Naisao sam na jedan problem u radu mog kompjutera, ustvari imam problem sa IDE SW RAIDEROM.Ne znam je li ovo pravo mjesto da postavim pitanjem da li neko moze pomoci da rijesim taj problem. Sve je pocelo prije tri sedmice kad mi je uletio virus Trojan Horse u racunar mislio sam da ga je Kaspersky anti-virus rijesio ali je opet za dva dana javljao da je virus jos uvijek na kompjuteru I da je zarazen neki fajl ld100 u systemu 32 u windowsu helem sistemski fajl I ne mozee ga izbrisat.Ja sam odlucio da se rjesim virusa tako sto cu unnistal windows format particiju gdje je windows I postavku novog.Ali kad sam innstalirao windows I kad sam instalirao maticnu nakon restarta kompjutera ,jer to trazi instalacija, servicess mi je uzeo 100 CPU,helem kompjuter mi je usporio toliko da nisam mogao nista uraditi helem ja ga ostavim da radi tako 10 sati rekoh mozda nesto instalira pa mu treba vremena iako je “jak” komp atilon 3000+ maticna nforce 4 chipset, giga rama helem sve instalacije brzo radi ali ja reko mozda ovoj treba puna vremena..Nakon tih deset sati, ja se dosjetim mozda je jos uvijek virus na kompu I odlucim svs sas kompa brisati przit na dvd I formatira sve particije I napraviti nove da skroz unistim virus ako ga ima.Ali kad sam sve to uradio instaliram windows I maticnu I opet ista greska..Poslije toga odlucih da chipset maticne ploce jedan po jedan instaliram I uvidim da nakon sto IDE SW RAIDER instaliram da mi services skoci na 100 CPU nekako sam proucavajuci I skontam da se prilikom instalacije windowsa treba instalirat IDE SW I to pritiskom F6 prije instalacije windowsa u dosu, a prije toga sam napravio dvije diskette PATA I SATA pa se one ubace prilikom napomenute instalacije pa se pritisne C i instaliram STORAGE i RAIDER I kad sam to instalirao nisam imao problema sa instalacijom maticne I tako nakon toga odlucim da instaliram ostalo kao npr.MSN, TV karticu , Winamp I jos nekih programa I nakon instalacije DAEMON toolsa opet se desi ona stvar sa servicess-om opet skoci na 100 I uspori mi komp.Ja sad ne znam jesam li dobro instalirao dobro IDE SW RAIDEr ma ne znam ustavri gdje je vise problem ali eto molim sve koji znaju da rijese ovaj problem da mi pomognu, koji su imali ovakav ili slican problem pa su ga uspjesno rijesili( nisu kupili novi komp ili zaboravili na to) helem da odgovori te ako znate rjesenje ovog problema.
S Postovanjem.
S Postovanjem.