Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

[GAMERS.ba]Stanje?

1.597 pregleda · 49 odgovora · otvorena 01.09.2011. u 20:05

Dobro veče poštovani gameri.

Na ovoj će temi biti uvaženo samo vaše mišljenje. Mnogo toga se izdešavalo na ovom sajtu. Događaj koji je najviše šokirao membere je odlazak bivšeg koordinatora riddla. Ko ne zna o čemu je riječ: http://www.gamers.ba/forum/9/139310/riddle-s-g-bye-/. Svašta je rečeno na ovoj temi o tome mi nećemo raspravljati. Nakon toga sadašnji koordinator vlex je postavio svoju temu kao odgovor na riddle-ovu. Za sve one koji također nisu vidjeli ni ovu temu: //www.gamers.ba/forum/9/139320/by-vlex/. Ni komentare sa ove teme nećemo uzimati u obzir, jer svi znamo šta čovjek može uraditi u trenutku slabosti i bijesa. Mene zanima to koliko se od tada stanje promjenilo do sad. Da me neko pogrešno ne razumije ne zbog riddle-ovog odlazaka nego zbog rada čitave administracije i doveđenja novih ljudi na te pozicije. Šta je to po vama napredovalo, šta unazadovalo??? Po meni sajt je punom parom krenuo na bolje. Fixani su razni bugove scripte zaustavljene, pomisliš u sebi da na takvom gamerskom sajtu želiš biti član. I da tako je GAMERS.ba je strahovito napredovao [bar po meni]. Nermin svaka čast momku na kodiranju. Vlexu svaka čast na izabiru svojih "radnika" i svaka čast na vođenju ovakvog sitea. Svaka čast i Ashu i Werti koji su uvijek tu kad treba pomoći. Svaka čast Stoki koji je uvijek tu i skiletu koji će uvijek pomoći i prenjeti znanje na nekoga. Neki će shvatiti ovo kao ulizivanje [al' boli me briga] svaka čast i megamixu. Mnogi od vas su se da tako kažem posrali na one dvije teme gore oko vijesti, a vidite sada??? Ja iskren da budem mislio sam da će biti blag oko grešaka, ali kad sam vidio kako hladno odbija vijesti pokajao sam se zbog mišljenja. Svaka čast svim modovima na trudu i zalaganju. Ovo je moje mišljenje. Također moje mišljenje je i to da bi vlex i riddle bili odličan tandem kao dva koordinatora ovog sajta ali šta je tu je. Ovdje možete vidjeti samo čestitke ali to je tako sajt malo je reći da je krenuo nabolje. Od mene samo nastavite raditi a mi ćemo vas podržavati. Sada da čujem vaša mišljenja i molim vas da budete iskreni neće vam niko ništa uraditi ako iznesete svoje mišljenje. ♥ GAMERS.ba 

P.S. Tema je odobrena od megamix-a.
hmm fina tema :)

Mislim da je i više nego očigledno da je Gamers.ba sajt u odnosu na prošle godine krenuo na bolje. Pod time uzimam i ispravljene bugove, administraciju, membere i sve ostalo. Nermin kao što je gore već navedeno pojavio se bukvalno nidklen' i napravio bukvalno revoluciju na Gamers.ba Što se tiče administracije već sam u jednom postu napisao da odavno bolja administracija nije bila. Svako svakog poštuje, niko se ne petlja u nečiji posao i ostalo. Ne govorim to zato što sam sad ja trenutno u administraciji, to sam i prije pisao, nego zato što je to realno tako. Što se tiče Mirze ( megamix-a) mogu vam sa sigurnošću reći, da vam niti jedna vijest neće biti bez razloga odbijena. Ukoliko vam vijest nije prihvaćena niti odbijena tj na čekanju je, strpite se malo jer momak ima svoju koncepciju kada prihvaća i koje vijesti. Što se tiče skileta, također i on me dosta iznenadio u pozitivnom smislu. Da budem iskren, ni njega prije nisam nešto ćešće viđao, svoj trud i zalaganje na ovom sajtu pokazao je kada je dobio status moderatora, i mislim da je i više nego zaslužio status global moda jer je momak stvarno na svom mjestu. Što se tiče ostalih članova administracije uredu su, rade svoj posao ali eto morao sam njih dvojicu da izdvojim. Nadam se da će ovako stanje na Gamersu da se nastavi jer sajt ide sve bolje i bolje.
Iako je mnogo toga krenulo ka boljem,situacija i dalje moze biti povoljnija,kada kazem povoljnija mislim na samu administraciju jer tu imamo par neaktivnih moderatora koji su se trudili da bi dosli do te pozicije,a kada su to postigli stali su i jednostavno nece da se trude.Svakako bih se nadovezao na steAl-ov komentar i dio teksta "Kao sto je jednom reLo napisao, nije ni Obama kada je predsjednik postao, nije stalno posjecivao prijatelje bio izlozen javnosti i ostalo ( u vlexovom slucaju ovo je teamspeak, jer previsu uticu momci sa tsa na njegovo vodenje sajta)"-Ovo je cinjenica koje su svi svjesni jer jednostavno se dobije osjecaj da se samo preko teamspeak-a moze dobiti mjesto u administraciji.Posebno bih pohvalio megamix-a jer momak daje 110% svojih mogucnosti da pomogne svima koji zeljni dokazivanja(ovim putem posebno mislim na pisanje vijesti),te svakako vrijedi pohvaliti i skileta koji je sve nas pozitivno iznenadio.
Dobar je gamers ali ima raje koje nebi ni u grah narezo kratko jasno

Post dobio šamar od 4rm4n1

Samo cu reci par rijeci . U posljednje vrijeme podjelilo se dosta modova osabama koji tu istu funkciju i zasluzuju, ovdje ponajprije mislim na reaveNza i Limu. Takode globali svaka cast skiletu momak je zasluzio i status vise ali o tome neka brinu oni iznad nas..

megamix po meni jedan na boljih usera opcenito na g.ba sto se tice pomoci, a i svega ostalog...vijesti, projekti, etc...Momak koji je ako se nevaram 95 godiste moze bude uzor vecini na portalu....i po meni on je sjedeci kordinator g.ba ako vlex nekim slucajem ode u sto cisto sumnjam..
No hard feelings...

NERMIN svaka cast momku dobro si rekao...fixo dosta stvari na g.ba i admin status poptuno opravdo...
Drago mi je i zbog KillaOR-a iako do sada nismo imali neku kvalitetniju konverzaciju valjda ce i za to da bude vremena aBd....

E sad ono sto im se nikako nesvida, a to je ona ofirna STELA...o kome pricam prepoznat ce se dok bude citao ovaj post.

ReLo zao mi je sto je otisao sa funkcije jer se znalo, nema zajebancije i spama..
nera_f svi znamo sta je bilo i tako da nema potrebe da pricamo ista....
Sve u svemu ide naprijed...i sto se tice prepoznavanja zasluga i truda, i sto se tice mnogo kvalitetni tema...
Valjda ce i taj gater ce da bude gotov aBd...
Uradilo se dosta i na izgledu, novi skinovi 

Eto toliko, ako se jos necega sjetim bilo pozitivnog ili negativnog editijem post....

I nemojte jos da zaboravite legendu...iako je otisao on je jos uvjek skoro iznad svih...bar ja tako mislim 
KillaOR je napisao/la:
Po mom misljenju nedostaje malo ozbiljnije raje u administraciji.. Jbg, fale i riddle i nera i ostali.. Ali tako je kako je, samovoljno su napustili svoje pozicije.. U potpunosti ih razumijem, 100x mi je doslo na napravim isto, ali nisam, vjerovatno zbog toga sto ste me upravo vi memberi stavili na ovu poziciju, kao i na globala koji mi je skinut bez razloga..

Bio sam skeptican kad se sve to izdesavalo, mislio sam da nece izaci na dobro, i onda se pojavio Nermin, decko za kojeg nikad prije nisam cuo i napravio haos sa inovacijama.. Na funkciju globala dolazi megamix koji me pozitivno iznenadio, mozda najvise od svih membera ikad na site-u.. Veliki plus za ovaj site je njegovo imenovanje za globala.. Takodjer skile je izabran za globala, ista prica kao za megamixa.. Sve su to mladji narastaji, a evo sada kontam mozda je i vrijeme da site "preuzmu" u potpunosti mladji ljudi, jer ima par normalnih na ovom site-u.. Ostale moderatore ne bih da komentarisem, jer ih niti znam niti pratim njihov rad.. Po mom misljenju, previse neozbiljne djecurlije, ali eto 

Zakljucak: kada su se desile promjene, mislio sam da ce site izgubiti mnogo.. I jeste, a to mnogo su memberi koji su uveliko obiljezilii ovaj site.. Medjutim, kada sam rekaoda bi mogli izgubiti mnogo, mislio sam na mnogo vise, a to se nije dogodilo.. Gamers je cak i napredovao.. Mislim da ce GAMERS biti, a sve drugo ce proci.. Nekako se tako pokazalo od samog pocetka..
Na mladima svijet ostaje, why not even gamers ? 

Pa eto, puno pozitivnih promjena, nisam nešto aktivan da znam za 100% kakvo je stanje. Al eto, uglavnom, nešto je bolje nego kad sam ja tek došao, iako mi je tad ovo sve bilo puno zanimljivije nego što je sad (iako to nije bilo baš davno - s obzirom na to koliko su neki memberi ovdje..)

Keep on the good work
Mada je ovo više tema za IF jer će svako nešta pametovat al eto nmvz.
Ja sam već 100puta rekao kako se stanje gbaA popravlja, :Serveri su se izmigoljili, bugovi su fixani, i što je najbolje stari članovi su došli na nove pozicije. Naprijmer vlex koji je napunio 18.g je uspio da bude najmlađi administrator.Nermin koji je neko vrijeme bio inactive sada je Administrator, skile kralj kraljeva, dečko zna svoj posao i od nekog membera dospio na poziciju globala. Al ono što je megamix odradio ... ja mislim da nije niko. Od onog debilinjosa 4rm4nia(nisam bio tu tada al sam čitao komentare na slikama i sl. ), koga su svi ismijavali od Boga do naroda(za onu sliku sa onom trebom).dečko se popeo gotovo na sami vrh. Postao je global(zeleni bar u cijeloj mahali kralj).Jedino sto mi kod njega smeta je neko ne znam kako da nazovem al piše preeeeedugačke postove, poruke i sl. uživio se u ulogu globala totalno.
GLAVNO: Po meni je sve kako treba i sve napreduje imamo par novih skinova , opcija , mogućnosti .

ostatak raje, ♥ ♥ ♥ ♥ ne volim vas sve (čast izuzecima koji su stekli to mjesto ...), sve vam najbolje i da mi duuuuugo pozivite uz ovaj gba i aBd ja cu da organizujem kakvu Gba KaHvu u sljedecem desetljecu pa cemo se svi napiti KaHve onako ko ljudi ..

~Byeeeeeeee
KillaOR je napisao/la:
Po mom misljenju nedostaje malo ozbiljnije raje u administraciji.. Jbg, fale i riddle i nera i ostali.. Ali tako je kako je, samovoljno su napustili svoje pozicije.. U potpunosti ih razumijem, 100x mi je doslo na napravim isto, ali nisam, vjerovatno zbog toga sto ste me upravo vi memberi stavili na ovu poziciju, kao i na globala koji mi je skinut bez razloga..

Bio sam skeptican kad se sve to izdesavalo, mislio sam da nece izaci na dobro, i onda se pojavio Nermin, decko za kojeg nikad prije nisam cuo i napravio haos sa inovacijama.. Na funkciju globala dolazi megamix koji me pozitivno iznenadio, mozda najvise od svih membera ikad na site-u.. Veliki plus za ovaj site je njegovo imenovanje za globala.. Takodjer skile je izabran za globala, ista prica kao za megamixa.. Sve su to mladji narastaji, a evo sada kontam mozda je i vrijeme da site "preuzmu" u potpunosti mladji ljudi, jer ima par normalnih na ovom site-u.. Ostale moderatore ne bih da komentarisem, jer ih niti znam niti pratim njihov rad.. Po mom misljenju, previse neozbiljne djecurlije, ali eto :D

Zakljucak: kada su se desile promjene, mislio sam da ce site izgubiti mnogo.. I jeste, a to mnogo su memberi koji su uveliko obiljezilii ovaj site.. Medjutim, kada sam rekaoda bi mogli izgubiti mnogo, mislio sam na mnogo vise, a to se nije dogodilo.. Gamers je cak i napredovao.. Mislim da ce GAMERS biti, a sve drugo ce proci.. Nekako se tako pokazalo od samog pocetka..
Odmah da kažem bez ikakvog ulizivanja, meni je žao što je tebi skinut global moderator, mi smo te odabrali na tu poziciju nisam vidjeo da si išta kiksao da bi ti se skinuo, al' sve u svemu šta te briga i moderator je dosta kak'o kažu bolje išta nego ništa, nadam se da ćeš svojim postupcima i djelima na gba vratiti svoju prijašnju poziciju. Sve najbolje.

Što se tiče vLexinha, momak je fino preuzeo sajt doveo likove koji će ga sredit ispunit' inovacijama, fixat od bugova i sl.

riddle: Šta ću mu ja momak je napustio svoju poziciju, iz nekih "dječijih" razloga i za njim su otišli mnogi njegovi pratioci jer sigurno nebi mogli opstat od vlexa dušmana kako ga nazivaju.
holyshit je napisao/la:
Samo cu reci par rijeci . U posljednje vrijeme podjelilo se dosta modova osabama koji tu istu funkciju i zasluzuju, ovdje ponajprije mislim na reaveNza i Limu. Takode globali svaka cast skiletu momak je zasluzio i status vise ali o tome neka brinu oni iznad nas..

megamix po meni jedan na boljih usera opcenito na g.ba sto se tice pomoci, a i svega ostalog...vijesti, projekti, etc...Momak koji je ako se nevaram 95 godiste moze bude uzor vecini na portalu....i po meni on je sjedeci kordinator g.ba ako vlex nekim slucajem ode u sto cisto sumnjam..
No hard feelings...

NERMIN svaka cast momku dobro si rekao...fixo dosta stvari na g.ba i admin status poptuno opravdo...
Drago mi je i zbog KillaOR-a iako do sada nismo imali neku kvalitetniju konverzaciju valjda ce i za to da bude vremena aBd....

E sad ono sto im se nikako nesvida, a to je ona ofirna STELA...o kome pricam prepoznat ce se dok bude citao ovaj post.

ReLo zao mi je sto je otisao sa funkcije jer se znalo, nema zajebancije i spama..
nera_f svi znamo sta je bilo i tako da nema potrebe da pricamo ista....
Sve u svemu ide naprijed...i sto se tice prepoznavanja zasluga i truda, i sto se tice mnogo kvalitetni tema...
Valjda ce i taj gater ce da bude gotov aBd...
Uradilo se dosta i na izgledu, novi skinovi 

Eto toliko, ako se jos necega sjetim bilo pozitivnog ili negativnog editijem post....

I nemojte jos da zaboravite legendu...iako je otisao on je jos uvjek skoro iznad svih...bar ja tako mislim 
- Ne znaš ti ko je Kemo Fatalni ! 

@Tema ;

Vlex je , koliko su mnogi pljuvali po njemu , uradio fin posao ! Dosta je toga uradio za sajt , i još uveo je novu generaciju " moderatora . " Doveo je Nermina koji je dosta uradio što se tiče sajta , tu je još megamix koji je odlično zamjenio Benju (reLo) . I ja sam pisao nekoć vijesti , ali kako sam vidio da to nije za mene , jednostavno sam prestao , takva vam je moja politika ! 

A sad' što se tiče riddla . On je u neku ruku uveo red i mir na sajtu . Nije uvodio neke posebne opcije na sajt , za razliku od vlexa . Ali je i on znao dosta dobre moderatore da odabere . Ne smijemo da zaboravimo Bojana (v3tr0x) , kojeg su mnogi pljuvali i govorili svašta , ali je opet uveo nekakav mir i red na sajtu , otjerao je mnoge spammere ... Eh sada , riddle ipak stari i nema više vremena za ovaj sajt . Uđe ponekad' , ali to više da vidi šta se radi na sajtu . Sve u svemu , on je bio izuzetno dobar admin !

Tu je još naš šamar master 100ka . Koji je isto tako dosta uradio za ovaj sajt !

Ovi ostali nisu loši . Svako odrađuje svoj posao kako treba . Nadam se da će g.ba doživiti onu svoju pravu slavu , koju je nekad' imao !

bb~
Joj brate nek je dobio Nermin ban treba se ovo zalit
pa niste trebali ban za bajram covjeka pa nije posteno
Eto ti Nermine Bajram-banka :D

Brate lakse se dise bez njega :D
Beslaga007 je napisao/la:
Sajt ide nabolje svaka cast Nerminu, Stotki i skiletu
Meni nedostaju reLo i v3tr0x(Svi znaju kakav je on bio strog)

KEEP IT UP!!!
Nisam imao namjeru da pisem na ovoj temi ali ovo mi je za oko zapalo...

Ti ocigledno nisi upoznat ko je i sta je v3tr0x, on normalnom covjeku ne moze nedostajati, ovaj sajt je najvise dobio njegovim odlaskom, to je moje misljenje a vjerujem da mnogi imaju isto 

pozdrav
Neću da citiram ovo gore odlazak onog odlazak ovog...

Samo ću reći na nisu pogriješili što su doveli Nermin-a za Administratora lik napravio revoluciju od g.ba .

I takodje sve pohvale za megamix-a on i 100ka su mnogo bitni za ovaj sajt .

;)
Prvo, nera nije otisao sa gamersa nego sa funkcije, nemojmo se zavaravati 
Gamers ? Hmmm... Bolje, gori, isti ? Ono sto meni licno najvise smeta i na sta sam bas neku noc skretao paznju Vladi je to sto nekako manjka gaminga na kompletnom portalu. Jednostavno, ovo je Najveca Gamerska Drustvena Mreza Na Balkanu... I onda teme tipa omiljena haljina ili najbolji dorucak u Tesnju imaju prednost ispre tema koje su vezane direktno za gaming. Te stvari su jedine koje me iritiraju.

Takodjer obratio bih se na post koji je sIMBAZ napisao. To sto je momak rek`o da misli da sam ja mozda bio bolji izbor, nije razlog da mu ti BEEP bilo sta. Svako ima pravo na svoje misljenje, ma kakvo ono bilo i koliko te iritiralo. J**o mene, ali danas sutra ce biti neko kome to smeta i nije uredu da se tako prica...

Administracija ? Hmmm. Previse, preprevise promjena u administraciji. Imam osjecaj da se ne zna ni ko pije ni ko placa. Mislim da bi najpametnije bilo da se pozicija `Koordinatora` prebaci na nekog drugog, pouzdanog, a da Vlado i Nermin nastave da fixaju bugove jer budimo realni, njih dvojca su uradili najjacu stvar za gamers u posljednjih par godina.

Ja nastavljam raditi po svom, turniri, g.ba tockovi a drago mi je da su se nastavili moji slikomati i drugi projekti koje sam radio.

Takodjer bi volio da se ideja koju sam vukao od samog pocetka, od vremena dok smo Bojan i ja vodili IF, a to je da se sakrije IZABARANI forum...

Vidjamo se sajber prijatelji 

Post dobio aplauz od KillaOR

Kada ste već digli temu...ne bi da pametujem samo ću reći, bilo mi je fino družiti se sa vama ove 2+ godine, odlazim razlozi mnogobrojni ne bi da nabrajam pozdravljam vas srećno vam sa sajtom 
Malo ozbiljniji pristup administracije, malo stariji od 15 godina ako ništa :\ Ne mislim fizički samo, i mental se broji... Mislim da bi sve bilo uredu tako 
I ja cu definitivno da napustim gamers.ba
Odavno je vagon krenuo u krivom smjeru!!
Znam da ču dobiti šamar od nekoga ali to nije bitno! ! !bitno je da pojedinci sami sebi daju aplauz na tačku
Zbogom GBA
Ispod svih slojeva premazanih boja i ispravljenih bugova, jedan je uvijek ostao netaknut, štela. Mozes ti napraviti svemirski brod od gba, ali dati da njim upravljaju oni koji su ga pljuvali i sve cinili da ga rastave na dijelove nisi ucinio nista, cak stavise unistio si sav znacaj napora i truda onih koji su ga nekad gradili i branili od takvih. Nazalost, štela je uvijek bila temelj gba, a sad je bas dobila pravi oblik, kao nikada do sada, dovoljno je kliknuti na Forum i pogledati nickove, cast pojedincima. Veliki kapacitet intelektualaca i kreativaca je postojao, ali sve je to rastjerano na ovaj ili onaj nacin, ne moze se to ispravit kao kod ili boja, a od kljucne je vaznosti. Gba je trenutno u stanju kičenja, a to je jedina stvar koja jos ima mogucnost napretka, nista vise.

Post dobio aplauz od KillaOR

Stoka bio i osto kralj 

KillaOR - momak koji me iznenadio promjenom svog ponašanja, i sad mi se čini da je ok lik 

Vlex - seljak bio i osto 

Wertu - vratio se čovjek, i sad zasad po meni je uredan

megamix - čovjek sa visokim IQ-om, veoma sposoban i prije svega regularan dečak +1

skile - njega nisam pratio baš nešto posebno, al' ako vi kažete da je uredan, onda je i meni uredan.

Što se tiče sajta, dizanja tema, fixanja bugova - sve 5, i ide ka boljem.

Samo su 2 stvari bitne: red, rad i disciplina.

Greetings from Sexx ♥

EDIT: Zaboravih ovog Nermina, na tsu se čini kao dobar čojk, i na portalu je popravio dosta shita koji se nakupljao godinama. +1 i za njega.
joj ovog zhady-a gore sto voli coek pametovat a veze nema sta prica , stvarno nevjerovatno :D

@topic
nema tu sta puno pricati , ide sve prema boljem kol'ko vidim , samo kad bi mogli jos malo ubrzati ovaj sajt.. administracija svjeza , uskoro ce izbaciti nove generacije ove djedove :D
sala mala , sve u redu administracija dobra , zadovoljan sam :D

Yanni je napisao/la:
joj ovog zhady-a gore sto voli coek pametovat a veze nema sta prica , stvarno nevjerovatno 

@topic
nema tu sta puno pricati , ide sve prema boljem kol'ko vidim , samo kad bi mogli jos malo ubrzati ovaj sajt.. administracija svjeza , uskoro ce izbaciti nove generacije ove djedove 
sala mala , sve u redu administracija dobra , zadovoljan sam 
- Pametujem , makar znam nešto za razliku od tebe !

Moze li neko da mi napise razlog zbog kojeg je Nermin dobio ban ? Momak nije apsolutno nista uradio lose ? Bar ja nisam primjetio pa ne moram biti upravu,ne branim ga i ne poznajem ga ,samo me interesuje?Nadam se da nije niko napisao u predhodnim postovima ,citao sam sve ,mozda mi je neki izmakao sa obrazlozenjem , pa eto nek se ne ljuti niko i nadam se da ce me neko citirat sa odgovorm. Hvala

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.