je li se desilo kome da mu ekran bude saren poslije overclockanja graficke? malo sam pretjero sa clockanjem.. kad digne sistem ekran je normalan par sekundi i onda samo posareni nista ne vidim.. moze pomoc?
Diskusija
overclockin problem.
72 pregleda · 9 odgovora · otvorena 17.02.2010. u 23:01
sad neznam u cemu je problem.MOZES DIGNUTI SISTEM PONOVO (POJMA NEAM)
ILI RJESITI PROBLEM NOGOM KAO JA
ILI RJESITI PROBLEM NOGOM KAO JA
Pojavljuju ti se tzv "Artifacts" ili iskakajuci poligoni zbog pregrijavanja graficke, preostaje ti jedino da povecas brzinu vrtnje ventilatora ili pak smanjenje taktova GPU i memorije.
Kad klokas graficku povecavas po 5 Mhz taktove GPU i memorije znaci u sitnim koracima, a ne odjednom po 20-30Mhz, znaci polako dizanje uz obavezan test, neki benchmark test ili jos bolje pokreni neku igricu pola sata recimo igraj, kao nebude nikakvih tackica, ili iskakajucih poligona tzv Artefacts-a, onda je overclock dobar...
Kad klokas graficku povecavas po 5 Mhz taktove GPU i memorije znaci u sitnim koracima, a ne odjednom po 20-30Mhz, znaci polako dizanje uz obavezan test, neki benchmark test ili jos bolje pokreni neku igricu pola sata recimo igraj, kao nebude nikakvih tackica, ili iskakajucih poligona tzv Artefacts-a, onda je overclock dobar...
Post dobio aplauz od nc
Previše si digao gpu/shader ili možda memory clockove na grafičkoj pa ti se pojavljuju artefekti.
Stavi clockove na default jer nisi dovoljno ušoznat' sa tim.
Ako baš hoćeš da klokaš , onda poslije svakih dizanja(ne više od 15MHz) odvrti 2loop-a 3D Mark-a 2006.
Stavi clockove na default jer nisi dovoljno ušoznat' sa tim.
Ako baš hoćeš da klokaš , onda poslije svakih dizanja(ne više od 15MHz) odvrti 2loop-a 3D Mark-a 2006.
TO SE MENI ISTO BILO NA MOJOJ GE FORCE GRAFICKOJ STOJI MI NA TAVANU A SAD KORISTIM 10 PUTA SLABIJU GRAFICKU.IMA JU LI GDJE DETALJNIJA UPUSTVA
^^smanji gpu i ostalo sto si se zahebavo po njoj, ako nisi clockovo uzmi graficku skini plastiku i stavi je u sporet na 220 stepeni onda je izvadi vrati plastiku i ubaci u racunar ima da fercera
Meni se stalno desava vdrop
.Vratioo sam cpu na default al opet .Igram igrice i odjednom me uspori na jedno 6 sec i tako svakih nekoliko min .Znal iko kako da napravim to
.Vratioo sam cpu na default al opet .Igram igrice i odjednom me uspori na jedno 6 sec i tako svakih nekoliko min .Znal iko kako da napravim to
Vjerovatno si prekloko memoriju, spusti malo memoriju... Procesor digni i allahimanet. Inace kod overclockinga moras bit spreman na rizik ako hoces sa tim da se bavis, i naravno procitaj koji tutorijal vezan za overclocking, a imas par dobrih na www.bug.hr.
TO SE MENI ISTO BILO NA MOJOJ GE FORCE GRAFICKOJ STOJI MI NA TAVANU A SAD KORISTIM 10 PUTA SLABIJU GRAFICKU.IMA JU LI GDJE DETALJNIJA UPUSTVA
sretno
ja sam imo takav problem radio neka sr*nja sa RivaTuner i kad sam vidio da to ne ide samo restart i sve je bilo dobro xD
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.