Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Zaključana Poništeno pitanje 200 bodova

Pomoc / old good events

2.120 pregleda · 29 odgovora · otvorena 02.03.2010. u 21:49

E ovako treba mi sljedeće:

• Treba mi slike, demo-i, o turnirim-a starijim npr. Detonator, Phoenix, ESWC 2005 i 2006 u BIH itd. (npr. Za ESWC ko je bio u organizaciji kako je proteklo, rezultati sve znači, što više turnira) + o uspjesima reprezentacije i klanova na sirem regionu [DETALJNO]
• Treba mi što više o historiji oniline turnira i liga-ma koje su najuspješnije bile, lineup-i, nagrade, znači sve. [DETALJNO]
• Treba mi o historiji Gamers.ba sajta, CS-BIH.NET [DETALJNO]
• Treba mi informacijama o bivšim i sadašnjim klanovima RIP, FAF, OLDIES, PAG, EU4IA, KKA, OOPS, XPNC, LAN WARS [NEC], WNS, VULNERUS, NX, EMP, TRIPLESIXERSI, RESTRICTED, ZLO, GeFORCE, NFK, SOTG, DDD , j5, drugi (što više) [DETALNJO]
• Trebam mi kontakt od svih ovi bivših i sadašnjim klanovima, bivših leadera ili po mogućnosti svih igrača, kontakt na pm Brojevi telefona i msn-ovi [DETALJNO]
• Trebam mi informacija o Logosoftu, Europronetu, Bihnetu i prvim serverima u BIH i ko ih je osnovao i detaljno o serverima [DETALJNO]
• Treba mi o igraonicama nekim zatvorenim, a neke su jos uvijek otvorene npr. Arena (današnji Neon), Gemini, Crack, Elbeg, Enigma, M, Phoenix, Vision, MLT, XoniX, Easy net i druge (također i iz ostalih gradova Mostara, Brčko itd). Koje su prve igraone i ko su bili osnivači, cfg-ovi igraona i takve stvari.
• Trebam informacije o Arnest ''mi0'' Papaj-i, te sve informacija na pm one ce biti vrlo cjenjene.
• Anegdote sa turnira starijih npr. sa ESWC-a, detonatora, phoenixa i drugih turnira.
• Trebaju mi kontakti velikih legendi BH cs scene na PM i o dolazku cs-a u BiH

Nagrade:

• 200-250 Gamers.ba bodova od mene
• 100 Gamers.ba bodova od nere_f
• 200 Gamers.ba bodova od spY-a
• 5 KM Kredita od mene
• Svaka korisna informacija ce biti nagrađena aplauzom

Kazne:
• Svaki post nepotreban post napisan bit ce kažnjen banom na 1 mjesec od strane nere_f + samar

Znači treba mi dosta podataka o bh gaming cs sceni. Treba mi oko 200 stranica podataka koje cu ja probrati i dio izabrati za projekat. [USKORO]
Volio bi da se jave old gameri na pm ili na temu da pri pomognu ovom projektu. Ovaj projekat se radi da bi ova nova generacija znala ko su bile legende CS-a i kako je CS stigao u bh i CS razvitak. Neću post u kojem će biti link od Schulz-ove (Dino) knjige. To sam pročitao treba mi puno opširnije. Znači pretražite čitavu bazu Gamers.ba sajta i dajte korisne podatke i pomozi te ovom projektu. Ako ima ko zainterisovan da pomogne sa bodovima i da za najboljeg člana sajta koji najviše pomogne da ga nagradimo, ne mora da bude velika količina od 50 - 100 bodova. Možda će više članova biti nagrađeno Zavisi od učinka članova. Nagrade su perfektne i zato hocu da vas vidim da se trudite.
Pomozi te projektu (ABD ovaj projekat ce se odstampati).
Et toliko od mene sad na posao.

Tema odobrena od Administracije.
Temu prati citava Administracija.

Ako moze tema u sticky i zanimljive da se procita neki zaboravljeni događaji iz HISTORIJE BH CS SCENE.
d0sT4_org je napisao/la:
hvala i tebi nera i amiru hajde pokreni ove starije da napisu nes ili da stave sa turnira demo-e i slike i takve stvari da mi napisu o svojim bivsim klanovima
imam ja..... samo da upload uradimm... sa turnira iz Gračanice ....
d0sTiNh0 je napisao/la:
hvala i tebi nera i amiru hajde pokreni ove starije da napisu nes ili da stave sa turnira demo-e i slike i takve stvari da mi napisu o svojim bivsim klanovima
Ne treba to amiru,bolje amir :D ... hajde samo mi molim te posalji svoj mail na PM pa da te dodam veceras i da rijesimo to.

Malo je teze ove starije pokrenuti,ili rade,ili se ozenili,ili studiraju ...

Hvala vam puno,takodjer nera_f i tebi jedno veliko hvala !

Post dobio aplauz od nera_f

darkman4mio je napisao/la:
Oldiese su osnovali simson i rahmteli mio, sto se tice ESWC-a 2005 ja sam bio u organizaciji.Dobili racunare iz internet centra sa Vojnickog polja( ne znam koji internet centar).
Pored mene u organizaciji bio je citav MSP klan, zuma, manda, sanjo(shaqz) i flay.tu je bilo josh par momaka iz Banja Luke i iz Mostara.Neam vremena da ti sve sada napisem sto se tice organizacije ESWC-a to cu veceras.

P.S. onaj je zaboravio da doda da sam i ja igrao za oldies i da doda klan MSP i josh park klanova . dodat cu ja i slika sa turnira samo da nadjem na racunaru. Napisat cu o rahmetli mio-ju

sto se tice rahmteli arnesta, momak bio dobar ko hljeb.Kuci mu je bila kriza nije se imalo para.Zivio je sa bratom, mamom i bakom. Prije nego sto je umro oni romi su mu zapalili baku u Hrasnom ispred zgrade.Pusio je previse na kraju je obolio od plucne embolije i od toga preminuo.
evo nekih slika sa sahrane http://www.gamers.ba/forum/10/21617/slike-sa-sahrane-arnesta-papaja/

Vako sto se tice ESWC-a imali smo stvano kante od racunara, loshe kofiguracije + svi su imali nekakve klijente( zastite i josh nekih gluposti).Ja sam ucestvovao u organizaciji i bio sam sudija.Glavni sponzor nam je bio red bull.tada su licencu imao neki leek iz beograda.

Organizirat se nije nikako moglo bolje zato sto smo racunare dobili veoma kasno i tesko smo ih umrezavali.Konfiguracije su bile veoma loshe za igranje cs-a dok su te iste prolazile za war3.Doslo je mnogo klanova iz citave Bosne za cs, dok su za war3 samo iz sarajeva bili( barem ja mislim tako).Bilo je svih uzrasta od 9 godina pa do 25.Bladehood je stojao na vratima sa nekom sipkom i nikome nije dao da udje.Mi sto smo organizirali , bili smo veoma umorni , neispavani( pili smo samo red bull) i na kofeinu.

Treba spomenuti neke old school klanove kao sto su nbk,ddd,msp,nx,closer,
mozes napisati lineupe za nbk ddd msp closer i od onih gore mojih navedeni a da nisu copy sa neki stranica kao sto je onaj lik nego iz glave

hvala xd
d0sTiNh0 je napisao/la:
mozes napisati lineupe za nbk ddd msp closer i od onih gore mojih navedeni a da nisu copy sa neki stranica kao sto je onaj lik nego iz glave

hvala xd
Closer 2005-te:
Vilenjak
Rev.
overlord
skrbae
rudi

uh davno je to bilo 

Ovde bi nesto mogao napisati trapo ili neko iz stare garde iZ BL :)
GL 9-)

moj info stize

Evo za turnir u BL organizovan od strane BOB-a "brane i kompany"
2004/2005

OVo su bile prijave :)
ovako! Pravimo turnir u Bob igraonici 27.11.2005!
Na temu stavljajte samo prijave i nemojte se prepucavati molim vas!
Uplate do 25.11.2005 najkasnije!!!
Ocekujemo kka,tac,gc,Laktase,Gradisku,NbK?,ss,c.team?.

Turnir ce 100% biti 27.11.2005.
Uplate ce se vrsiti do 25.11.2005.
Ekipe koje nisu iz Banja Luke mogu donijeti pare na dan turnira! (Mostar, Gradiska, Sarajevo ...)
Mape de_dust2,de_inferno,de_cpl_mill,de_nuke,de_train!
Pravila tura ce te kasnije dobiti!
Eto!

Evo satnica i rez
8-9 BoB vs SS 16:03
9-10 BoB vs swat 16:03
10-11 SS vs Rflx 16:08
11-12 SS vs swat 16:00
12-13 swat vs Rflx 04:16
13-14 BoB vs Rflx 16:01

14-15 kka vs Gradiska 16:12
15-16 kka vs Chelsea 16:02
16-17 Gradiska vs 8 16:06
17-18 Gradiska vs Chelsea 16:03
18-19 Chelsea vs 8 16:07
19-20 kka vs 8 16:03

Prvo polufinale: Gradiska vs BoB 16:09 (de_cpl_mill)
Drugo polufinale: kka vs SS 16:07 (de_nuke)

GRAND FINALS:

kka vs mTk 16:10

svaka cast kka!

locco uzo 300 kermica

Ovo je sada tur iz Arene
12.01.04 bice odrzan turnir za banjalucke i ekipe iz okolnih gradova (Prijedor,Gradiska,Prnjavor,Trn).
Turnir ce se odrzati u igraonici "Arena",igrace se na dva sprata,a nacin igranja bice objavljen za dan,dva.
-Od mapa se igra : de_dust2,nuke,inferno,cbble,train,cpl_mill

grupa 1 *de_inferno*
c-team>tAc
c-team>KkA (16:3)
c-team>termnal
KkA>terminal (16:9)
KkA>tAc (16:4)
tAc>terminal
u w/l prosli c-team i kka

grupa 2 *de_nuke*
TtK>decaased
winers1 *de_train*
KkA>TtK 16:13
c-team>decaased
losers *de_cpl_mill*
decaased>TtK
winers finale *de_nuke*
KkA>c-team 16:8
cons finale de_???(dust2?)
c-team>decaased (ownage by stripKo)

finale (the killer mec) *de_dust2*
KkA vs c.team (8:7,7:8,3:0,1:2) 19:17
mi prvi t, u produzetcima prvo ct

1)KkA(kekec, elite, ig0r, zizibr, carref0ur)
2)c-team(lukessen, leo, lekru, cave, koja)
3)decaased(spllinter, brane, mica, goca, stripko)
4)TtK (bog, sal3, destroyer, uruk, dethecus)

Dok skontam zizi-ja i reaktor ... Ili neka neko ostali napise
8-)

darkman4mio je napisao/la:
Oldiese su osnovali simson i rahmteli mio, sto se tice ESWC-a 2005 ja sam bio u organizaciji.Dobili racunare iz internet centra sa Vojnickog polja( ne znam koji internet centar).
Pored mene u organizaciji bio je citav MSP klan, zuma, manda, sanjo(shaqz) i flay.tu je bilo josh par momaka iz Banja Luke i iz Mostara.Neam vremena da ti sve sada napisem sto se tice organizacije ESWC-a to cu veceras.

P.S. onaj je zaboravio da doda da sam i ja igrao za oldies i da doda klan MSP i josh park klanova . dodat cu ja i slika sa turnira samo da nadjem na racunaru. Napisat cu o rahmetli mio-ju

sto se tice rahmteli arnesta, momak bio dobar ko hljeb.Kuci mu je bila kriza nije se imalo para.Zivio je sa bratom, mamom i bakom. Prije nego sto je umro oni romi su mu zapalili baku u Hrasnom ispred zgrade.Pusio je previse na kraju je obolio od plucne embolije i od toga preminuo.
evo nekih slika sa sahrane http://www.gamers.ba/forum/10/21617/slike-sa-sahrane-arnesta-papaja/

Vako sto se tice ESWC-a imali smo stvano kante od racunara, loshe kofiguracije + svi su imali nekakve klijente( zastite i josh nekih gluposti).Ja sam ucestvovao u organizaciji i bio sam sudija.Glavni sponzor nam je bio red bull.tada su licencu imao neki leek iz beograda.

Organizirat se nije nikako moglo bolje zato sto smo racunare dobili veoma kasno i tesko smo ih umrezavali.Konfiguracije su bile veoma loshe za igranje cs-a dok su te iste prolazile za war3.Doslo je mnogo klanova iz citave Bosne za cs, dok su za war3 samo iz sarajeva bili( barem ja mislim tako).Bilo je svih uzrasta od 9 godina pa do 25.Bladehood je stojao na vratima sa nekom sipkom i nikome nije dao da udje.Mi sto smo organizirali , bili smo veoma umorni , neispavani( pili smo samo red bull) i na kofeinu.

Treba spomenuti neke old school klanove kao sto su nbk,ddd,msp,nx,closer,
haahah :D

Da, racunari su bili sa Vojnickog Polja, tacnije iz internet cluba Vision. Fazon je bio u tome sto nismo imali dovoljno racunara ili Zeko nesto nije htio dati neke iz neon-a. Nesjecam se tacno, uglavnom smo Ado,Mirza i ja sa momcima iz Beograda (Vuk i jos jedan, nesjecam mu se imena) snasli nekako za te racunare, znaci dosli su odma to jutro kada je poceo ESWC i zato i ti glupi
klijenti :D:D na kojima je pisao VISION hhaha..
strasno kad se sjetim..
kasnije je jos bilo problema, jel je iz pola racunara pokradeni hdd-ovi,grafike.. itd.

sve u svemu, pravi BH turnir, j**i ga 9-)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.