Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

HT::ADSL

181 pregled · 19 odgovora · otvorena 23.02.2010. u 20:34

Imam problema s navedenom konekcijom od jučer. Naime, puca svake 2-3 minute recimo. Kad ne izbaci da je konekcija pukla, recimo u wowu mi sve čikice počnu trčat' u mjestu, u cs-u se počnem lilat na jednom mjestu, k'o da me neko zakovo, bla bla

- Nije smiješno, al' neznam jel' se to dešava samo meni, ili je to sad radi ovih priprema za nove pakete i nove brzine od 1.3.

- Zanima me da li vi koji koristite ovaj provajder imate slične probleme, i kako riješiti ?
Paket mi je 5G, 2mbita/256k.

Help pl0x.

EDIT : Zvao danas support, ona ženturača mi kaže nea pojma šta je

EDIT 2 : @ ovaj ispod mene, neam virusa, komp čist ko suza, ako se ne razumijem u te stvari, onda tream se bacit' pod voz.

EDIT 3 : Evo sad testiram brzinu, nikad nisam imao više od 1.70mbita, a vidi sad podivljalo

EDIT 4 : Reinstalirao već drivere od mrežne, obrisao PPPoE konekciju, napravio opet .. Sve uredno, samo mi znaju lampice od Etherneta i DSL-a blinkat' .. I tad je konekcija screw`d ofc.
Da nemas kakvih virusa u kompu?

Prvo to provjeri :)Ako to ne mogne.

Poslije toga format, ako i to ne pomogne.

MJENJAJ NET ! :)

'fala

cao, pusa ! :D
Nabijem te na pusu.Ja sam prije imao ADSL i po 2-3 sata pucala konekcija no sad na MoNetu i sretan xD
Probaj formatirat ili reinstall drivere od mrezne xD mozda ima i do toga veze.Ako nemogne otidji i zamjeni modem! Ako ni to nemogne j**i mater adslu i predji na neki normalan net!
MaRiJo4EvEr je napisao/la:
Nabijem te na pusu.Ja sam prije imao ADSL i po 2-3 sata pucala konekcija no sad na MoNetu i sretan xD
Probaj formatirat ili reinstall drivere od mrezne xD mozda ima i do toga veze.Ako nemogne otidji i zamjeni modem! Ako ni to nemogne j**i mater adslu i predji na neki normalan net!
Nemogu druže neam izbora, imao Zonu retardiranu, s nje sam i pobjegao na adsl, ma problem je što nikad nisam imao problema s adslom, nego evo od juče nemogu sastavit' kraj s krajem. Čudi me da me i dosad nije izbacilo.
iwdnplaysson je napisao/la:
Nemogu druže neam izbora, imao Zonu retardiranu, s nje sam i pobjegao na adsl, ma problem je što nikad nisam imao problema s adslom, nego evo od juče nemogu sastavit' kraj s krajem. Čudi me da me i dosad nije izbacilo.
Ja imam Zonu trenutno.
FLEX XL 1024/256 kbps 22GB 40KM.Znači konekcija retardirana do bola. U cs mi nekada ping 1337 pa cl flush enity packet...
Nagovaram starce da prijeđem na ADSL ili nešto ali neće.
Isti paket , i + adsl nije 2048kb/s , vec 2048kbit/sec , to dodje oko 300 kb/s .
Čuo sam da su ovih dana radili nešto po pitanju ADSL-a pošto mijenjaju ove brzine i promet. Od kad ti se to dešava ?
Ma brate ja mislim da ti je to njih , eo moja konekcija placam 50 KM FLAT sta mislite dali preskupo placam

fkt nezz sta je i meni od juce puca ... :S
to ti je zbog toga sto ti je ruzan nick :$

btw mozda imaju radove pa ko i bihnet najave kad se završe
apoo je napisao/la:
Isti paket , i + adsl nije 2048kb/s , vec 2048kbit/sec , to dodje oko 300 kb/s .
Eto uči me da je 2048 kilobita, roflmao da je kilobajta bilo bi oujea juhu

I btw. kako ti 2048 : 8 može ispast 300 boga ti ?

256 ?
iwdnplaysson je napisao/la:
Eto uči me da je 2048 kilobita, roflmao da je kilobajta bilo bi oujea juhu

I btw. kako ti 2048 : 8 može ispast 300 boga ti ?

256 ?
OKO 300 , ma vidim da si nesto 2 MB govorio ...

Meni na speedtestu 3 mb
Jokerinho je napisao/la:
Čuo sam da su ovih dana radili nešto po pitanju ADSL-a pošto mijenjaju ove brzine i promet. Od kad ti se to dešava ?
Od juče. Ev' opet mi puče konekcija, ja taman u bg-u.
mister_beba je napisao/la:

Bgt odakle meni 7mb/s?

A lol ^^
e jel istina da će od 3 mjeseca pa nadalje biti 10gb ko je imao 5gb prometa
mrxilix je napisao/la:
e jel istina da će od 3 mjeseca pa nadalje biti 10gb ko je imao 5gb prometa
http://www.ht.ba/hr/Vijesti-i-press/Novosti/Stizu-novi-ADSL-paketi-iz-HT-a-Mostar
WOOOOOOOOOOOOOOOOO HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO WEĆI INTERNET!!!!!!!!:D:D:D

sory:D
kod mene je 2048/256, nisam primjetio nikakve probleme...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.