Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

HDD i SSD-particije :S

58 pregleda · 6 odgovora · otvorena 10.05.2010. u 13:22

e izvinite zbog 2 teme danas ali ima još jedno pitanje
npr ja kupim HDD od 1TB i SSD od 30gb kako bi se to onda podijelilo na particije ??? jel bi bilo c local disk i d local disk ili..??? ja bi samo na SSD instalirao sistem a na HDD podatke i sve drugo..kako bi se podijelile particije i bi li SSD ima svoju particiju ili ako neko ima HDD i SSD na ovom forumu nek stavi SS da vidim kako to izgleda :S.ŽIVJELI !
reper3000 je napisao/la:
ako ces imati dva onda bi trebalo biti C i D
znači SSD bi bio C a HDD D (ili obrnuto,svjedno..) ?????
Ja bi ti preporučio da nekupuješ još SSD zbog visoke cijene a i malog kapaciteta, radije sačekaj još malo da cijene padnu, a što se tiče instaliranja SSD i običnog hard diska znači samo postaviš primarni hard disk odnosno SSD i slave kao obični HDD, a particije ti netrebaju na SSD ako već misliš uzimat od 30GB jer je mal kapacitet, eventualno na običnom mozeš napravit još jednu particiju, to iz biosa napraviš kad kreneš sistem instalirat, i nakon instalacije sistema formatiraš onu particiju gdje nemaš sistema....
Computer96 je napisao/la:
znači SSD bi bio C a HDD D (ili obrnuto,svjedno..) ?????
Tako je ako ti je na SSD windows SSD ce ti biti Local Disk C
a HDD ce ti biti Local disk D
Jednostavno SSD postavis kao master i na njega instaliras Windows, on ce ti automatski biti C: (a i zar je bitan naziv particije, bitno je samo da ti je WIN na njemu jer to zelis, da ti WIN brze radi zbog SSD'a ?) a hdd podijelis na particije po zelji. Imas mali milion programa za particioniranje, npr. Partition magic.
IceWolf je napisao/la:
Jednostavno SSD postavis kao master i na njega instaliras Windows, on ce ti automatski biti C: (a i zar je bitan naziv particije, bitno je samo da ti je WIN na njemu jer to zelis, da ti WIN brze radi zbog SSD'a ?) a hdd podijelis na particije po zelji. Imas mali milion programa za particioniranje, npr. Partition magic.
upravo tako

ja koristim easus partition manager
uglavnom,to sa particijama je lako,nema se tu šta brinuti

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.