Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[TUT] KDX download and install !

223 pregleda · 17 odgovora · otvorena 21.11.2009. u 20:54

Pokušaću da u što kraćim crtama, za one koji neznaju, objasniti kako da skinu i koriste KDX !

Pa da počnemo ! xD

KDX client je client kao multi pogram u kojem mozete koristiti chat,skidati razne filmove,igrice,xxx filmove,slike,muziku,dokumente itd, ali i vi da upload neke svoje fajlove !

Pristup serveru je omogucen zahvaljujuci KDX Client Serveru , da bi ste pristupili potreban je KDX Client pogram (Program je "portable" , sto znaci da se ne instalira vec se diretkno pokrece )

Izaberete jedan od download linkova :

1. Rapidshare
http://rapidshare.com/files/270885192/Jedite_kod_Joa_KDX.rar

2. Speedyshare
http://www.speedyshare.com/945212837.html

3. Filefactory
http://www.filefactory.com/file/aga7d19/n/Jedite_kod_Joa_KDX.rar

"Extract-ujte" datetoku i pokrenite KDX Client

Preporuka : Datoteku "extract-ujte" na disk na kojem ima vise slobodnog prostora , razlog ovome je taj da KDX , skinuti sadrzaj pohranjuje u folder u kojem se nalazi

Jedite kod Joa team je prepravio KDX datoteku te dodao par funkcija kako bi olaksali pristup KDX Serveru.
Nakon pokretanja , pojaviti ce se "adress book" u kojem cete imati dvije opcije , HS Korisnici i Korisnici sto nisu HS , izaberite HS korisnici ukoiko posjedujete Hs-Hkb konekciju ili izaberite Korisnici sto nisu HS ukoliko ne posjedujete Hs-Hkb konekciju .

Pojaviti ce se chat kojem pristup imaju i HS Korisnici i Korisnici sto nisu HS.

Upload/Download

Napomena : Sav download/upload se obracunava korisnicima koji nemaju Hs-Hkb konekciju , dok Hs-Hkb korisnici mogu skidati s tim da se download/upload ne obracunava.

Otvorite glavni meni KDX-a , zatim "File Browser" te "Uploads" , pronadzite file koji zelite skinuti i dvostruki klik ce pokrenuti download , file ce se spasiti u folder "downloads" koji se nalazi u folderu u kojem ste "extract-ovali" KDX . Upload ce te pokrenuti tako sto ce te navigovati kad zeljenom folderu na KDX Serveru , Desni klik -> Upload into... , te izaberite datoteku ili file.

Chat Komande

Da bi ste promjenili nick kucajte "/n Svoj nick" (bez navodnika)

Da bi ste promjenili opis kucajte "/d Opis" (bez navodnika)

Hint : Ukucajte /transi da bi boja pozadine vasegprofila postala tamnija i krecuci se lijevo postajala svjetlija

Pozadina profila bez komande /transi :

transi

Pozadina profila s komandom /transi :

transi

Kako staviti avatar ?

Skinite ili napravite svoj avatar , zatim otvorite ga u paintu ili drugom photo editoru

Pratite slike :

paint

paint1

settings

settings2

Ne mogu pristupit ?

Razloga postoji mnogo , medzutim mi cemo navesti najcesce razloge zbog kojih ne mozete pristupiti serveru
Firewall/AntiVirus

Iskljucite firewall/Antivirus i probajte se konektovati na server, ukoliko je konektovanje uspjesno , Firewall/Antivirus su ti koji ne dopustaju pristup
Router

Ukoliko posjedujete router pristup server ce biti nemoguc , ukoliko ne promjenite sljedece stavke :

Otvorite glavni meni routera tako sto cete ukucati IP routera u browser

Deafult IP (Nije isti za sve routere) : 192.168.10.1

Username /Password (Nije isti za sve routere) : admin/admin

Zatim iskljucite opciju automatsko konektovanje, tako sto cete "Connection Type" staviti na "HCP", i stavite "HCP Static : Disable

Zatim iskljucite kabal koji ide u "Wan" port i stavite ga u jedan od LAN portova, zatim iskljucite router /modem i ponovo upalite, kreirajte konekciju preko XP Wizarda
IP Confilct

Pratite korake : Start->connect to ->Show all connections

Desni klik na "Local area network" , status te properties

Izaberite "internet protocol TCP/IP" i properties

Sve postavite da se automatski dodjeljuje , tj izaberite "Obtain IP Automaticly"

"Obtain DNS Server Automaticly"

Napomena

Nekada jednostavno dode do greske izmedu provajdera(HS) i vaseg racunara u dodjeljivanju IP-a , zbog kojeg ne mozete pristupit , ovo cete popraviti tako sto cete iskljuciti modem iz struje te ponovo ukljuciti

--------------------------------------------------------------------------------------------

TUT nije by me nego je c/p sa njihove stranice tako da se nadam da neće biti nekih problema i nadam se da će samo poslužiti pojedinima !

8-)
Ja sve fino odradim i kad odem na HS korisnici pise :

Invalid network adress

Ko pomogne dobije 2 km kredita
Funkcijonise li ovo samo na hs ili moze i logosoft ???

btw. Extra tut pravo 10ka za trud ;)
bmx je napisao/la:
Funkcijonise li ovo samo na hs ili moze i logosoft

btw. Extra tut pravo 10ka za trud
Ja mislim da moze i za korisnike koji nisu HS ima ta opcija korisnici koji nisu HS ja imam elob i moze mi !

Hvala ! 8-)
bmx je napisao/la:
Funkcijonise li ovo samo na hs ili moze i logosoft

btw. Extra tut pravo 10ka za trud
Kad instaliraš i tovoriš KDX piše HS ili Non HS korisnici , ti odi na Korisnike koji NISU HS , ali se broji u limit.
Booba je napisao/la:
Ja mislim da moze i za korisnike koji nisu HS ima ta opcija korisnici koji nisu HS ja imam elob i moze mi !

Hvala ! 9-)
HVALA BRATEEEE HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA :D

Radi cak i na logosoftu.. prije sam imao drugi kdx i nije mi radio na logosoftu, a ovaj radi :D

Hvala ti kume svaka ti cast :D
bmx je napisao/la:
HVALA BRATEEEE HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA HVALA

Radi cak i na logosoftu.. prije sam imao drugi kdx i nije mi radio na logosoftu, a ovaj radi

Hvala ti kume svaka ti cast
Nema na cemu ! 8-)
KRYSTAL je napisao/la:
Kad instaliraš i tovoriš KDX piše HS ili Non HS korisnici , ti odi na Korisnike koji NISU HS , ali se broji u limit.
Ja na logosoftovoj free zonu imam 80GB mjesecnog limita.. more mi racunat koliko hoce :D
bmx je napisao/la:
Ja na logosoftovoj free zonu imam 80GB mjesecnog limita.. more mi racunat koliko hoce
Ne broji ti se u limit freezone, nego u "normalni" limit ...
Booba je napisao/la:
Nema na cemu ! 9-)
http://pokit.etf.ba/upload/?pokit22d0c530efd7037118d2011a68444823.png

Ipak nece da skida xD
bmx je napisao/la:
http://pokit.etf.ba/upload/?pokit22d0c530efd7037118d2011a68444823.png

Ipak nece da skida xD
Pokusaj da izbrises sve downloade da ostane samo taj razvuci prozor i vidi koliko ih ima ! Ako ne uspije izadji i udji u KDX meni to pomaze uvijek !
Ja bi ti sad dao aplauz da sam admin/mod samo zato sto si bio iskren i sto si jedan od rjetkih koji napisu da je copy paste.Sto nisi od onih sto ne znaju koristit tut a lafo sami ga sastavljaju.
Moze na Korisnici Koji nisu Hs, ali ne moze na korisnici koji su HS...
Lol, hs mi konekcija, resetovo modem 35x puta ... Lal ... Ne radi ...
I sto ce mi sad freezona kad ne moze da skidam bez trosenja limita
Znal ko kako da popravim
Ne mozete se konektovati ukoliko vam je sada samo konektovanje konekcije omoguceno , radimo na tome
Booba je napisao/la:

Hvala ! 8-)
ja al ti se limit skida
Sve sam to uradio ali mi se pojavio Error gdje pise "Invalid network address...kako to rijesiti ???

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.