Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 20 bodova

CPU usage

149 pregleda · 9 odgovora · otvorena 05.02.2010. u 23:53

Pozz.

Evo maloprije sam primjetio da mi cpu usage skache i do 90 %,komp mi kochi,sve programe sam pogasio al' opet nishta :s
Imam 2 gige rama,ne znam do chega je,ako mozhe ko da pomogne

Uzmi usisivač i krpu pa ga očisti malo, i otvori kučište nek se ohladi.

Također, skeniraj PC sa nekim AV-om.
Jel' ti se prije desavalo ikada ? Kao sto ovi kazu moguce da je prasina/pregrije se. Ako imas NOD32 probaj ga reinstall ili neki drugi antivirus ali ako ti je server koji zauzima najvise cpu-a svchost.exe Takodjer probaj sa scanom i skini Malwarebytes Antimalware pa full scan (potraje malo) ali boze moj
hahahaha zanimljivo mi bi ovo:
"sve programe sam pogasio al' opet nishta :s
Imam 2 gige rama,ne znam do chega je,ako mozhe ko da pomogne"

kakve veze ima ram? :/

Ocisti kulere i ventilacioni sistem...
procesljaj malo antivirusom...
Pozdrav od CD-a
Nema to veze sa prasinom, mozda je prljav mozda nije... ko zna. Nego ti nama uslikaj procese da vidimo sta to uzima toliko procesora i klikni gore da ti sortira po zauzecu procesora.
Udjes u task manager pa processes pa onda vidis koji ti program uzima puno cpu i ukines ga

Imas program Ccleaner i pomocu njega ugasis programe na startu.I pobrisi sve nepoterbno jer to se isto meni desavalo imam gigu i po kad sam dosta pobrisu opet je normalno radio.Onda najbolji program za to je TuneUp utilities pomocu njeg sam popravio komp stopo mi ko loood radi istog problema kao i kod tebe.valjda ce pomoc!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.