Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 15 bodova

Štimanje pinga - BiHnet aDSL

203 pregleda · 8 odgovora · otvorena 05.03.2010. u 13:57

hiiiija.

Ovako, zanima me da li je još uvijek moguće podesiti modem da bude što manji ping. Znam da je prije moglo, i radilo je. Već par sedmica pokušavam kod sebe da podesim modem, ali neće nikako. Da li vama radi još ta caka, ili samo meni neće. Modem je paragrim. :O Nedavno sam kod jarana od prve podesio, i smanjio se ping na 30-40, dok je prije bio 70-80.

http://www.gamers.ba/forum/1/59095/-tut-smanjite-lag-/

Tema u coffe shopu zbog prevencije mogućeg spama.

How 2 fix this crap.
Pa radi , samo ostavi cekirano glite i gdmt (isto skoro i ping ti je isti na ova dva nacina) a ostalo po iskljucuj, ja nekad stavim sebi na adsl2+ zato sto pukne konekcija (do njih bude) pa se nemogu preko ova dva spojiti na net.
uglavnom ostavis to cekirano ( glite i gdmt) save, reboot, i cekas 2 3 minute dok ti se nespoji sam na net ili ga ti spojis manualno, uglavnom cekas uvjek 2 il 3 minute da ti se vrati net
tiHASMRt je napisao/la:
Pa radi , samo ostavi cekirano glite i gdmt (isto skoro i ping ti je isti na ova dva nacina) a ostalo po iskljucuj, ja nekad stavim sebi na adsl2+ zato sto pukne konekcija (do njih bude) pa se nemogu preko ova dva spojiti na net.
uglavnom ostavis to cekirano ( glite i gdmt) save, reboot, i cekas 2 3 minute dok ti se nespoji sam na net ili ga ti spojis manualno, uglavnom cekas uvjek 2 il 3 minute da ti se vrati net
Zaboravio sam napomenut.

Uradim ja sve kako treba, ali neće da se upali lampica od ADSL. Blinka samo, neće da 'zavergla'.
je napisao/la:
NE pogresno prvo uzmi iglu pa na modemu sa lijeve strane imas reset pritisni iglom u cuvaj 10-15 sec dok se pogase sve lampice (trebat ce malo duze onda da se upale) i onda odradi sve kako je navedeno u tom tut-u gore..

EDIT: i ne ostavljas cekiranu G.dmt nego samo prvu
je napisao/la:
ne slusaj ovoga sto se tice gdmt, isto ti je fakat ili glite ili gdmt.
sto se tice reboota routera, ja to sve preko stranice radim, znaci odcekiras ostalo, ides dole na submit i poslje toga gore u desnom cosku na save. Izbaci ti postotak reboota , nakon toga vratis se na home, sad cekas malo, par puta stisnes ono dole "connect" i uopred u drugom tabu otvaras google, i nakon 2 ili 3 minute pokusavanja uspostavi se veza i enjoy

Mislim ako zelis vidjeti valjali trebao bi ti ovako DSL status na tabu HOME izgledati

DSL Status: SHOWTIME. G.dmt
Upstream Speed: 384 kbps (Fast)
Downstream Speed: 4096 kbps (Fast)

eh ako je tako, onda samo malo strpljenja i radis ono sto sam ti gore naveo i to ce biti to

Post dobio aplauz od spY

Ma nece, da ga je*es. -.-'

Uzet cu drugi router.

ty
je napisao/la:
Nije do tebe i meni je isto govno, ne mogu pucat'

Jarane, rješavamo mi švabe, samo vidiš isto nam u ritmu skače pink, 86 stanira, stanira, 50 svima isto, opet poraste i sve tako i zijanimo je*em oca
dinoxus je napisao/la:
Nije do tebe i meni je isto govno, ne mogu pucat'

Jarane, rješavamo mi švabe, samo vidiš isto nam u ritmu skače pink, 86 stanira, stanira, 50 svima isto, opet poraste i sve tako i zijanimo je*em oca
Na onom starom modemu bez greške radilo, ovaj novi neće da ga je*eš.
je napisao/la:
Pa ovaj gamers.ba hljeb spama a ti neces da ga banujes !

Post dobio šamar od spY

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.