DruGaBrieL je napisao/la:
Vjerovatno si očekivao i nekoga tko će popišati svu elekroniku. Ali ja ću to malo kulturinije izvesti.
Prvo, ne kontam šta ljudi vide (čuju) u muzici iz žanrova koje si ti naveo kao svoje omiljene. Non-stop dvočetvrtinac izražen 'ebenim predubokim a opet premekanim bass-om sa malo izobličenih ljudskih glasova (kako mi na 'urac idu oni high-pitch dorađeni glasovi, a prizvuk k'o kada beba plače).
Drugo, jedina poštena muzika se po meni izvodi "analogno". Žičani instrumenti, akustični bubnjevi, možda i malo honky-tonk-a i čisti vokal.
Volim skoro sve oblike metal-a (black i goth prezirem). Trash/Death metal su po meni najbolji. Progresivce kao Dream Theater ne bih svrstavao, iako kikaju es.
Uz gore navedene Metallica, Pantera, Slayer i Cannibal Corpse su mi pojam. A što se tiče lakše probavljivog materijala tu su Dire Straits, Led Zeppelin, U2, Coldplay i Green Day.
Klasični rock je temelj svega, blues je muzika za dušu a jazz je čista slušljiva tehnika.
Hah, ne mogu da vjerujem. Dijelis identicno misljenje kao i ja, a veoma malo je takvih osoba.
Govore mi kako metal udara u glavu, a meni vise u glavu udara techno od bilo kojeg metala, vise me zaboli od ponavljanja iste melodije i beata.
Metal je posebna muzika za posebne ljude. Nije za narodne mase, mnogima smeta i nisu tjelesno, psihicki i zdravstveno sposobni da je slusaju duze od par minuta. Cak se koristi i u vojsci za istjerivanja kriminalaca iz objekata u kojima se kriju.
Black, goth, screamo, emo i ta sranja takoder i ja ne volim.
Slusam Trash i Death, mada nadje se tu malo Industriala, Grindcore-a itd...Old stuff rules, ovaj novi wave je nula!
Sto se tice imena, slusam dosta stvari, ovo su samo najjaci:
- Pantera
- Sepultura
- Soulfly
- Carcass
- Fear Factory
- Cannibal Corpse
- Machina
-
Silent Kingdom
Prokleto
je***o dobar bend, i to jos iz Sarajeva. Sviraju Sevdah Metal, jedan od naoriginalnijih (ako ne i najoriginalniji) bendova Balkana pa cak i u Europi! Kako samo prokleto
je***e pjesme imaju, jednostavno genijalno, nesto najbolje sto sam ikad cuo u zivotu. Pojedine pjesme mi tako bude euphoriu da ne mogu sam sebi vjerovati.
Trenutno slusam samo njih, jednu njihovu pjesmu mogu slusati par sati a da mi ne dosadi. To je pravi dokaz kvaliteta!
Imam njihovu cijelu originalnu diskografiju (osim prva 2 albuma) koju sam nedavno kupio, ne bih je dao nizasta. Tako sam ih zavolio, nevjerovatno puno mi znace, meni licno jedan od najboljih bendova na svijetu.
Par njihovih "zvijerskih" pjesama:
- Legends (instrumental)
- From the White Towers
- Reflections of Fire
- Forests of Eternal Ice
- Black Desert Sand
- Chains Made of Sand
Trenutno sam na albumu iz 2006., Reflections of Fire.
Pored ovoga nadje se tu jos dosta stvari, Metallica, King Diamond, Arch Enemy, Amon Amarth, Decapitated, Obituary, stari In Flames...
Od domaceg mogu slusati Haustor, Merlina, Erogene Zone, Stuke, Jagode, Bijelo Dugme i slicne bendove.
Toliko od mene, nemam vremena da jos pisem, a mogao bih.
Hail!