. kolo, de_nuke
31.07. – 01.08. - 3. kolo, de_inferno
02.08. – 03.08 - 4. kolo, de_train
07.08. – 08.08. - 5. kolo, de_cbble

Knockout faza:

09.08. – 10.08. - 1/8 finala, de_dust2 & de_train
14.08. – 15.07. - 1/4 finala, de_inferno & de_cbble
16.08. – 17.08. - 1/2 finala, de_dust2 & de_nuke

23.08. - Grand Final, de_dust2 & de_inferno

Mi se zaista nadamo da ce proci sve po planu, ali i ako ne prodje ne bi nam niko trebao zamjeriti jer ovako nesto organizovati nije nimalo lako. Treba napomenuti da nam je ovo prvi put da organizujemo ligu na ovom nivo-u.

Mislim da vrijedi istaci one ljude koji su zasluzni za pokretanje IG League, da prikupimo sto vise ekipa sa ex-Yu prostora i da ovo bude nesto sto ce se pamtiti.

Dakle,

celer0n ([email uklonjen])
Mario M. 'mandA' ([email uklonjen])
Amer M. 'zuma' ([email uklonjen])
gC (mail not available)

i ja,

Sanjin T. 'shaaQz', koji sam zaduzen za odnose s javnoscu (citaj pisanje najava, vijesti, itd.)

I pored toga sto smo svi mi ujedno i admini, vjerovatno ce biti potrebno jos par admina obzirom da 6 matcheva dnevno nije malo.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.