Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[GAMERS.ba]Stanje?

1.597 pregleda · 49 odgovora · otvorena 01.09.2011. u 20:05

Dobro veče poštovani gameri.

Na ovoj će temi biti uvaženo samo vaše mišljenje. Mnogo toga se izdešavalo na ovom sajtu. Događaj koji je najviše šokirao membere je odlazak bivšeg koordinatora riddla. Ko ne zna o čemu je riječ: http://www.gamers.ba/forum/9/139310/riddle-s-g-bye-/. Svašta je rečeno na ovoj temi o tome mi nećemo raspravljati. Nakon toga sadašnji koordinator vlex je postavio svoju temu kao odgovor na riddle-ovu. Za sve one koji također nisu vidjeli ni ovu temu: //www.gamers.ba/forum/9/139320/by-vlex/. Ni komentare sa ove teme nećemo uzimati u obzir, jer svi znamo šta čovjek može uraditi u trenutku slabosti i bijesa. Mene zanima to koliko se od tada stanje promjenilo do sad. Da me neko pogrešno ne razumije ne zbog riddle-ovog odlazaka nego zbog rada čitave administracije i doveđenja novih ljudi na te pozicije. Šta je to po vama napredovalo, šta unazadovalo??? Po meni sajt je punom parom krenuo na bolje. Fixani su razni bugove scripte zaustavljene, pomisliš u sebi da na takvom gamerskom sajtu želiš biti član. I da tako je GAMERS.ba je strahovito napredovao [bar po meni]. Nermin svaka čast momku na kodiranju. Vlexu svaka čast na izabiru svojih "radnika" i svaka čast na vođenju ovakvog sitea. Svaka čast i Ashu i Werti koji su uvijek tu kad treba pomoći. Svaka čast Stoki koji je uvijek tu i skiletu koji će uvijek pomoći i prenjeti znanje na nekoga. Neki će shvatiti ovo kao ulizivanje [al' boli me briga] svaka čast i megamixu. Mnogi od vas su se da tako kažem posrali na one dvije teme gore oko vijesti, a vidite sada??? Ja iskren da budem mislio sam da će biti blag oko grešaka, ali kad sam vidio kako hladno odbija vijesti pokajao sam se zbog mišljenja. Svaka čast svim modovima na trudu i zalaganju. Ovo je moje mišljenje. Također moje mišljenje je i to da bi vlex i riddle bili odličan tandem kao dva koordinatora ovog sajta ali šta je tu je. Ovdje možete vidjeti samo čestitke ali to je tako sajt malo je reći da je krenuo nabolje. Od mene samo nastavite raditi a mi ćemo vas podržavati. Sada da čujem vaša mišljenja i molim vas da budete iskreni neće vam niko ništa uraditi ako iznesete svoje mišljenje. ♥ GAMERS.ba 

P.S. Tema je odobrena od megamix-a.
Po mom misljenju nedostaje malo ozbiljnije raje u administraciji.. Jbg, fale i riddle i nera i ostali.. Ali tako je kako je, samovoljno su napustili svoje pozicije.. U potpunosti ih razumijem, 100x mi je doslo na napravim isto, ali nisam, vjerovatno zbog toga sto ste me upravo vi memberi stavili na ovu poziciju, kao i na globala koji mi je skinut bez razloga..

Bio sam skeptican kad se sve to izdesavalo, mislio sam da nece izaci na dobro, i onda se pojavio Nermin, decko za kojeg nikad prije nisam cuo i napravio haos sa inovacijama.. Na funkciju globala dolazi megamix koji me pozitivno iznenadio, mozda najvise od svih membera ikad na site-u.. Veliki plus za ovaj site je njegovo imenovanje za globala.. Takodjer skile je izabran za globala, ista prica kao za megamixa.. Sve su to mladji narastaji, a evo sada kontam mozda je i vrijeme da site "preuzmu" u potpunosti mladji ljudi, jer ima par normalnih na ovom site-u.. Ostale moderatore ne bih da komentarisem, jer ih niti znam niti pratim njihov rad.. Po mom misljenju, previse neozbiljne djecurlije, ali eto 

Zakljucak: kada su se desile promjene, mislio sam da ce site izgubiti mnogo.. I jeste, a to mnogo su memberi koji su uveliko obiljezilii ovaj site.. Medjutim, kada sam rekaoda bi mogli izgubiti mnogo, mislio sam na mnogo vise, a to se nije dogodilo.. Gamers je cak i napredovao.. Mislim da ce GAMERS biti, a sve drugo ce proci.. Nekako se tako pokazalo od samog pocetka..
Da, Gamers ide u svakom pogledu naprijed.
Žao mije je što je riddle otišao,bio je legenda ovog sajta,ali eto.
- Nermin je uradio puno posla u malo vremena,svaka mu čast.
- Vlexinho dobar odabir suradnika.
- skile jako dobar global,uvijek će pomoći.

Uglavnom sve 5.Još malo da se srede G.ba serveri,da se razvije Gather sistem.

poz 

Edit : i da megamix - Živi dokaz da godine nisu mjerilo znanja!
Techeran je napisao/la:
Da, Gamers ide u svakom pogledu naprijed.
Žao mije je što je riddle otišao,bio je legenda ovog sajta,ali eto.
- Nermin je uradio puno posla u malo vremena,svaka mu čast.
- Vlexinho dobar odabir suradnika.
- skile jako dobar global,uvijek će pomoći.

Uglavnom sve 5.Još malo da se srede G.ba serveri,da se razvije Gather sistem.

poz 

Edit : i da megamix - Živi dokaz da godine nisu mjerilo znanja!
Maloprije sam vlexa pitao da mi on odobri i rekao je da nema vremena kodira gather, pa uskoro ćemo opet i gathera igrati ovdje. =D
Ja cu samo baciti komentar na vijesti. Od do sada napisanih oko 15 vijest naravno nijedna nije prihvaćena jer tu je reavnez cija se svaka vijest mora prihvatiti a za tuđi trud taj koji je odgovoran za vijesti ne mari izgleda. Izgleda da je to vec postalo tradicija samo od određenih osoba prihvataju se vijesti, za pojedince nekog boli kita. Fino.
sta da ti kazem OK je stranica ko sto je uvijek i bila ha ya,nece nikad biti neki HIT i da je ono gdje neces bit regan na gamers heheh. OK je i prilicno su posteni admini,bananu rijetko popusim al vala i sa razlogom nekad bi cak trebao i prije banankaru dobit al et nekad ne vide ljudi tu vulgarnost il nekad malo i zatvore oci 9-)
zaista dosta bugova rijeseno al to bi se trebalo da podrazumijeva a ne da hvalimo koliko je popravljeno,trebalo je oduvijek tako i bit :/ i uvijek moze bolje naravno ima jos dosta toga sto se moze ispravit ili dodat i malo vise dopustit NE premium userima npr kao slike u galerijama cuj limit 6 :S kakav limit i ku**c za slike u galerijama xD
Ja ne znam koja je gamerska stranica na BALKANU bolja od gamersa. Fakat palac gore keep it up guys.:D;D;)
Ovdje samo Nermin radi svoj posao kako treba,a vama global modovi svaka čast :)
Mnogi misle da je dobro sto su otisli nera, riddle i ostali i da sada gamers ide na bolje, jer kao sto znamo bilo je puno svadja izmedju nere i vlexa.

Takodjer, nedostaje strogoce u administraciji.
Svi znate da je nera banovo za sta je stigo.
Svi su mislili da ce gamers propasti otkako je otisla stara administracija, ali sadasnja iz dana u dan pokazuje suprotno.

Skoro svi bagovi su popravljeni (primjetio sam jedan s vremenom u guestbooku da nije popravljen). Eto radi se i na gatheru i na svemu.

Uglavnom gamers ide na bolje na odnosu onoga sto je bio prije pola godine. Svaki dan svadje, ovaj odlazi onaj odlazi.

Naravno da mi je krivo sto je otisla stara administracija, ali boze moj. Gamers ide na bolje i to je bitno.

Jos ima tu nekih veza i vezica, stela i stelica, i to bih volio da se ukine, ali boze moj, sta je tu je. Valjda ce na vrijeme vidjeti da to steti ovom portalu.

Sve u svemu, stanje je mnogo bolje nego sto je bilo do nedavno.
@lnx - ReaveNz je novinar, ali to nema nikakve veze, i ne mora značit da se samo moje vijesti prihvataju. Da aktivnije pratiš, vidio bi da SIMBAz prejako piše vijesti, koji bi uskoro trebao biti GAMERS.ba novinar. Tu je takođe farystr0n, koji piše vijesti bolje od svakog na sajtu, a i _bela_ je tu, ali ne neaktivan zbog problema sa školom.

Dalje,

Da ne zapitkujete više šta je sa nerminom, sve je uredu. MIslite da bi mu vLex ostavio status da je banovan? Ne brinite, nermin vas posmatra. 

Što se tiče situacije na GAMERSu, zadovoljan sam, mada ima malo neaktivnih moderatora. Nadam se da će se to ubrzo riješit.

Očekujem ubrzo gather, valjda će se konačno završiti.

btw. Prvi put preko teme čestitam skiletu na global moderatoru, zaslužio je. 

Ukoliko imate neke primjedbe na mene > PM !

E: ReaveNz ne piše više aktivno vijesti, ali radi na nekom projektu, tako da očekujte inovacije 
Treba zavrsiti nesto sto je obecano i neaktivne moderatore ili upozorit ili im skinuti status i dati nekome tko bi tome posvetio vise vremena. Malo boljeg rada u administraciji i bit ce sve dobro.
GAMERS BA kao portal, zasigurno mogu reći da nije u fazi stagniranja, nego da ide boljim putem. Kako mi je žao što je riddle kojeg nisam pretjerano poznavao otišao, i reLe koji je bio jedan od vrsnih moderatora ovdje, a usudim se i reći ponajbolji pored stoke i nere, ipak tu je i novi moderator megamix kojeg svakako moram pohvaliti u svakom vidu.

Što se mene tiče, riddle, reLo i nera_f su donijeli mudru odluku odlazeći sa ovog sajta, a evo da objasnim zašto. Admin koji se maximum trudi, ulaže, daje svoj napor jeste Nermin kojeg moram sad pohvaliti i izravno reći da je najbolji u toj kategoriji.

Što se drugih tiče, mnogo je korisnika kako otišlo tako i došlo na ovaj portal, a većina ih je napustila upravo zbog dešavanja na ovom portalu.

Nakon što sam nebrojeno puta pitao POSTOJI LI MODERATOR UOPĆE U PODFORUMU OSTALE IGRE odgovor još nisam dobio, niti ću dobiti.

Sad onaj isti admin kojeg sam pitao, a on će znati, mada ne vjerujem jer ne čita poruke koje mu šalju korisnici "niže klase" nek mi makar ovdje odgovori.

Da odma kažem, ja ne tražim moderatora, niti nemam namjeru, al' makar nek' neki normalan dođe na tu poziciju, a ovim putem ću imenovati TitaniuM-a.

Momak je prije svega zreo za svoje godine, a ima široko znanje u pogledu gaminga. Da li postoji neko bolji, ne znam.

Ovo je moje mišljenje, i zamolio bi da me ne citiraju, nego da sve što imaju da podjele samnom kažu u GB i PM .

Ovaj portal sa nazivom GAMERS.BA je sve samo ne gamerski, a zašto ?

ZATO ŠTO FALI DISKUSIJA VEZANIH ZA GAMING, DISKUSIJA VEZANIH ZA IGRE, DISKUSIJA KOJE BI BILE ADEKVATNE ZA OVAJ FORUM !

A gdje su te diskusije ?

Što je najvažnije gdje je adekvatan podforum za gaming ? Kad GAMERS BA bude imao ovaj podforum zajedno sa vrhunskim moderatorom, onda će ovaj portal biti gamerski, do tad ...

EDIT : Da pohvalim skileta kao globala, megamixa, a ponajviše faryst0na, momak je zaslužio tu poziciju više nego iko na ovom portalu. 

Toliko od mene, pozdrav. 
lnx je napisao/la:
Ja cu samo baciti komentar na vijesti. Od do sada napisanih oko 15 vijest naravno nijedna nije prihvaćena jer tu je reavnez cija se svaka vijest mora prihvatiti a za tuđi trud taj koji je odgovoran za vijesti ne mari izgleda. Izgleda da je to vec postalo tradicija samo od određenih osoba prihvataju se vijesti, za pojedince nekog boli kita. Fino.
Kada prestaneš pisati sa HLTV sajta, odakle svako piše, vijesti će ti biti prihvaćene. Jednostavno dobijem 3 iste vijesti, na istu tematiku, a određeni članovi pišu za klasu bolje od tebe. Nemoj se uvrijediti, ali takva je istina. SIMBAz i ReaveNz pišu sa HLTV-a, i pišu odlične vijesit. Jednostavno im trenutno ne možeš parirati. Ako želiš, poslat ću ti na inbox par stranica odakle možeš pisati vijesti, da se uvježbaš. Na tebi je.

@topic;

Ako uporediš sadašnji G.ba sa onim prije par mjeseci, ili prije par godina, ne bi znao da li je to ista stranica ili ne. Želim čestitati Nerminu i Vlexu, kao momcima koji polahko i sigurno utiru put Gamersu da ispuni očekivanja svojeg prethodno napisanog zvanja - "najvećeg gaming sajta na Balkanu". Svašta se uradilo; milion bugova ispravljeno, hiljade noviteta napravljeno, slike dana su napokon dovedene u red kao i vijesti, a trenutno se radi na povećanju, proširivanju, tj. bogaćenju sajta gaming sadržajem. Bit će novosti oko toga, ne brinite se.

Da pređem na članova - bez vas ništa od ovoga ne bi bilo. Volio bih se ovim putem SVIMA zahvaliti što podržavate G.ba sve ove godine, i što ga neumorno i konstantno vodite ka boljem! Svaka čast momci, samo tako nastavite!  Ruku na srce, treba nam malo više članova, malo više gaming sadržaja, tutorijala i slično, ali sve će to doći na svoje dok malo proširimo ime ovog, pa hajmo realno, ponajboljeg foruma kojeg je gaming scena na Balkanu vidjela, ali i ponajboljeg foruma u BiH. Morate samo prestati spamati i sve će biti ok 

Koga bih izdvojio iz administracije? Pa, nikoga. GAMERS.ba je zajednički projekat skupine mladića koji se odvija kroz sve ove godine zajedničkim trudom i naporom, te konstantnom idejom i težnjom za bolje. Da, postoje malo "zaslužniji" ljudi za ovaj uspjeh, ali da nije moderatora mi ne bismo bili ovo što sada jesmo. Također, danije globala, niti administratora, opet ne bismo bili sadašnja "sila" (zvuči previše.. ili ipak ne?). Svi se trudimo i svi želimo najbolje za ovaj sajt, pa se nadam da i svi vi to primjećujete... A i ako ne primjećujete... Nadam se da ćemo promijeniti vaše poglede za administraciju u potpuno drugačiji način 

Sve čestitke i administraciji i korisnicima sajta, i želim svu sreću G.ba portalu da dostigne i da postigne nešto veće, za šta se iskreno nadam i za šta vjerujem da će se desiti! 

Punom parom naprijed, je li tako?  
Mah, stvarno nemam komentare, način na koji su meni ukinuli moderatora je stvarno jadan... ne moljakam sada uopšte boli me neka stvar, al' stvarno, slabo slabo...
Fina tema, hvala svima na pozitivnim komentarima. Citiram : Bio sam, ostao, i bit ću isti 

Mnogo toga se promjenilo i promjenit će se u to možete biti uvjereni. Dobili ste informaciju da se gather sistem sređuje, nakon toga i ostale sekcije. Gamers se lagano diže i mnoge stvari se popravljaju i proširuju.

Situacija sa Nerminom = optička varka :D 

Što se tiće administracije, mislim da nikad nije bio bolji odnos administracija - member. Trudimo se da svima odgovorimo, pomognemo ili da napišemo neki savjet. Možete primjetiti da se sastav administracije stalno mijenja što je pozitivno. Pored toga odnos među nama je odličan, cesto se dogovaramo, razgovaramo i sl. I u mnogim slučajevima idemo u vašu korist (uskoro nešto više o tome).

Na ovoj temi možete pisati stvari koje vam smetaju, koje bi promjenili i sl. Nemojte pisati klasične prijedloge i bugove.

Što manje miješanja u naš posao, bolje vama, a i nama. Odma se poboljšava i gamers.

Jedan korak naprijed u vašu korist, dva manje koraka u korist gamersa.
Samo reci svaka cast samo tako nastavite  mnogo ste toga uradili i mnogo ste bugova ispravili . A vidi se i smjena generacija vidi se ovi novi klinci se puno trude pa se i vide rezultati al kad tad ce i oni odustati ko mnogi ...
- Šta je vlex donio ? Donio inovacije, skinove, i sve ostalo (zajedno sa Nerminom).

- Ali iskreno bih vise volio da je nera_f bio kordinator, dok vlex njegov "pomocnik". Jednostavno ne volim rezim vodjena vlex, sve je to fino sto on radi na sajtu, to je stvarno za pohvalu. Ali mislim da bih nera_f donio bolju administraciju, mozda i samo "popravljanje" sajta da je nasao nekog ko Nermina, tacnije on bih bio slican riddle-u. Da je on izabran, nasao bih momke koji bi radili svoj posao i ne bih ih mijenjao svaki 2 mjeseca i bez razloga skidao admine, globale, sta god (ovdje navodim jednu od vlexovih "mana").

- Kao sto je jednom reLo napisao, nije ni Obama kada je predsjednik postao, nije stalno posjecivao prijatelje bio izlozen javnosti i ostalo ( u vlexovom slucaju ovo je teamspeak, jer previsu uticu momci sa tsa na njegovo vodenje sajta).

Sry za totalno skretanje sa teme ali sam imao potrebu ovo napisati. Dok se stanja tice, jedino mi se administracija ne svida potpuno jer treba nekoliko ozbiljnih momaka, megamix fin izbor (kontrolise vijesti, ima ga u svakom podforumu), skile takoder, dok je gazzel dobio na stelu, usao na sajt, napisao par tutova i ostalo samo spam. Farys osvjezenje, on je jedini bio posebno u IFu,aktivan tako da je zasluzno dobio moderatora. Vidi se da se momci iz administracije slazu, svjedoci smo bili stalnih prijasnjih svada medu adminima, moderatorima, globalima. Stoka trenutno bi trebao da vodi ove "neiskusne" momke. Izgleda da to i radi, jer njemu to zaduzenje, vlex i nermin sajt i bugove i ostalo. Momak hiljadu i milion puta spominjan za potencijonalnog globala. Jos da on prihvati tu poziciju i globalizacija/administracija kompletirana  Vidim pisu kodira se i gather, valjda su nasli sponzora. To bih bi definitivno vrh za sajt. Jos vratite recenzije i sve je fino.
Treba pokrenuti par novih projekata, tipa da se gather fino odradi sa skil pointsima, i da se na publicu napravi stats, da malo to ozbiljnije bude 

Sto se tice sadasnjeg stanja G.ba, mislim da je sve ok, samo treba da se rijese problemi sa webhostom jer i dalje je presporo 
Sajt ide nabolje svaka cast Nerminu, Stotki i skiletu
Meni nedostaju reLo i v3tr0x(Svi znaju kakav je on bio strog)

KEEP IT UP!!!
chaseN1 je napisao/la:
- Šta je vlex donio ? Donio inovacije, skinove, i sve ostalo (zajedno sa Nerminom).

- Ali iskreno bih vise volio da je nera_f bio kordinator, dok vlex njegov "pomocnik". Jednostavno ne volim rezim vodjena vlex, sve je to fino sto on radi na sajtu, to je stvarno za pohvalu. Ali mislim da bih nera_f donio bolju administraciju, mozda i samo "popravljanje" sajta da je nasao nekog ko Nermina, tacnije on bih bio slican riddle-u. Da je on izabran, nasao bih momke koji bi radili svoj posao i ne bih ih mijenjao svaki 2 mjeseca i bez razloga skidao admine, globale, sta god (ovdje navodim jednu od vlexovih "mana").

- Kao sto je jednom reLo napisao, nije ni Obama kada je predsjednik postao, nije stalno posjecivao prijatelje bio izlozen javnosti i ostalo ( u vlexovom slucaju ovo je teamspeak, jer previsu uticu momci sa tsa na njegovo vodenje sajta).

Sry za totalno skretanje sa teme ali sam imao potrebu ovo napisati. Dok se stanja tice, jedino mi se administracija ne svida potpuno jer treba nekoliko ozbiljnih momaka, megamix fin izbor (kontrolise vijesti, ima ga u svakom podforumu), skile takoder, dok je gazzel dobio na stelu, usao na sajt, napisao par tutova i ostalo samo spam. Farys osvjezenje, on je jedini bio posebno u IFu,aktivan tako da je zasluzno dobio moderatora. Vidi se da se momci iz administracije slazu, svjedoci smo bili stalnih prijasnjih svada medu adminima, moderatorima, globalima. Stoka trenutno bi trebao da vodi ove "neiskusne" momke. Izgleda da to i radi, jer njemu to zaduzenje, vlex i nermin sajt i bugove i ostalo. Momak hiljadu i milion puta spominjan za potencijonalnog globala. Jos da on prihvati tu poziciju i globalizacija/administracija kompletirana  Vidim pisu kodira se i gather, valjda su nasli sponzora. To bih bi definitivno vrh za sajt. Jos vratite recenzije i sve je fino.
Ovako sad ću ti ja *BEEP* odgovoriti. Boli me *BEEP* i za ban i za sve, povukao si me za jezik. I ja sam isto mislio ali onda kad sam vidio da je Ado dobio mod-a sve sam shvatio i ja sam za njega glasao jer sve dečko radi oko server-a: samp, cw, pub itd. A ti bi volio da je nera_f koordinatora jer si *BEEP* sa Ilidže gdje nera_f živi [svaki respect momku za sve što je uradio] i misliš da bi ti bio ovdje gotivan e pa varaš se. Mislio sam i ja da raja sa ts-a ima uticaja na vladu ali prevario sam se. Molio bih gmod-a da i mene i tebe šamara jer si htio nešto drugo napisat što sam ja rekao da se ne piše. Izvinjavam se na psovkama morao sam. 

Post dobio šamar od 4rm4n1

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.