Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Comp....

86 pregleda · 8 odgovora · otvorena 06.02.2010. u 20:09

Ovako kratko sta je bitno ja znam al ocu da uvjerim nekog .

1.RAM
2.PROCESOR
3.GRAFA
4.HARD DISK

pisete npr. ovako : 1 . 3 . 2 .4 znaci po redu sta je bolje ok ? hvala
Ti bez napojne pokrenes i ram i graficku i procesor i hdd ja ti dam 100KM odma i ako prikacis to na nesto sto se zove maticna a ti to nisi naveo gz.

Edit:

1. Maticna , napojna
2. Procesor,ram,graficka , HDD
3. dvd citac/pisac i slicne stvari
Zasto ovakav poredak? Pa ako mozes pokrenuti bez ovoga svega svaka ti cast. Podjednako je vazno imati i ram i procesor i hdd Ustvari 1 i 2 su obavezni i podjednako vazni , a ostalo je po nekom poredku
nema tu sta je bitno lol..

Sve ti je bitno najbitnije Maticna, inace ne bi imao gdje ubaciti ni ram ni procesor ni graficku .. :)

sve ti to treba xD

al kad bi smo redali ovako bi islo

1.Maticna
2.Procesor
3.Grafa
4.HDD

bar po meni
KajotY je napisao/la:
sve ti to treba xD

al kad bi smo redali ovako bi islo

1.Maticna
2.Procesor
3.Grafa
4.HDD

bar po meni
druze nemozes pokrenut racunar bez bilo koje komponente ove, sem graficke. Ali da nemas izlaz na monitor :) nego napamet da klikces haha
Negleda se to tako kao što ti misliš, svaki dio je važan na svoj način.

RAM:Random Access Memory je oblik primarne memorije, čijem se sadržaju može izravno pristupiti.RAM omogućuje upisivanje i čitanje podataka, za razliku od ROM-a, iz kojeg je podatke moguće samo čitati

CPU:Central Processing Unitje je središnji dio računara koji vođen zadanim programskim naredbama izvodi osnovne radnje nad podacima.Može se reći glavni dio PC-a, bez njeg je nezamislljiv rad PC-a

GRAFA:Sama riječ grafika, netreba ništa više objašnjavat.
HARD DISK:Memorija, bez nje nebi mogli installirat OS, nebi mogli koristiti PC

Onda imaš matičnu, napajanje......

Računar bez jedne komponente koja je navedena nemože normalno raditi, tako da bezpotrebna tema.
Sve je povezano tako da nea šta je najbitnije, na matičnu ide dosta toga ni HD nije ne bitan
FosiL_ je napisao/la:
Sve je povezano tako da nea šta je najbitnije, na matičnu ide dosta toga ni HD nije ne bitan
ma nemoj ĐE ĆE onda stajati sistem i ostalo????:S

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.