Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

fender vs gibson

78 pregleda · 6 odgovora · otvorena 22.02.2010. u 19:02

sta vi mislite koja je gitara bolja? fender american standard stratocaster ili gibson les paul?? napisite svoje misljenje. meni najvise lijeze zvuk stratocastera... ima pravi rockerski zvuk koji para usi :D
Harmonika rulez.
Les Paul definitivno, mada ja imam stratocastera i prezadovoljan sam. Ali kad uzmes les paula u ruke, postanes carobnjak mrtvih mi : D
Neces ovdje dobiti tacan odgovor , potrazi malo po netu ...
Prije Gibson Les Paul.

Sa killswitchem i par drugih stvarcica postaje kralj.

Poslusaj Buckethead-a i cuj sta on radi.

Ovo je njegova Soothsayer:

http://www.youtube.com/watch?v=adV8-_hgL4g

Poslusaj i Padmasana, Jordan, Aunt Suzie (Space caddilac).

Vise preferiram Gibson Les Paul. Nekako sam' izgled te omami, a tek kad je uzmes u rukeee . Dobro sad' necemo o tome, koliko se ja i Gibson Les Paul voLimo ^^. Nego, ako ces svirati nesto u pop/punk smislu, ili samom punk' zanru onda je za tebe Fender stratocaster. Ako grijesim ispravite me .

Al' prvo brate, preporucio bih' ti da krenes od akustične gitare. Prvo uvjezbas akorde, prelaze i onda dodje el. powaaa .
aLmo je napisao/la:
Vise preferiram Gibson Les Paul. Nekako sam' izgled te omami, a tek kad je uzmes u rukeee :-[ . Dobro sad' necemo o tome, koliko se ja i Gibson Les Paul voLimo ^^. Nego, ako ces svirati nesto u pop/punk smislu, ili samom punk' zanru onda je za tebe Fender stratocaster. Ako grijesim ispravite me :-[ .

Al' prvo brate, preporucio bih' ti da krenes od akustične gitare. Prvo uvjezbas akorde, prelaze i onda dodje el. powaaa .
;D
ma sviram ja gitaru... a i planirao sam uzimati strat... pa da vidim vase misljenje... koja je gitara bolja.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.