Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Pascal & windows 7

126 pregleda · 10 odgovora · otvorena 18.02.2010. u 18:41

E ovako , moj je acc yoyeTM87, ali sam zaboravio pw od acca, također i od starog msna , tako da sam morao napraviti novi acc.
Molio sam neke da mi posude samo radi teme, al eto neće pi'ke nek se sami prepoznaju!

Da nebi dizao dvije teme, spojio sam ih u jednu, doduše na neki način su i povezane!

Nakon formata instalirao sam Windows 7 Ultimate 64bit... Pošto smo tek sad krenuli raditi u školi sa "Turbo Pascalom" odlučio sam i ja da ga skinem, tako da uvježbavam kod kuće. Doduše odma nakon downloada, nisam mogao pokrenut ni "setup" jer je izbacivalo da mi da mi ne podržava operativni sistem uglavnom skontaćete... Tako znači treba mi download za Turbo Pascal 7 koji podržava 64 bit windows 7 ultimate!
Valjda postoji uopšte tako nešta, ili možda neki program koji omogućava rad tog pascala na ovom operativnom... Nemoj te mi davat linkove za onaj "Free pascal" jer su mu komande neke drugačije tako da mi ne odgovara.

Drugi problem jest taj da vidim da mi uskoro istiće Windows activacijski code.. Gdje mogu naći novi , naravno da ga ne plačam il neki program...
I šta se dešava ukoliko ga ne aktiviram na vrijeme?

Nadam se da ste me skontali... Nadam se da admin neće zatvoriti temu..

Hvala unaprijed ;)
Taj pascal mozes skinuti na warez-bb.org, a sto se tice aktivacijiskog koda za windows, ja ti dadnem program pomocu koga aktiviras windows tako da nema roka trajanja... znaci vjecno aktiviran...
Brate samo ti mogu pomoci za win aktivaciski kod.
Ugasi automatski upade windowsa, i restore sistem koji dan poslije, i trebalo bi da radi.
Isti problem imao. :D
Skini bloodshed(mislim da se tako piše) dev pascal, taj koristim na programiranju koji radi na 7-ci, komande su iste samo je izgled drugaciji i naravno bolji.Inaće ovaj je jednostavniji.
Ako ne budeš mogao na netu naći instalaciju pitaj profu(Zaimović) da ti kopira kao što je meni.
GL.

msn vrati preko alternativnog maila, ili preko tajnog pitanja, a pw vratis kad mail vratis.

Kad vratiš mail ja ću ti poslat activator preko msn(možda ti i send pascal ako ga nađem).

GL.
ko da moras imat bas taj pascal.. guuglaj sine :$ ima i drugih "verzija" pascala.

a za windows 7. da mi nije original cd, dala bih ti key
ASSdea je napisao/la:
ko da moras imat bas taj pascal.. guuglaj sine :$ ima i drugih "verzija" pascala.

a za windows 7. da mi nije original cd, dala bih ti key :(
jest baš taj pascal moram imat (: , a ćuj da guglam... šta je to ? Haj me nauči! 9-)
Adis_tm87 je napisao/la:
jest baš taj pascal moram imat (: , a ćuj da guglam... šta je to ? Haj me nauči! 8-)
iste su ti naredbe.. na nekim verzijama se sama ispise naredba, na nekim kad ides compile pise ti dole greska, a na nekim te odvede do greske..
sve ti je to isto ustvari. vjezbaj na razlicitim
sta ce tek bit kad odes na c++, pa ces pitat imal ko pascal++? xD

upisi na yahoo "sta znaci guglati" :$
ASSdea je napisao/la:
iste su ti naredbe.. na nekim verzijama se sama ispise naredba, na nekim kad ides compile pise ti dole greska, a na nekim te odvede do greske..
sve ti je to isto ustvari. vjezbaj na razlicitim :D
sta ce tek bit kad odes na c++, pa ces pitat imal ko pascal++? xD

upisi na yahoo "sta znaci guglati" :$ :P :D
Eki to ?
Nemože mi pola vrsti pascala jer 6-bitne aplikacije ne podržavaju 64 bitni os! Srećom Dev-Pascal mi može....
Ma radio sam u c++, mislim neke osnovne nije ni on težak baš tolko : )

a yahoo je skracenica za ?:P
Adis_tm87 je napisao/la:
Eki to ?
Nemože mi pola vrsti pascala jer 6-bitne aplikacije ne podržavaju 64 bitni os! Srećom Dev-Pascal mi može....
Ma radio sam u c++, mislim neke osnovne nije ni on težak baš tolko : )

a yahoo je skracenica za ?
a i sta ce ti pascal, to radi samo u skoli, kod kuce uzivaj
nemoj bit debil, pa ko ova iz mog razreda sto je vjezbala crtanje u paintu, kad smo imali neku kao provjeru xD

a ako i hoces programirat, odi na amazon(?) iii tamo nadji neke osnovne naredbe za npr python (strava program za programiranje, jednostavan) i ovaj. i tamo programiraj, pascal ti je .!. :S
ASSdea je napisao/la:
a i sta ce ti pascal, to radi samo u skoli, kod kuce uzivaj :D
nemoj bit debil, pa ko ova iz mog razreda sto je vjezbala crtanje u paintu, kad smo imali neku kao provjeru xD

a ako i hoces programirat, odi na amazon(?) iii tamo nadji neke osnovne naredbe za npr python (strava program za programiranje, jednostavan) i ovaj. i tamo programiraj, pascal ti je .!. :S
Mah ma vježbaću sad pascal i pomalo c++... u 3 i 4 razredu ćemo ga opširno radit pa sve u svoje vrijeme : )

Kako cura tolko zna stvari :P
Adis_tm87 je napisao/la:
Mah ma vježbaću sad pascal i pomalo c++... u 3 i 4 razredu ćemo ga opširno radit pa sve u svoje vrijeme : )

Kako cura tolko zna stvari
ma de. mi smo prosle god qbasic, ove pascal i c++ cemo.
a i kak neb znala, brat mi informatiku studira :O xD

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.