Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ram pitanje

65 pregleda · 5 odgovora · otvorena 14.02.2010. u 19:49

Pozdrav momci.. Imam jedno pitanje, nije za mene, za kolegu moga, posto nismo ni ja ni on bas strucni oko toga.. Eh ovako, znaci, zanima ga dali moze staviti u svoj komp 2 razlicite marke rama ? npr on ima sada u kompu DDR2 Kingston 512mb 533mhz, a hoce da stavi npr neku drugu marku od 1gb sa 800Mhz.?? Molio bih spamere da zaobidju, treba mi ovo hoce momak sebi da kupi sutra rame!
Moze on staviti i trebalo bi da radi sve normalno, ali uvijek postoje sanse da nesto nece stimati.
Moj komsija ima isto tako jednu od 512 jednu 1 GB i nema problema.
SaltCityBoy je napisao/la:
Moze on staviti i trebalo bi da radi sve normalno, ali uvijek postoje sanse da nesto nece stimati.
Moj komsija ima isto tako jednu od 512 jednu 1 GB i nema problema.
Vidis sta si ti upravo napisao. Ti si napisao memoriju, ali on pita moze li staviti dva razlicita tipa rama... bajdvej obrati se njemu :

http://www.gamers.ba/profil/suiCidal/
Mozes , ali nije preporucljivo. Samo ce se ta od 800mhz spustiti da radi na nizu frekvenciju i eto. Samo da znas bolje ti je kada rade u dual sistemu i to istih frekvencija. Proizvodjac nije vazan.

Post dobio aplauz od wcKd

Moze ali nije preporučeno.Barem da rade na istoj frekvenciji.

Savjet:Neka to proda ili baci i neka kupi neki dual channel kitt za 80-90 KM.
to je kod mene mada to ti puno nece ubrzat racunar ZNAM IZ LICNOG ISKUSTVA
to je moguce al pokusaj nac ddr2 sa manje megaherza jer ce ti tih 300 mhz biti neizkoristeno i djaba ces dati 20km vise tu sam se i ja pokajao

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.