Red je da i ja nešto napišem na ovu temu, iako je predviđena za predlaganje korisnika. Imam potrebu da prokementarišem izbor i sve oko njega. Želio bih se zahvaliti svima koji su glasali za mene. Izbor gmoda sigurno neće uticati na mene. Bio sam, ostao, i bit ću isti

.
Kao što svi znate trenutno sam na funkciji moderatora u dva podforuma. Vjerujte da nije nimalo lagan posao, prije svega morate težiti ka objektivnosti i pravednosti. Ovo se prvenstveno odnosi na nove moderatore i ovim putem im želim dobrodošlicu. Pored dijeljenja aplauza/šamara morate biti komunikativni i naravno složni sa ostatkom administracije.
Malo da se osvrnem na sam sistem biranja gmoda. Kao što sam werti rekao sistem je dobar, samo ne znam koliko efikasan. Vaši odgovori zavise o tome kakav će g.ba biti u budućem periodu (nadam se da je cannabis u pravu). U ovim situacijama morate biti krajnje objektivni. To znači da treba da zaboravite vaše online g.ba prijatelje i da glasate u dobrobit gamersa (čast izuzecima). Kod ovih tema treba da odgovorite krajnje ozbiljno (može tu neka šala izbit) i da sagledate realno korisnika kojeg hočete da predložite, i naravno da napišete
razlog. Nadam se da vrh neće uzeti u obzir sve postove (samo nick, par riječi bez razloga, on mi je jednom pomogao, on zna raditi u vegasu, sastaviti konfiguraciju i sl.). Memberi najbolje znaju koji se korisnik najviše ističe, koji je aktivan i sl. Oni treba da učestvuju u odabiru, kao i administracija. Jedan glas membera i administracije (sve ostalo ostaje, vol2 i sl.), i na kraju vrh odluči kome treba dati gmoda od dva kandidata ili tri (svejedno). Dakle, ovo je samo prijedlog i nemora se realizovati, mislim da ovim bi izbor bio što realniji i kvalitetniji.
Mnogi spominju „višak“ modova, naravno tu su stalno aktivni modovi (među njima sam i ja). Isto tako ima onih koju su neaktivni. Naravno ovo nije problem, jer se oni gube u masi aktivnih. Kako god i sa ovim se treba malo pozabaviti, ali naglašavam nije prioritet. Glavni problem je tehničko održavanje gamersa, kako je krenulo možda werta napravi kakav plan .
Savjetujem vas da netražite bilo kakvu funkcije, jer time umanjujete šanse za dobivanje iste (prošlost dokazala).
Malo o prijedlozima za funkciju.
Funkciju gmoda (sa uslovima koje je werta napisao tj. Da se brine globalno o stranici) treba obavljati osoba koja je već u administraciji, jer tu već postoji iskustvo. Prije svega gmod treba da bude objektivan, zreo i da je stariji od većine membera (cca 20 i +g). Gmod treba da posveti par kvalitetnih sati na gamersu (nemojte gledati samo zeleno pored nicka). Uglavnom killaor je objasnio i nema potrebe da puno pišem oko ovoga.
Da nebude da sam dosta toga napisao, a ono glavno nisam, ja predlažem (pored codexa koji odbija) KillaOR-a koji zadovoljava uslove za gmoda.
Ostali memberi koji su spomenuti na temi, a nisu moderatori treba rasporediti u podforume na kojim su najviše aktivni. Isto tako treba napraviti ravnotežu u podforumima, jer u nekim podforumima ima previše modova (c. Shop i CS), a u nekim nema, jer nema potrebe za većim brojem modova . Ostale manje aktivne podforume treba popuniti moderatorima u cilju pračenja i kvalitetnog dizanja istog.
Ovo je sve izvodivo ukoliko se vrh slaže.
Pozdrav, skile