Evo i ja odluci nesto korsino da uradim ! Rijece je o programiranju trenutno se radi o c++ ...
P evo da pocnemo ovdje imam 30 uradenih zadataka
(Uradeni zadaci) koji rade pocetnici na ovom programu...
Znaci ovi su glavni zadaci i kad krenete raditi u c++ ovo ce vam biti potrebno.
Eh sad sta vam je potrebno za programiranje...
Program:
Skini program
I sad prvi korak otvorite program i da bi poceli sa novom radnom povrsinom potrebno je da idete na (FILE)--(NEW)--(Source File)
Ili lakse da se nezezate odma da stisnete ctrl+N
Slika:

E sad cu uradit postupak jednog zadatka....kako to treba da izgleda
--Zadatak glasi "Napisati program za ispisanjvanje parnih i neparnih brojeva"--
---------------------------------------------------------------------------------
Uvjek kod ovih jednostavnih zadataka pocetak je isti i on izgleda ovako
#include<iostream>
using namespace std;
main () {
Znaci svaki zadataka bez da u njemu ima operacije korijenovanje i sl pocinju na gore navedeni nacin...
-------------------------------------------------------------------------------------
E glavni dio zadatka se radi ovako sada cu ga samo ispisat a poslije cu obrazlozit
int x;
cout<<"Unesi jedan broj";
cin>>x;
if (x%2==1){cout<<"Broj nije paran"<<endl;} else {cout<<"Broj je paran"<<endl;}
---------------------------------------------------------------------------------
I zavrsni dio je uvjek isti a izgleda ovako...
system ("pause");
return 0;
}
Zatim pritisnete "F9" i pokrenete program
VAko izgleda uraden program.

i kad unesete neki broj evo ja cu unjeti broj "3"

Obrazlozenje
1.Uvodni dio-Napomeno sam da se uvodni dio u laksi zadataka uvjek pise isto pa tako sada necu pisati kako jos moze biti dosta za pocetak vako
2. glavni dio- e ovo je najtezi dio
--int-- sluzi za definisanje cjelobrojnog tipa i on moze primiti veci broj bajt-a....
--cout-- omogucava sve sto zelimo napisati na zaslonu monitora znaci kad napises " cout<<"Prvi program u c++";" na monitoru ce samo pisati Prvi program u c++.
--cin-- sluzi za definisanje ...
--if-- koristi se kod rjesavanja slozenij problema i kad imamo vise od jednog moguceg rjesenja...
--else-- sluzi kad imamo dva moguca rijesenja odnosno kad imamo vise uslova...
Znaci upisali smo int sa naredbom <<<< "cout<<" smo unjeli stace nam pisati na monitoru<<<<
sa naredbom "cin" smo ga definisali<<<< sa naredbom "if i else" smo unjeli 2 moguca postupka i ako je paran broj
na monitoru ce ispisat tako ako nije ispisat ce da je nepraran <<
3. Zavrsni dio je uvjek isti
system ("pause");
return 0;
}
VODIC by: pompeY
P evo da pocnemo ovdje imam 30 uradenih zadataka
(Uradeni zadaci) koji rade pocetnici na ovom programu...
Znaci ovi su glavni zadaci i kad krenete raditi u c++ ovo ce vam biti potrebno.
Eh sad sta vam je potrebno za programiranje...
Program:
Skini program
I sad prvi korak otvorite program i da bi poceli sa novom radnom povrsinom potrebno je da idete na (FILE)--(NEW)--(Source File)
Ili lakse da se nezezate odma da stisnete ctrl+N
Slika:

E sad cu uradit postupak jednog zadatka....kako to treba da izgleda
--Zadatak glasi "Napisati program za ispisanjvanje parnih i neparnih brojeva"--
Uvjek kod ovih jednostavnih zadataka pocetak je isti i on izgleda ovako
#include<iostream>
using namespace std;
main () {
Znaci svaki zadataka bez da u njemu ima operacije korijenovanje i sl pocinju na gore navedeni nacin...
-------------------------------------------------------------------------------------
E glavni dio zadatka se radi ovako sada cu ga samo ispisat a poslije cu obrazlozit
int x;
cout<<"Unesi jedan broj";
cin>>x;
if (x%2==1){cout<<"Broj nije paran"<<endl;} else {cout<<"Broj je paran"<<endl;}
I zavrsni dio je uvjek isti a izgleda ovako...
system ("pause");
return 0;
}
Zatim pritisnete "F9" i pokrenete program
VAko izgleda uraden program.

i kad unesete neki broj evo ja cu unjeti broj "3"

Obrazlozenje
1.Uvodni dio-Napomeno sam da se uvodni dio u laksi zadataka uvjek pise isto pa tako sada necu pisati kako jos moze biti dosta za pocetak vako
2. glavni dio- e ovo je najtezi dio
--int-- sluzi za definisanje cjelobrojnog tipa i on moze primiti veci broj bajt-a....
--cout-- omogucava sve sto zelimo napisati na zaslonu monitora znaci kad napises " cout<<"Prvi program u c++";" na monitoru ce samo pisati Prvi program u c++.
--cin-- sluzi za definisanje ...
--if-- koristi se kod rjesavanja slozenij problema i kad imamo vise od jednog moguceg rjesenja...
--else-- sluzi kad imamo dva moguca rijesenja odnosno kad imamo vise uslova...
Znaci upisali smo int sa naredbom <<<< "cout<<" smo unjeli stace nam pisati na monitoru<<<<
sa naredbom "cin" smo ga definisali<<<< sa naredbom "if i else" smo unjeli 2 moguca postupka i ako je paran broj
na monitoru ce ispisat tako ako nije ispisat ce da je nepraran <<
3. Zavrsni dio je uvjek isti
system ("pause");
return 0;
}
VODIC by: pompeY

kad se sjetim Pascala.... grrrr
vjeruj kad od pocetka sve fino objasnis onda puno bolje nauce