Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

LF global m. vol.1

2.745 pregleda · 99 odgovora · otvorena 22.06.2011. u 19:12

Narod bira!

U ovoj temi mozete predloziti vaseg "kandidata" za zadnju slobodnu poziciju global moderatora.
Iskljucivo se od ovog moderatora trazi da obrati paznju na cjelokupnu stranicu i da doprinose istoj.
Ovaj global moderator ne smije imati vise od 1 opomene te da je poznat na gamersu kao "crna ovca" :p

Ova tema ce ostati aktivna do nedelje,poslije toga ide pod lock gdje cemo mi pregledati ko je od clanova najvise spomenut da se nadje na funkciji global moderatora.
Izvuci cemo 3 clana cije cemo nickove staviti na anketu odnosno temu "vol.2" onaj ko bude imao najvise glasova dobija poziciju global moderatora.
Predlažem smoki i KillaOR

Tu su 6-7 godina, znaju obavljati svoj posao moderatora, stara i ozbiljna raja. Drugim riječima, imaju sve predispozicije za Global Moderatora. Vjerujte da nećete pogriješiti ako im date šansu.
miire - kao sto su svi rekli momak se trudi svaka mu cast , po meni bih on trebao dobiti tu opciju jer fakat je momak zasluzio
Treba BioniC dobiti Moderatora u Gaming Movies,posto lik stvarno hoce da pomogne,trudi se a i pravi dobre clipove 9-)
KillaOR - zreo momak za te pozicije.
Da se vrati nera,najbolje rijesenje i odabir (:

Osim njega,KillaOR je dugo tu aktivan,ne vidim razlog zasto ne bi bio g.mod
KillaOR, Codex, RulF , KilluminAti, Skile, Bok1 ( PALO )

Sve su to ozbiljne i zrele osobe za mjesto global moderatora.

Po nekom razumnom mišljenju glupo je da "narod bira" moderatora, il' šta već, valjda je sadašnja administracija makar to u stanju da uradi.

Što se tiče Mire-ta , ne škodi da još malosačeka , al' eto.
Evo da se i ja javim na temu i da predlozim nekoga.. Ali prije svega zelim da se zahvalim svima koji su mene podrzali, mnogo mi znace vase rijeci vjerovali ili ne..

Sto se tice samom odabira global moderatora, mislim da je smijesno da se o tome odlucuje na ovaj nacin, posebno na nacin tipa ankete.. Ajde ova tema i nije losa, da se vidi misljenja foruma, ali glasati putem ankete je apsurdno, mogu samo mislit koliko ce fake profila osvanuti.. Mnogo ima lobiranja i slicnih stvari, tako da je moje misljenje da administracija treba da odluci koga izabrati..

Sto se tice mojih prijedloga, mislim da je Lima poprilicno zreo momak, nisam primjetio nikakvih znacajnijih ispada kod njega, pise fine postove, jos ako ima zelju da radi posao globala, sve za 5..

Takodjer, ruF bi bio dobar izbor po mom misljenju, predobar decko..

Od ostalih, nikoga nisam zapazio, nek se niko ne naljuti.. Misli da je veoma vazno da izabrana osoba bude nesto starija, bar 20 godina da ima.. Vidim ima dosta glasova za miireta, nije los decko, odnosno djecak, ali mislim da je premlad za tu odgovornost.. Ako jos tome dodamo njegov ID i uporedimo sa brojem postova, meni to nije ok.. Nemam nista licno protiv, ali to je moje misljenje..
KillaOR - uvijek tu, pomaže, zreo.. već su napisali sve to, jedina zamjerka mu je što navija za liverpool šala mala

codex - dizao razne kontekste, pomaže, stalno aktivan, pametan dečko...

zaboravio sam malika Limu
KillaOR je napisao/la:
Evo da se i ja javim na temu i da predlozim nekoga.. Ali prije svega zelim da se zahvalim svima koji su mene podrzali, mnogo mi znace vase rijeci vjerovali ili ne..

Sto se tice samom odabira global moderatora, mislim da je smijesno da se o tome odlucuje na ovaj nacin, posebno na nacin tipa ankete.. Ajde ova tema i nije losa, da se vidi misljenja foruma, ali glasati putem ankete je apsurdno, mogu samo mislit koliko ce fake profila osvanuti.. Mnogo ima lobiranja i slicnih stvari, tako da je moje misljenje da administracija treba da odluci koga izabrati..

Sto se tice mojih prijedloga, mislim da je Lima poprilicno zreo momak, nisam primjetio nikakvih znacajnijih ispada kod njega, pise fine postove, jos ako ima zelju da radi posao globala, sve za 5..

Od ostalih, nikoga nisam zapazio, nek se niko ne naljuti.. Misli da je veoma vazno da izabrana osoba bude nesto starija, bar 20 godina da ima.. Vidim ima dosta glasova za miireta, nije los decko, odnosno djecak, ali mislim da je premlad za tu odgovornost.. Ako jos tome dodamo njegov ID i uporedimo sa brojem postova, meni to nije ok.. Nemam nista licno protiv, ali to je moje misljenje..
U potpuno se slažem sa tobom i za mireta i za Limu.

Btw. Kako ovi iznad ne vide da CODEX jednostavno neće na tu poziciju a i dalje glasaju omg -.-

Moj glas ide KilaORu dugo je tu, momak za 10.

Drugi glas Marko aka torQ7u zaslužio lik..

Glasao bih i za skileta al nek se još malo ustabili na moderatorskoj poziciji neće se ljutit valjda =)
Evo da i ja dam 2 glasa za onog malog sto je sudiju tukao ... kako mu ono nick bi ? Jel neki miree ili je nesto.
KillaOR je napisao/la:

Ne moraju glasovi sa anekte odluciti.
Predlazem sam sebe ako ikako mogu ?
Dovoljno vremena provedenih na portalu 5+ ?
Svi me znaju , pa tako da mozete i vote napraviti pa da se bira ?
Spreman odvojiti dovoljan dio vremena koji bi provodio na portalu , da jednom pokušamo svi zajedno dovesti ovaj sajt do nekog pozitivnijeg nivoa . Ulozio bih maksimalni trudi i vrijeme .

Iskreno trudim se da pomognem svima koliko je to moguce , u odnosu na to kako ce ljudi primiti ono sto im nudim kao pomoc u temama / postovima i slično.

Pomogao vise desetina puta , do duse ima preko 30 tema na koje sam pomogao sto su obrisane i takodjer i postovi koji sam imo oko 3700 , vjerovatno reciklaža foruma.

Imam volje, vremena, znanja, iskustva, samo me primi :)
Globala bi trebao dobiti onaj koji bi se "miješao" svakome u posao, u svakom podforumu bio podjednako bio aktivan. Npr. da zna osnove phothsopa ili barem da prati taj podforum, ili u GM, da pomaze i slicno. Megamix momak cist pogodak tu je i u coffe shopu, i FanArtu, i u vijestima i u svemu. Jedini momak koji je ovdje kompetentan za tu opciju je codex, ali posto on to ne zeli, ne vidim nikog drugog na toj poziciji.
Red je da i ja nešto napišem na ovu temu, iako je predviđena za predlaganje korisnika. Imam potrebu da prokementarišem izbor i sve oko njega. Želio bih se zahvaliti svima koji su glasali za mene. Izbor gmoda sigurno neće uticati na mene. Bio sam, ostao, i bit ću isti .
Kao što svi znate trenutno sam na funkciji moderatora u dva podforuma. Vjerujte da nije nimalo lagan posao, prije svega morate težiti ka objektivnosti i pravednosti. Ovo se prvenstveno odnosi na nove moderatore i ovim putem im želim dobrodošlicu. Pored dijeljenja aplauza/šamara morate biti komunikativni i naravno složni sa ostatkom administracije.
Malo da se osvrnem na sam sistem biranja gmoda. Kao što sam werti rekao sistem je dobar, samo ne znam koliko efikasan. Vaši odgovori zavise o tome kakav će g.ba biti u budućem periodu (nadam se da je cannabis u pravu). U ovim situacijama morate biti krajnje objektivni. To znači da treba da zaboravite vaše online g.ba prijatelje i da glasate u dobrobit gamersa (čast izuzecima). Kod ovih tema treba da odgovorite krajnje ozbiljno (može tu neka šala izbit) i da sagledate realno korisnika kojeg hočete da predložite, i naravno da napišete razlog. Nadam se da vrh neće uzeti u obzir sve postove (samo nick, par riječi bez razloga, on mi je jednom pomogao, on zna raditi u vegasu, sastaviti konfiguraciju i sl.). Memberi najbolje znaju koji se korisnik najviše ističe, koji je aktivan i sl. Oni treba da učestvuju u odabiru, kao i administracija. Jedan glas membera i administracije (sve ostalo ostaje, vol2 i sl.), i na kraju vrh odluči kome treba dati gmoda od dva kandidata ili tri (svejedno). Dakle, ovo je samo prijedlog i nemora se realizovati, mislim da ovim bi izbor bio što realniji i kvalitetniji.
Mnogi spominju „višak“ modova, naravno tu su stalno aktivni modovi (među njima sam i ja). Isto tako ima onih koju su neaktivni. Naravno ovo nije problem, jer se oni gube u masi aktivnih. Kako god i sa ovim se treba malo pozabaviti, ali naglašavam nije prioritet. Glavni problem je tehničko održavanje gamersa, kako je krenulo možda werta napravi kakav plan .
Savjetujem vas da netražite bilo kakvu funkcije, jer time umanjujete šanse za dobivanje iste (prošlost dokazala).
Malo o prijedlozima za funkciju.

Funkciju gmoda (sa uslovima koje je werta napisao tj. Da se brine globalno o stranici) treba obavljati osoba koja je već u administraciji, jer tu već postoji iskustvo. Prije svega gmod treba da bude objektivan, zreo i da je stariji od većine membera (cca 20 i +g). Gmod treba da posveti par kvalitetnih sati na gamersu (nemojte gledati samo zeleno pored nicka). Uglavnom killaor je objasnio i nema potrebe da puno pišem oko ovoga.

Da nebude da sam dosta toga napisao, a ono glavno nisam, ja predlažem (pored codexa koji odbija) KillaOR-a koji zadovoljava uslove za gmoda.

Ostali memberi koji su spomenuti na temi, a nisu moderatori treba rasporediti u podforume na kojim su najviše aktivni. Isto tako treba napraviti ravnotežu u podforumima, jer u nekim podforumima ima previše modova (c. Shop i CS), a u nekim nema, jer nema potrebe za većim brojem modova . Ostale manje aktivne podforume treba popuniti moderatorima u cilju pračenja i kvalitetnog dizanja istog.
Ovo je sve izvodivo ukoliko se vrh slaže.

Pozdrav, skile
dvr je napisao/la:
Evo da i ja dam 2 glasa za onog malog sto je sudiju tukao ... kako mu ono nick bi ? Jel neki miree ili je nesto.
Hahaha, to sam ja nick miire.

Nisam sudio tukao negu su mene optuzili za ono sto nisam uradio.

@ Killaor brate, ja imam i manji ID tj. stari acc kojima acc 5+ godine na siteu, ali je taj acc deletan ili sam ja izgubio jer je FaTaL taj acc banovao, jer su mi poslali 1000 bodova preko neki skripti kako vec, to je bilo prije 2, 3 godine.

Sto se tice ove pozicije, tvrdim da sam dorastao i da mogu biti gmod.
miire je napisao/la:
Hahaha, to sam ja :( nick miire.

Nisam sudio tukao negu su mene optuzili za ono sto nisam uradio.

@ Killaor brate, ja imam i manji ID tj. stari acc kojima acc 5+ godine na siteu, ali je taj acc deletan ili sam ja izgubio jer je FaTaL taj acc banovao, jer su mi poslali 1000 bodova preko neki skripti kako vec, to je bilo prije 2, 3 godine.

Sto se tice ove pozicije, tvrdim da sam dorastao i da mogu biti gmod.
salim se bola bola :D (doduse imas +1 glas zbog sudije tog :P)
KIllaOR, mislim da su riječi suvišne momak je dokazao k'o je i šta je te obrazložio uširoko svoje sposobnosti

Nadam se da će on dobiti taj status!
KillaOR'a za global moda
zasto?
Zbog toga sto je skoro uvijek online, old school member, pise pametne postove-komentare itd itd.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.