Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Gamers.ba - O svemu pomalo !

1.321 pregled · 30 odgovora · otvorena 08.02.2010. u 01:54

Sta je gamers.ba ? Ah, koliko puta cujete tu rijec u jednom dan ? Koliko puta potrcite za racunar da vidite ima li pametnih tema ? (Ponekad se moze i naletiti na pokoju pametnu xD).
Ali sta je stvarno gamers ?

Gamers.ba je najveci gamerski Community na Balkanu. Ono sto izdvaja gamers od svih ostalih gaming foruma je to sto je on vec davno «probio» okrilje obicnog foruma. To je danas mjesto gdje se dolazi iz zabave, iz dosade, iz navike, jer je gamers vremenom postao dio nas a i mi sami dio njega !

Ali krenimo redom ! U temi G.ba Istaknuti sam u samom uvodu napisao nesto o nastanku gamersa.

CSBIH je nastao, kako to samo ime kaze, u zelji da se na jednom mjestu okupe svi kanteraši iz Bosne. Ideja za stvaranje prvog CS Communitiy-a je bila od strane bU-a i maes-a. Takav site na pocetku nije bio popularan kao danas. Iako su se tada igrale i ostale igre, na prvom mjestu je bio kanter. Tada popularni klanovi, 666, restricted, FaF, NX, putem gamersa su vrsili “regrutaciju” odnosno prelazak clanova iz jedne u drugu ekipu. Vecina meceva koja se igrala izmedju ovih klanova su bili teme za raspravu, a na gamersu su memberi trazili klan (sto je danas nazalost nemoguce jer osobe koje traze klan bivaju ismijavana od raznoraznih clanova koji su svoju reputaciju postigli pisanjem a ne skill-om). Sto se tice spama , on se uglavnom svodio na filozofiranje od strane pojedinih clanova, ali to nije bilo ni priblizno danasnjem spamu (tad se od "spamera"sticao TaL1 koji je na svaku temu imao odgovor sa preko 1000 karaktera ).

Nastanak gamersa !

Promjenom imena CSBIH-a u gamers.ba, u mnogome je promjenjena svrha gamersa. On vise nije bio namjenjen cisto za okupljanje gamera iz BiH nego kao najbolji vid komunikacije izmedju gamera. Nagli rast posjecenosti gamersa, porast broja clanova i porast broja tema je od gaming foruma napravilo forum na kome se raspravljalo o svim temama, problemima iz zivota itd. Takodjer, tada se aktivnije pocinje pricati o drugim igricama (wc3, nfs itd.), a polako se stvaraju i prijateljstva. Mnogi su putem gamersa upoznali ljude s kojima su I dan danas dobri prijatelji. Naravno, svaka dobra stvar ima I svoju losu. Nadolazecim generacijama ocigledno kanter ni ostale igrice nisu bile dovoljne pa se pocinje uveliko spamati, svadjati, raspravljati I prijetiti putem foruma. Razlika izmedju CSBIH-a I gamersa je ta sto su se u CSBIH-a vecina membera znala dobro I svima je stalo da odrze ta prijateljstva.
Kad pricamo o losim stvarima (prvenstveno mislim na spam), logicno je bilo ocekivati da ce doci do tog, samo je bilo pitanje vremena. Gamers je otvoreni forum I svi oni koji su gameri na ovaj ili onaj nacin su tu, ali problem mladje generacije je nepostivanje starijih ne samo membera nego starih od sebe, uopsteno. Postavlja se pitanje da li je problem neozbiljnost kao pojava ili manjak ozbiljnih. Naravno svi volimo ponekad citati “nebuloze”, gluposti, ali sve u granicama normale !

Danas, velika vecina mladih gamera iz cijele BiH pa i sire se «emancipuje» na gamersu.
Malo je onih pravih, iskrenih gamera koji ne posjecuju ovaj portal, malo je onih generacija koji su obiljezili nasu scenu a da nisu bili dio ovog sada vec mozemo reci genialnog plana zblizavanja gamera!

Za kraj ostaje samo da se zahvalimo ljudima koji su nam pruzili priliku da se druzimo na
ovakav nacin, sto su nam prepustili da mi mladji se brinemo i odrzavamo ono sto je dio svih nas, a to je nash, vjerujem svima dragi, gamers.ba!

Hvala son1cu koji mi je pomogao u pisanju !
Koristio sam se I Schultzovom knjigom “Historija kultne opsesije” !

Odgovor u 2 reda ne primam jer cjenim sebe i svoj rad a tim pokazujete da ne postujete tudje !

S ljubavlju, vash nera !
Citajuci temu, odmah sam se nasao u njoj. Gamers je zaista postao navika. Prvo sto uradim kada upalim racunar jeste da uđem u Mozillu i kucam u adress bar: gamers.ba. Ne mogu zamisliti da surfam internetom a da nisam online na gamersu. Uvijek cekam neku notifikaciju, komentar na sliku, privatnu poruku. Ponekad se zapitam da li mi sve to treba, ali onda skontam da sam ovdje upoznao toliko dobrih prijatelja da nikada te da nikada necu smoci snage da odem odavde.
Odmah da ti kazem da je tema extra popravlja se ovo iz dana u dan ! Po danu budu 2-3 dobre teme sto je veoma dobro .. : P

Momak iznad mene reLoaded rekao je vecinu ali dodacu i ja neko svoje misljenje ...

Ja kada sam se registrovao cijeli sajt sam proucavao i citao tudje postove , posjecivao razne profile itd. ... sa vremenom upoznavao nove ljude i tako svaki i dan sve vise i vise vremena na sajtu .
Sad ne postoji dan ako ne udjem na g.ba pri paljenju mozzile palim g.ba /fb/travian itd. i kad god mogu tu sam i jednostavno zarazio se ali u pozitivnom smislu ...
Kao sto to uvijek kazem gamers.ba ostace moj prvi i najbolji sajt a kako stizu nove generacije odlaze stare tu dolazi do pokusavanja da se njima objasni kako sta a kroz ovu temu i hoce ako procitaju sve
I nadam se da ce se javiti stariji clanovi da napisu koju kako bi "novi" clanovi znali sta su oni sve radili na sajtu ! I pozitivne i negativne situacije ... :!
E prvo da ti se zahvalim na ovome red je ipak <3
Ovo sto si napisao je cjela istina gamers.ba i njegovog nastanka Procitao sam sve i video sam koliko je ovaj forum napredovo u svakom pogledu . Uvjek je bilo spamera al ti s ii spomenuo prije kaki su spameri bili , a kakvi su sada … Tad se od "spamera"sticao TaL1 koji je na svaku temu imao odgovor sa preko 1000 karaktera ). Sami dokaz
Ti si napisao ovde :
“Gamers je otvoreni forum I svi oni koji su gameri na ovaj ili onaj nacin su tu, ali problem mladje generacije je nepostivanje starijih ne samo membera nego starih od sebe, uopsteno. Postavlja se pitanje da li je problem neozbiljnost kao pojava ili manjak ozbiljnih.”
I u ovome si u potpunosti u pravu jer stvarno fali manjak ozbiljnih; . I sada gledam ovu takozvanu novu generaciju 94,95,96 itd… I kada udjem na neki server vidim da su tu samo svadje i prepiranja i prijetnje , a mislim da je to smjesno kada neko prijeti koji ima 20 kila al nvm .
Napisao si i kakva su prije bila druzenja . Ja se dobro sjecam svog prvog acc-a , svog prvog okupljanja Gamers.Ba Nogomet ,kada je veliki broj dosao ... A bio sam prije mozda 2-3 mjeseca na Gamers.Ba kafi na kojoj sam se negativno iznenadio kada sam video ko je dosao i kakve su price bilo i u kakvom broju su dosli.
Gamers.Ba Nogomet

Vidim sada da ima i vise moderator i svega al malo se od toga trudi … Necu sada da javno imenujem ko su ti al mislim da se zna , a i zna se ko nista neradi
Fina tema nera_f svaka cast nek si ih malo podjestio mislim nisi ih imao sta podjestiti jer ih vise od 80% nije znalo za ovo

Pozz od ZOPe-ta
Sjecam se kada sam se prvi put registrovao na gamers.ba sa drugim nickom, nebitno sad. I ulazio sam samo ponekad da pogledam teme, i nasmijem se malo. Nisam zelio da pisem, ne znam zbog cega. Mozda i zbog godina, pa mi je bilo neprijatno pisati pored svih tih odraslih na sajtu.

I nakon nekog vremena sam prestao ulaziti na g.ba toliko da sam zaboravio pw od tog starog accounta. I ponovo sam se registrovao negdje u drugom razredu srednje (tada sam dobio i novi net, pa je sve bilo lakse, a poceo sam i cesce igrati cs i ostale igre). I sada sam dosao na to da nema dana kada ne posjetim ovu stranicu. Vise i ne razmisljam o tome, nego mi ruka sama ide na Bookmarks->Gamers.ba. Iako ovaj danasnji g.ba nije ni blizu onoga sto je nekad bio. Teme su malo reci glupe. Malo se u poslijednje vrijeme popravlja stanje ali ipak nije to to.

Ali uprkos svemu tome ja i dalje redovno posjecujem ovu stranicu. Vjerovatno zbog te komunikacije sa prijateljima, i onako zezancije da mozak odmoris, i da se na trenutak udaljis od problema koje zivot sa sobom nosi. Ne znam sta vise da napisem, ali mislim da bi ovaj post trebao zadovoljiti kriterij koji je postavio nera.

Pozdrav svim gejmerima
Ono sto sam zaboravio a mnogi ne bi procitali sad kad bih editovao temu je G.ba ID.

Gamers.ba ID moze puno da znaci ali i nemora, mnogi se vade na ID kao oni su old skull i sl. Ljudi se ne djele na old school i new school i slicne gluposti. Ljudi se djele na pametne i "manje pametne", ja licno znam da izbecim oci kad vidim da neko napise post koji ja ne bi znao ni prepisati... I sta ja sad da uradim, da ga citiram, alo idiote ja imam manji ID od tebe ?

Nemojte se zamarati, budite to sto jeste, pustite se komentara i svadja, uzivajte kad vec mozete !

Post dobio aplauz od spY

Odlicno napisano, inace ne citam ovako velike teme ali posto je to napisao nera citao sam....Za mene je gamers vise od stranice, kad upalim komp i odem na int browser gamers.ba mi je odmah na homepage-u...uzivam u citanju pametnih tema ali ne uzivam kad neko nema respect prema starije,...hahahahaha jednom sam cak dobio ban od vlexINho-a xD (malo mi je povukao zivac ali i smirio kad me bann) i od tad tih nekoliko dana pocela je da me hvata neka nervoza jer ne mogu na gamers xD...postujem vas sve...i nova generacija moderatora mi je jaca od prosle ali svaka cast i njoj....nera_f full respect...

vise pametnih tema manje spamanja, kupujte premijume i drzite ovu stranicu zivom .... pozz od kene 8-)

ne znam pisati....tuzite me xD
Bas sam juce ili prekjuce o ovome razmisljao, tacnije o tome, zasto je meni gamers.ba drugi bookmark po redu, odmah poslije fejsa ? Iskreno, fejs sam stavio na 1. mjesto da me ne bi smatrali idiotskim no-liferom (( mada je neko vrijeme stajao kao homepage )). U cemu se to gamers.ba razlikuje od ostalih site-ova, od derneka, fejsa itd ?

Gamers.ba aka "najveca gamerska zajednica na balkanu". Osvrnimo se na ovaj dio "gamerska zajednica". Zaista pogledajmo, kada ja naprimjer, udjem na site, pogledam koje su to nove teme otvorene. Odmah po nazivima tih tema se moze reci koliko taj sto ih je otvarao ima iskustva ili ne, tako da neke i ne otvaram. I tako, otvorim redom svaku neprocitanu temu. Te teme su uglavnom vec bile nekada, ili su neke spamerske, ili su neka djeca sa 0 postova, tek dosla - traze DL link za winamp etc.

Dalje sta radim je da gledam Sliku Dana, zanimljive, pa onda random galerije. I tako redom, posjetim par necijih profila, odgovorim na PM-ove, upise u GB, i onda pocnem odgovarati na teme. Nisam neki spammer, jer mi se ne da stvarno cekati 7 ili vise dana dok mi istekne ban, a jos manje mi se da praviti novi account, jer meni nije cilj da se glupiram, vec eto, kao sto naziv kaze - da se "druzim". To "druzim" sam stavio pod navodnike, jer nekako ne zelim da ispadnem neki mali asocijalni kreten koji se druzi samo preko tastature, vec eto da upoznam neke ljude, neku djecu, odrasle, koji imaju veze sa gamingom. Obicno CS-om, posto nista od ostalih igara ne igram. I tako se nadjemo u lanu - pucamo se, smijemo se, ode se i na kafu itd itd. Ismijemo se, jer svako ima milion anegdota, jer je gaming po samoj rijeci igra-zajebancija, tako da to pruza zaista i previse mogucnosti da se covjek odvali smijati. Smijeh doprinosi tome da se covjek osjeca bolje, sto znaci da se kroz gamingom covjek usreci.

Ovu zadnju recenicu nemojte shvatiti bukvalno, jer je gaming zaista jedna komplikovana rijec, koja se tesko objasni, isto kao gamer ili no-lifer. Zato nemojte shvatati bukvalno onu recenicu "gaming donosi srecu". On ne donosi srecu ako ste vi neki pacenik, koji ide skidati raznorazna pomagala, da komp igra za njega, da ima bolji score i respect od ostalih igraca, i time postize svoju srecu. Ne, o toj sreci ja ne govorim.

Uglavnom, otisao sam s teme totalno. Za mene je gamers nesto mnogo vise od foruma, daleko vise, posto se ovdje zaista mnogo clanova poznaje i uzivo, a i preko neta, i dosta tih prijateljstava je veliko i jako, tako da ona ovaj forum zaista pretvaraju u neku "zajednicu", bez obzira sto je ona bazirana na internet. Cist primjer je spY, koji je iz tamo negdje pi****a, a ja iz Sarajeva, vidjeli se nismo, a on bi da mi pusi ku**c dan noc. A ja mu ne dam, sta cu, nisam mu ja kriv sto je ruzan. I tako jos par clanova, barem koje ja poznajem samo preko interneta, jer zaista nisam bas u nekim ultra-kontaktima sa vise clanova, cisto iz razloga jer sam se prekasno pridruzio gamersu, sto mi je zaista zao. Bas mi je krivo sto mi ID nije trocifren, da znam kako je bilo na pocetku, da budem jedan od tih odl-school gamera. Mada se ni sada ne bunim, pratim desavanja na ovom site-u svakodnevno, tako da sam upucen u sve i svasta, sve vas pratim !!!

Takodje si naveo kako mladje generacije nemaju respecta prema starijim. To nije slucaj samo na ovom forumu ili sa gamerima, to je tako u cijeloj Bosni - nazalost. Takve generacije dolaze, i postaje zaista sve gore i gore... I to je jedan od glavnih razloga zasto se nisam "prikljucio" gamersu kada su i svi, tada sam ja sutao lopte 24/7. Ne kazem ja sada da mi je krivo radi toga, sto sam igrao lopte a ne igrao CS, nego mi je krivo sto nisam bio aktivan i u jednom i u drugome, jer me gaming zaista ne bi sprjecavao u ostalim sportovima. Krivo mi je jer su za mene fudbal i CS zaista dvije vrlo slicne stvari. Opet nemojte shvatati bukvalno, razlog zasto mislim da su slicne je taj sto u oba slucaja imaju ekipe, taktike, skilleri, i zabava je zagarantovana.

I opet sam sisao s teme, ne da mi se vise, odoh upaliti svoj foobaru♥, danas skidao nake dobre muzike, ima se slusat, a evo 15 min pisem post, i sve cekam kad cu zavrsiti da pocnem slusati, ali kreten ne moze se sjetiti da ustane iz ovog lezeceg polozaja , upali foobaru i ujedno kuca post XD

Ae da cujem sta ste to jos pisali ^^
Gamers.ba ?
Nekada ugledni sajt koji je brojao 100tinjak članova (u pravom smislu gameraa), doduše koji su samo igrali CS-a, je sajt koji je sigurno obilježio dio naših života, nevažno u pozitivnom ili negativnom kontekstu...
Upravo radi tog "manjeg" broja članova (od kojih ja nisam napočetku imao akaunt), ali doduše jeste brat, je bila jedna harmonija, sklad, vjerovatno jer se 90% njih u pravom životu poznavalo...
Kažu nije više k'o što je nekad bilo...
Ja se u neku ruku i slažem i ne slažem sa tim...
Iz samog razloga, kao što sam gore naveo, poznanstvo je učinilo da Gamers (tada CSBIH) bude tako unikatan što se tiče svega...
Ja prvi akaunt registrujem prije dosta godina, doduše na g.ba, jer sam tek tada dobio internet...
Sjećam se moje prve teme, to je bila tema o tome kako sam ja banovan sa nekog pablika, a nisam imao cheat itd....
Nisam imao pojma ni o čemu, pa sam kontao da se sve prijavljuje na ovom forumu....
Polako stičem i ja to neko iskustvo, vjerovano uzrokovano mojim postepenim povećanjem zrelosti, pa tako počinjem i sa nekim aktivnijim uključenjem u sva ta dešavanja...
Na forumu upoznajem dosta raje, radi kojih sam i počeo igrati te ClanWar-ove, i radi kojih posjećujem neke gradove širom Bosne radi igranja turnira, koji su svaki priča za sebe...
Svaki turnir, prolazi sa upoznavanjem novih ljudi, novih poznanika i tako kreću neka od brojnih prijateljstava...
Odlutah i ja donekle sa mojim maštanjem o turnirima, ali želim samo da kažem da nikada neće biti kao što je nekada bilo, prihvatili vi to ili ne...
Nekada (kao što je i nera naveo), pojam spamera je bio čovjek koji je pisao 1000 karaktera po odgovoru, nevažno što je to bio offtopic...
Nažalost, danas ima dosta djece, koja ne shvataju pravu svrhu gamersa, a to je druženje... Na stranu igranje igrica, to je ono što svi imamo zajedničko....
Ne ogovaram svu djecu, svi smo bili nekada isti, te ih ima tu dosta "zrelih" za njihove godine..
Samo govorim, da nije fino kada vidim da neki "wannabe haker, skiddie" iz Travnika, koji sa svojih 14-15 godina, skida php skripte i hoće da spama na gamers-u...
Ma dajte molim vas...
Ne treba puno da stvorimo to neko stanje na sajtu, neku harmoniju... Sve što svi trebate je ponašati se u skladu sa pravilima, i sve će biti OK. Neće biti banova i sličnih stvari...
Pokušajte da se ponašate u skladu sa svojim godinama...
Naprimjer, sjetimo se riddle-a, koji je prvi testirao spam skripte na gamers-u, i to je bio razlog njegovog banovanog akaunta na par godina...
Pogledajmo gdje je sada riddle ?
Head admin... Nije to sigurno zaslužio radi njegovog testiranja skripti, nego radom i pokazivanjem da mu je stalo do ovog portala....
Pogledajte maes-ovu posljednju temu... Biće vam jasno, da je i tim nekadašnjim gamerima drago što se broj članova sa tih stotinjak popeo na par hiljada korisnika...
Ako se ja pitam, najtužnija stvar što se tiče gamersa, je ta što dotični gospodin Ado,kojem su pare udarile u glavu, ne može nikako da nađe par minuta(iz čistog razloga jer je g.ba neprofitabilan sajt) da vidi dokle je sajt dogurao... Vi možete mene optužiti da pljujem na onoga koji je nama sve ovo stvorio... Naprotiv, hvala mu za to, ali je tužno i dijelom bezobrazno od njega da ovo ništa ne popravlja, jer ruku na srce, ova stranica ima još bugova koji nisu ni blizu popravljenog stanja...
To je tuga, i upravo zbog te tuge, uskoro novi projekt, a otom-potom...
Znači, recept za uspjeh = strpljenje + želja za učenjem...
Niko nije rođen naučen, niti uspjeh dolazi preko dana...
Strpljenje je vrlina, to upamtite...
Nadam se da vas nije moj post smorio, te da ćete izvući neku pouku iz njega, a ne praviti se najpametniji i zanemariti sve što sam napisao

Voli vas vaš wicky

Post dobio aplauz od spY

Mislio sam leci spavati, jer sam baš umoran, ali ću ostati još malo i odgovoriti i na ovu temu. Prije svega, svaka čast neri i ostalim modovima iz coffee shopa, bacili cu modove drugih podforuma u sjenu. (šala mala).
Sjećam se kad sam prije nekih 6 godina došao prvi put na sajt.
Gledaš teme, čitaš postove i maštaš da jedan dan budeš pametan kao ove "čike" ovdje.
Za razliku od današnjih mladih membera, u to vrijeme poštovali su se stariji, i nije se ulazilo u prepirke, kojih danas nažalost ima i previše.
Tad se trudilo za svaki bod, borilo za svaki post, ali ja uvijek kazem i uvijek ću govoriti, to su bila neka bolja vremena.
Nije ni ovo danas loše, daleko od toga, ali u jednom trenutku prijetilo je da g.ba izgubi ono što ga čini posebnim, a to je prije svega zajednički gejmerski duh. Nedavni konkurs za modove bio je pun pogodak. Ove nove mlade snage vraćaju g.ba na pravi put. Svaka im čast na tome.
Hmmm, uvijek će biti i crnih ovaca u "našem stadu", ali trebamo ih primiti i naučiti raditi i boravitit sa njima.
I ja sam priznajem da u nekim situacijama pretjeram, kazem nesto sto ne mislim, udjem u neku raspravu koja me se ne tiče, ali prije svega ne gubim ono što je osobina svakog nas, a to je ljudskost.
Iskoristio bih ovu priliku da se izvinem svima koje sam na neki način uvrijedio ili rekao nešto zbog čega sam se kajao.
Eto, sad mogu da spavam, znajući da sam uradio još jednu dobru stvar.

Voli vas MorgaN

-Ja sam na gamers.ba dosao prije dvije godine. Bio sam kod jarana, koji je upalivsi gamers.ba i meni preporucio da se registriram. Rekao je kako ovdje ima raje koja ti moze pomoci oko igara, kompjutera, svega... Kad sam dosao kuci, registrovao sam se i iskreno mislio kako nije bog zna sta. Ali naravno tako je za sve nove sajtove na koje se registrujes, zar ne? Vremenom i daljnim provodenjem na sajtu, shvatio sam kolko je sajt super, te sam sve vise i vise vremena provodio na njemu. I bas kao sto ste rekli, danas kad upalim kompjuter i konektujem se na internet, obavezno dodem na gamers.ba, da vidim sta ima novo, da vidim ima li novih tema na koje treba odgovarat, kontesta na koje treba ucestvovat...
-Sto se tice spamera, ima ih svugdje, pa nazalost i ovdje. Ovdje su to uglavnom djeca, zeljna sto veceg broja postova. Al ipak smatram ne u tolikom broju, kao nekad sto ih je bilo i sve to zahvaljujuci administraciji. Naravno svima nedostaju stare generacije gamera na ovom sajtu, ali smatram da ce jednog dana ove nase generacije, recimo za 3-4 godine, uozbiljit se, postat pravi clanovi, koji ce se onda boriti protiv spama mladjih generacija, tek postalih "gamera". To je uvjek tako bilo svugdje, pa i ovdje. Starije generacije idu, mladje dolaze...
-Nera super tema, svaka cast sto si je napisao...

BooNeS
Gamers.Ba "moj najdrazi sajt bez kojeg ne mogu" - rekli biste.

Gamers.Ba je jedan od najpoznatijih i najboljih web sajtova na citavom Balkanu. Da, da, upravo tako. Jedan i jednini bez kojeg se ne moze. Sajt koji mi je prirastao srcu, jer sam upoznao puno raje, dobrih ljudi, koji su uvijek spremni pomoci i nagraditi. Gamer.Ba je sajt na kojem sam skoro 2 godine. Imao sam stariji acc sa duplo manjim ID-om i koji je obrisan. sada imam samo ovaj accont. Zelio bih da gamers bude sto je prije i bio za vrijeme njegovog zlatnog doba, tj. na pocetku gamersa. Kada nije bilo ovoliko spama, vrijedjanja, skamanja, namjestaljkih, stela, dobijanje funkcije u administraciji na "lijepe oci" itd. Znam, da to nece biti moguce vise, ali nikad se nezna sta nam zivot donosi, pa tako ni sada. Mozda jednoga dana se vrati stara administracija i raja, ljudi koji su podigli ovaj sajt na noge i ocuvali ga koliko god su mogli. Mada, njih ima jos uvijek. Cast izuzecima, a posebno: spY-u i vLx-u, a i neri koji se stvarno vidno trudi. Samo tako nastavite. ♥
Eh da i ja napisem nes :]

Brate svaka cast na temi, znao sam dosta toga oko g.ba, sjecam se nas "Skakavaca" to su bili crni dani za g.ba tada je bilo oko 800 ljudi online al nemogu nas banovati jer nas ima pola grada i onda smo spamali spamali i oborimo g.ba na 3 dana i tako je bilo oko 30 40 ljudi online tada su bili bas crni dani . . . ja mislim da je to bilo 2006/2007 godina :]

Dobri dani su bili, kad neko digne turnir kad je itd :] stvarno mi je zao sto necu sada igrati na turniru kod tebe brate u Hrasnici. . . jer mi je tada rodjendan 18ti moji ce ici aBd nadam se :]

Prije nije imao niko puno bodova, ko je imao 100 bio je TATA, sada se to masivno moze zaraditi putem avatara, slika itd :]

Al evo nova administracija dosla, nova pravila dosla, ja po sebi sam zadovoljan sto smo uradili od site :]

Nisam digao contest ne pamtim al neam ni vremena nes puno, ovih dana cu nes dici

Prije mi je idol bio riddle(spamer) koji je sada najjbolji clan Administracije i najjbolji clan foruma :] on je za 3 minute napisao oko 3500 postova

Al sada ko sto wicky kaze, prije smo djeca bili manje iskustva imali, sada smo odrasliji i sve je na nama :]

G.ba nogomet moje prvo okupljanje ko sto ZOPe kaze moj brat retardirani XD HAHAHHAH

Tu je doslo bruku raje,igrali smo termin u III gimnaziji, bas nam extra bilo :]

To je Shultz org, ako se ne varam :]

Bilo je raznih generacija g.ba :] po meni najjgora generacija je ova, jer djeca od 95 94 godista meni psuju mater, nemaju postovanja nemaju nista, furaju se koda su BOG OTAC, al et nvm :] Losa im furka, sjecam se prije kad sam se registrovao, napises 3 posta TATA si

sada je druga stvar :]

Zivio g.ba :]
Jos jedna u nizu tvojih predobrih tema, fina tema pravo, posto nas pola ne zna sta se desavalo prije tj. ja makar nisam znao, jer nisam od samog osnivanja gamersa tu, na gamers se nisam registrovao, onako, drug je imao medalju za 1g, sad ima za 5g, al nije me privlacilo, nisam se smatrao nekim "gamerom" onda su krenuli ti neki "problemi" s racunarom, i registrujem se onako, postavim temu, s vremena na vrijeme udjem, procitam nesto pametno, sad ulazim iz navike, nema se vise nista pametno procitat, tu i tamo poneka fina tema da zaluta na ovaj gamers, ostalo je sve spam, prepucavanje, nacionalizam i ostala sranja, nije da gamers ne valja, inace, posto ne igram nesto previse igrice tj. nisam neki gamer, na forumu sam zbog prejakog fanarta, fin tim imamo pravo, svaka im cast, i tu i tamo neko poznanstvo' preko gamersa.

tema predobra!!
Prejaka tema, kao sto je Alt rekao pola nas (ukljucujuci i mene) ne zna sta se desavalo prje i kakav je ovo sajt bio. Nisam bio od početka na gamersima sve dok mi prijatelj ( Shaady ) nije rekao, odlucih da vidim kakva je stranica i full mi se svidjela mada se nikad nisa egistrovao nego posjecivao kao gost ^^.

Tek sam se registrovao prije 2 godine da i ja mogu komentirati na temama i spamati . Od tada svaki dan ulazim i ucestvujem na takmicenjima pregledavam galleriju i drugo.

Novi moderatori su super, dizu puno takmicenja vezano za FA i Coffe shop a i drugi moderatori pokusavaju oziviti svoj pod-forum.

Nadam se da cu i ja nesto uciniti dobro za ovaj sajt (pored doniranja para ( premium) ^^).

Jos jednom svaka cast Nera za temu
E ovako:
Kao prvo nera_f svaka cast brate ozivio si forum sa temama tipa ove :)
Znaci nekad i sad G.ba nije isti:
Ima i dobrih promjena i losih
Dobre promjene su design, nova generacija mod-ova koji polako preuzimaju sajt. Ovi moderatori uz pomoc nekoliko starijih clanova kao sto su wickY, bU, ash itd. mogu uspjeti i odrzati G.ba sajt kao nekada. Znaci ova generacija blazze, vlex, nera_f itd. uspjeli su sve ozivjeti i odrzavati red :)
Al stvarno bez LoKi-a, LinuX-a, torQ7u-a, Smoki-a pola ovoga svega sto je sad nebi bilo i njima veliko hvala :)
A sto se tiće losih stvari pa to je spamanje. Nekada je spamanje onaj ko ima najvise karaktera u postu a sad je sve vise spamera. Nadam se da ce se opametiti i da nece spamati. Koliko sam samo raje stekao to necu ni pricati dyemo, b0k1, mirofa, spY, Entel, Vane itd. Naravno prvo sam ih online preko G.ba upoznao i onda na turniru u Doboju :)
Ovaj sajt ima dosta pametne raje al i dosta malo manje pametne koja je jos mlada i ne kontaju sta je G.ba
Zato postoje banovi da ih ohlade dok ne ostare xD
Npr. riddle koliko se covjek promjenuo neopisivo :) al nama treba jos takvih Admina, mi imamo moderaciju prejaku i koja se moze stalno nadopunjavati, al prakticki imamo 2 admina koja nes rade za sajt Riddle (koji je u vojski) i ash koji da hoce popravio bi citav sajt. Uvjek sam bio na strani bU-a i Pile-ta, al neznam nek me banuju al podrzajem sve sto je rekao wickY za njih i nadam se da ce se opametiti :)
+++ za temu

Rego sam se na g.ba prije 5, 6 mjeseci iako sam znao za njega odavno al' nije me privlacilo. Mislio sam da je bezveze samo vezano za cs. Pogriješio sam i krivo mi je što se nisam prije registrovao.

Gamers.ba spaja ljude i tu je jedan veliki plus. Ima dosta toga zanimljivog, za svakog ponešto.

Potpuno se slažem sa tvojim mišljenjem vezano sa g.ba ( to je danas mjesto gdje se dolazi iz zabave, iz dosade, iz navike, jer je gamers vremenom postao dio nas a i mi sami dio njega ). Kad upalim PC prvo što uradim nakon pokretanja konekcije je gamers.ba provjera ( čitanje tema... ). Eh sad ovo spameri ( i ja sam jedan od njih ), ima šamar, brisanje posta kao i ban, tako da meni to lično ne smeta al' u granicama.
Svidja mi se ovo... no iako sam ja ovdje samo 1 godinu, ipak cu izdvojiti vremena da napisem, moja iskustva na ovom cudesnom portalu...

Prvo sam, prije mozda 3-4 godine, slucajno "izguuglao" ovaj web... bio je onaj "sivi" skin, zbog cega me, na prvi pogled, ovaj sajt nije bas zainteresovao, pa sam jednostavno ga zatvorio i pustio u zaborav. Onda nakon mozda 1-2 god. sam poceo da igram CoD2 preko neta, iako sam CoD igrao nekoliko godina prije toga, vecinom po Internet klubovima i slicno... poceo sam na BiHNet serverima, i instantno sam primjetio da se prica u ga.com.ba web sajtu, koji je jako slican danasnjem gamersu. Tu sam poceo da provodim vrijeme, postavljam kojekakva pitanja na forumu, i jako mi se svidio... no medjutim tu je nesto nedostajalo... nedostajala je ta neka aktivnost, jer sam morao cekati par sati da mi se odgovori na temu ili tako nesto sto mi se uopce nije svidjelo, ipak sam "izdrzao" par mjeseci... nakon toga sam se sjetio prve posjete na gamers.ba, koju sam vec naveo, i samo me je ime navelo da ga ponovo posjetim, jer sam se poceo zanimati za gaming... Dosao, registrovao se i poceo pisati kojekakve gluposti... odmah sta sam primjetio ovdje, i sto mi se u velikoj mjeri svidjelo je to da nisam morao cekati ni gotovu minutu a da sam vec dobio odgovor na pitanje (temu). Sve sam vise i vise vremena provodio ovdje, i samim tim mi je rasla "ljubav" prema ovom portalu. Nakon par mjeseci, tacnije 2-3 sam vidio da mnogi traze nekakav loggo, walppaper... sta je to uopce... zatim sam sve vise poceo da shvacam graficki dizajn i skidoh sebi photoshop... no tu cu stati sto se tice mojih iskustva sa gfx designom, jer ne zelim skretati s teme... Poceo sam spamati, ali i primati samare i ono najgore mnogim memberima - BAN. No shvatio sam da je to sve bilo s razlogom, da me je poducavalo necemu... vremenom su se samari i banovi smanjivali, tako da danas rijetko me neko osamari, a ban nisam dobio mjesecima. =) Dobio sam tu ozbiljnost, razumnost i sl. ne samo u gaming lifeu nego i u "real lajfu" citanjem postova (ponajvise sephirothovih), i navedenim banovanjem... Danas sam ovdje primarno zbog tog nekog "druzenja" a sekundarno zbog Fan Arta koji sve vise i vise, kako to mnogi vole nazvati, cvjeta... Primjetio sam da su mnogi iz Sarajeva, sto mi se svidja jer se nadam, abd, preseljenju u Sa vjerovatno na kraju skolskog polugodista, ako ne tad, onda najvjerovatnije do kraja 2011., i upoznavanju pojedinih membera iz navedenog...
Bilo kako bilo, volim gamers i ne namjeravam ga napustati jos dugi niz godina, naravno ako izdrzi - planeta zemlja 2012. XD
No ipak, tko sam ja, samo neki "djecko" od 14 god. koji ima zelju da se u daljoj buducnosti bavi grafickim dizajnom... =)
Svejedno, smatram se ozbiljnim memberom ovog portala, za razliku od ostalih mog uzrasta, a izvor te ozbiljnosti, u pozitivnom smislu, mozete naci u napisanom textu...

To bi bio neki moj text o gamersu - utisci, osjecanja, misljenja itd.
Gamers.ba ♥

Songy
Jao nera_f pravi revoluciju na gameru sa svojim malo reci jakim temama!
Sto se tice mene i gamers.a... Oni koji me znaju sigurno vecinom preko CS.a jer bash dugo igram. Iako sam stariji clan nikad nisam pisao nesto postove, otvarao teme i druge stvari ali gamers moram posjetiti nekoliko puta na dan, cisto onako da vidim imal' sta novo u gaming svijetu, takodjer da vidim imal' neke nove i zanimljive tema iz koje mogu nesto naucit ili se nasmijat itd..
Eto uglavnom jos da kazem od kada je nova administracija tu mjenja se gamers na bolje naravno i sigruno ce biti sve vise i vise clanova ovog sajta.
Sretno u daljem radu zeli vam vas odani clan FLer.
Potpuno se slazem sa Asimom.
-Samo da dodam, da je dernek.ba nastao pomocu gamersa. Dernek su digli na noge upravo ovi gameri. Svi gameri su se registrovali na dernek i pozvali ostalu raju, sto je bilo kljucno za sami uspjeh derneka.
Iako sada vlasnici i nemaju neku korist, mislim da bi trebali imati koliko-toliko obraza i da svrate nekada na G.ba ili da nesto pokrenu novo na stranici.
Koliko god da se mladi moderatori trude, bez truda vlasnika, pola toga pada u vodu.

Da se nadovezem i na blazze-ta. Mislim da su stvarno bodovi izgubili svoju svrhu. Evo ja sam sa ovim acc. negdje 1,5godinu tu i ove bodove sam prelagano zaradio. Kupio sam sve u Shopu i sada sam "camper" (jos ne brojim koliko sam bodova dao za pomoc). Nikome vise nisu ti bodovi zanimljivi, jer se stvarno dijele i moze se prelahko do njih doci.

- Sto se tice ove "djece" (pod navodnicima, jer i ja imam tek 17,5g.) mislim da ne razmisljaju. Dosta njih na pocetku zeli "na silu" da dobije sto vise postova i bodova i zbog toga ne paze na svoje ponasanje. Dosta njih dobije neke skripte, stealere, i sl. i pokusavaju na sve nacine da nekoga prevare. Zbog cega? Zbog nekih 5-15KM gubite obraz i ugled ?! Evo RYo vam je cist primjer. Izgubio je i ugled i sve, a zbog cega ?! Mozda je on bogatiji bio za 10KM kredita, ali vjerujem da se i dan danas "fata za glavu" jer je to radio. Pouka ovog dijela je da cete nekada odrasti i da cete pozeljeti otici na neki turnir ili kafu da se druzite sa ostalim gajmerima, a vas ce biti stid jer ste spamali, psovali, skamali i sl. po Gamersu. Malo razmislite o ovome i odlucite da li zelite biti neko i nesto u ovom "cyber svijetu" ili da propadate i u virtualnom svijetu.
Gamers nije kao svaki drugi obicni forum, i ovdje ništa nije normalno. Ali je zbog toga unikatan i jedinstven. Ovdje možeš se ismijat kad ti je najgore, kakvih postova ima, izvala to je umjetnost. Zbog toga mi je jako drag portal. Također možeš uvijek tražit pomoć, zagarantovano ćeš je dobit. Bez obzira što ovi govore da neće niko pomoć ako nema bodova. Šta pričate gluposti. Normalno da će ti neko pomoći ako zna rješenje problema. Samo što su novije generacije zatupljene bodovima, i njih gledaju kao svetinju. Ali shvatit će s' vremenom.

Inače, 'rođen' sam pod brojem 4828. Prijatelji me zovu spY, dok neprijatelji bježe od mene. Za G.ba sam saznao preko prijatelja, koji su me regali bez pitanja. Al' to je bio neki drugi acc, ne znam ni usera. Zatim sam se kasnije samostalno regao, i onako blejio u stranicu k'o tele u šarena vrata. Nisam znao šta ću radit na njoj, pa reko odo malo vijesti 'pisat'. To znaci da sam kopirao sa drugih portala. Sa iskon.hr sam prije kopirao i znalo se dogodit da mi prihvate vijest iako je bila full c/p. I tako su me admini stjerali u minus zbog c/p vijesti. Prihvate mi 1-2, i nakon par dana oduzmu mi barem 60 bodova zbog pokušaja prevare i obmane. Bodovi mi tad nisu bili baš nešto extra važni jer ih nisi mogao unovčit kao sada.

Najveći problem na gba je nepismenost članova, isti problem ima i država. Ne kažem to samo zbog glagola i rječice 'ne' nego općenito. Dosta članova piše nepregledne postove, stave po XY smajlića u post. Ne znam zbog čega toliko stavljaju, smajić se stavlja na kraj rečenice da onaj ko čita može bolje razumjet rečenicu koju je upravo pročitao. Treba obratit pažnju na to, ne može forum napredovat bez kvalitetnih postova. Treba stavit onaj internet bonton u sekciju 'pomoć'.

Što se tiče raje na forumu, mislim da nema bolje u regiji. Preko obične stranice sam upoznao dosta raje, kako preko neta tako i u rl. Ne mogu ih sada nabrojat, da ne bih nekoga slucajno zaboravio pa će me hejtat.

Šta da vam kažem, ko nema u vugla morat će da gugla.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.